Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.0, 2001r., Strzegom
rothen - 24-02-2013, 23:27 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.0, 2001r., Strzegom Witam, namierzyłem taki oto egzemplarz. Celuje w swoje pierwsze Mitsubishi, dlatego prosze o pomoc bardziej doświadczonych kolegów wszelkie porady i opinie mile widziane
link do ogłoszenia:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C27922240.html
Cytat: |
cena:9900zł do negocjacji
Model, Typ:
Mitsubishi Galant VI, Sedan / Limuzyna
Rocznik:
2001
Przebieg:
134 000 km
Rodzaj paliwa:
benzyna
Silnik:
1997 cm³ (Moc 133 KM / 98 kW)
Skrzynia biegów:
manualna
Kolor:
bordowy-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Status pojazdu:
sprowadzony / zarejestrowany
Przegląd / OC:
luty 2014 / luty 2014
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji:
Polska
Cechy zewnętrzne:
światła przeciwmgłowe
Bezpieczeństwo:
ABS, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, ESP
Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, podgrzewane fotele, kierownica wielofunkcyjna
Historia:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu
Samochód zadbany. Wnętrze bardzo ładnie utrzymane, tapicerka niepowycierana. Silnik pracuje równo i cicho. W zawieszeniu nic nie stuka. Możliwość sprawdzenia na stacji diagnostycznej. Sprowadzony z Niemiec,zarejestrowany,nie eksploatowany w kraju.
Właściciel Niepalący. Świeżo po przeglądzie technicznym.1 właściciel w Niemczech.
Wyposażenie:
-4 x AIR BAG
-KLIMATRONIK
-4xel. szyby
-el. i podgrzewane lusterka
-centralny zamek
-kpl.kluczyków
-Radio
-Auto alarm
-welurowa tapicerka,
-ABS,
-regulowana wysokość kierownicy foteli i świateł
-podgrzewane fotele
-skórzana tapicerka
-podgrzewana tylna szyba
-ABS
-opony zimowe stan.bardzo dobry
-AUTO GODNE POLECENIA STAN TECHNICZNY I WIZUALNY BARDZO DOBRY!!!!!!!!!!
|
fj_mike - 25-02-2013, 19:38
Na fotkach wygląda dobrze. Skórzane wnętrze zostało prawdopodobnie przełożone. Dźwignia ręcznego i gałka zmiany biegów plastikowa - te elementy powinny być obszyte skórą.
Uważam, że warto jechać i bliżej mu się przyjrzeć.
Tomek - 25-02-2013, 19:48
fj_mike napisał/a: | Dźwignia ręcznego i gałka zmiany biegów plastikowa - te elementy powinny być obszyte skórą. |
w 2.0 GLS to nie bardzo
prędzej skóra + kierownica jest przełożona
[ Dodano: 25-02-2013, 19:49 ]
no i rocznik do weryfikacji po VINie, bo mi sie poduszka nie zgadza
rothen - 25-02-2013, 20:13
okej dzieki bardzo, zwróce uwage na tą skóre, popytam właściciela.
A o co dokładniej chodzi z tą poduszką?
a jeszcze takie pytanie z tym VINem, jak to dokładnie wygląda - co można poprzez to sprawdzić i jaki jest koszt takiej usługi, bo słyszałem że się płaci.
robertdg - 25-02-2013, 20:26
2001 rok to raczej pierwsza rejestracja, z detali zamontowanych w aucie (zewnątrz, wewnątrz, etc) można domniemać, że auto jest wyprodukowane najpóźniej w pierwszej połowie 2000r, pozatym w zbiorniku wyrównawczym susza, kierownica nie jest wielofunkcyjna, ciekawe też gdzie to radio jest zamontowane
fj_mike - 25-02-2013, 22:11
rothen napisał/a: | a jeszcze takie pytanie z tym VINem, jak to dokładnie wygląda - co można poprzez to sprawdzić i jaki jest koszt takiej usługi, bo słyszałem że się płaci. |
Nic się nie płaci.
Tu możesz zdekodować VIN (czasami podaje mylnie datę produkcji, więc się tym nie sugeruj):
http://old.japancars.ru/cat/mitsubishi/index.php
tresorex - 26-02-2013, 08:17
Myślałem że wszystkie gale po I lifcie miały już HC
Próg nie powinien być pod kolor auta? Co to za dokładka na tylne nadkole?
Tomek - 26-02-2013, 08:27
tresorex napisał/a: |
Myślałem że wszystkie gale po I lifcie miały już HC |
tylko te lepsiejsze
dopiero pod koniec produkcji HC było powszechne
tresorex napisał/a: |
Próg nie powinien być pod kolor auta? |
w GLSie 2.0 niekoniecznie,
tresorex napisał/a: | Co to za dokładka na tylne nadkole? |
antykorozja
rothen - 26-02-2013, 11:41
No to mam już jakieś pojęcie na co zwrócić uwage przy zakupie:)
a Waszym zdaniem ta cena (9900zł) jest odpowiednia czy przesadzona, do ilu powinienem zbijać żeby nie przepłacić?
fj_mike - 26-02-2013, 22:50
rothen napisał/a: | a Waszym zdaniem ta cena (9900zł) jest odpowiednia czy przesadzona, do ilu powinienem zbijać żeby nie przepłacić? |
Samochód jest warty tyle ile kupujący jest w skłonny za niego zapłacić
rothen - 03-03-2013, 17:29
No więc dzieki bardzo za pomoc i teraz mogę się oficjalnie z Wami przywitać jako nowy, szczęśliwy posiadacz Galanta
ps.
szybkie pytanko żeby nowego tematu nie zakładać - koszt łożyska do tyłu?
spown - 03-03-2013, 17:59
Nie trzeba zakładać
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
rothen - 14-03-2013, 10:52
Siemanko,
po ponad dwóch tygodniach użytkowania Gala wyszło na jaw kilka spraw, które niestety przy zakupie przegapiłem. Czytałem 'FAQ przed zakupem' Owczara, ale albo nie doczytałem albo nie było tam tych informacji, więc może będzie to pomocne:)
-na 99% wycięty katalizator
-zapasówka - auto stało na kołpaku, więc ciężko było ogarnąć rozstaw śrub. Okazało się, że zapasówka jest jak to sie mówi 'na sztukę' czyli aby tylko była - zupełnie inny rozstaw i rozmiar felgi
-brak apteczki,trójkąta, gaśnicy
Wiadomo, że niektóre rzeczy jak ten ostatni myślnik to oczywista oczywistość, ale człowiek sie skupi na sprawdzaniu silnika/zawieszenia/karoserii no i tak to bywa - także przestrzegam przed tego typu rzeczami
|
|
|