To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - dobry mechanik ŁÓDŹ

kulim - 14-02-2013, 23:35
Temat postu: dobry mechanik ŁÓDŹ
Poszukuje mechanika w Łodzi, który widział w życiu galanta, mam następujący problem - mój galant czasem od rana, czasem jak postoi nie pali za 1 razem, a za np 3 (dopiero wtedy łapie odpowiednie obroty i można jechać). Objaw wygląda tak: odpalam, widać że obroty są wyraźnie za niskie, dodam gazu gaśnie - i tak dopiero za 3 razem odpala poprawnie. Nikt ze znanych mi mechaników nie jest w stanie zlokalizować problemu (płaciłem za mycie przepustnicy parę razy i nic to nie dało...). STĄD moja prośba o kontakt do mechanika, który byłby w stanie pomóc,

pozdrawiam :)

Anonymous - 15-02-2013, 11:21
Temat postu: Re: dobry mechanik ŁÓDŹ
kulim napisał/a:
Poszukuje mechanika w Łodzi, który widział w życiu galanta, mam następujący problem - mój galant czasem od rana, czasem jak postoi nie pali za 1 razem, a za np 3 (dopiero wtedy łapie odpowiednie obroty i można jechać). Objaw wygląda tak: odpalam, widać że obroty są wyraźnie za niskie, dodam gazu gaśnie - i tak dopiero za 3 razem odpala poprawnie. Nikt ze znanych mi mechaników nie jest w stanie zlokalizować problemu (płaciłem za mycie przepustnicy parę razy i nic to nie dało...). STĄD moja prośba o kontakt do mechanika, który byłby w stanie pomóc,

pozdrawiam :)

nie padł ci ostatnio akumulator??

kulim - 16-02-2013, 08:52

jakoś ostatnio nie padł na amen, ale tamtej zimy miałem takie akcje. Od tej pory co jakiś czas go ładuję w domu i nie było problemu. No fakt faktem nowiutki jakiś nie jest, ale czy to mogłaby być wina aku? skoro kręcić kręci więc jego rola jest spełniona, natomiast coś ewidentnie ''blokuje'' wejście na odpowiednie obroty zaraz po odpaleniu i silnik gaśnie po dodaniu gazu..
Anonymous - 16-02-2013, 10:35

kulim napisał/a:
jakoś ostatnio nie padł na amen, ale tamtej zimy miałem takie akcje. Od tej pory co jakiś czas go ładuję w domu i nie było problemu. No fakt faktem nowiutki jakiś nie jest, ale czy to mogłaby być wina aku? skoro kręcić kręci więc jego rola jest spełniona, natomiast coś ewidentnie ''blokuje'' wejście na odpowiednie obroty zaraz po odpaleniu i silnik gaśnie po dodaniu gazu..

Jak go rozłączasz i ładujesz aku w domu, to masz rozprogramowany komputer, Musi sobie sam wgrać na nowo mapy paliwowe. Zawsze tak będzie po rozłączaniu aku.

kulim - 16-02-2013, 20:42

i objaw byłby aż tak cykliczny? Raz na dziesięć razy nie odpala...
Anonymous - 17-02-2013, 13:14

kulim napisał/a:
i objaw byłby aż tak cykliczny? Raz na dziesięć razy nie odpala...

Tak będzie w 2.0 szczególnie to jest odczuwalne

eramus - 12-05-2013, 15:06

polecam SMG http://www.smglodz.pl/kontakt.php pracowali w Mitpolu na wedmanowej wiec Miski znają dobrze.
meinteil07 - 20-05-2013, 15:15

eramus napisał/a:
polecam SMG http://www.smglodz.pl/kontakt.php dzwoń do Szymona i mów że Florek polecał, pracowali w Mitpolu na wedmanowej wiec Miski znają dobrze.

Również polecam z czystym sumieniem :)

elektryk - 20-05-2013, 16:23

Takie dwa pytanka, czy w SMG jest jakiś mitsumaniak czy tylko znajomy znajomego?
Ten Mitpol na Wedmanowej to jest to samo co AutoKręć na Wedmanowej? Tę drugą nazwę znam i tam mi ktoś bardzo polecał że są dobrzy w naprawianiu japońców.

meinteil07 - 21-05-2013, 08:20

Ja tam trafiłem bez niczyjego reklamowania i nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Panowie są w porządku i widać że wiedzą o co chodzi.
pamar - 21-05-2013, 11:18

elektryk napisał/a:
Ten Mitpol na Wedmanowej to jest to samo co AutoKręć na Wedmanowej?

To nie jest to samo, Mitpol mieścił się (bo chyba już nie działają) bliżej ul Lodowej, po prawej stronie ul Wedmanowej.

GDI_walczy - 24-06-2022, 08:05

Witam wszystkich forumowiczów, mam problem ze swoją carismą 1.8 GDI. Szukam mechanika, który zna się na tych silnikach, na forum mitsubishi na Facebooku dostałem info żeby pytać tutaj o pana w Pabianicach, który ogarnia. Jakby ktoś miał namiary to byłbym wdzięczny. :?