To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Szum w Carismie 1900 DID

wiola77 - 25-02-2013, 11:35
Temat postu: Szum w Carismie 1900 DID
Szukam podpowiedzi, co to może być?? 137 tys na liczniku. Pojawił się szum... jakby powietrza (jakby była otwarta lekko szyba w aucie) jak się przyspiesza.. w zasadzie przy każdym obciążeniu silnika. Dodatkowo po przejechaniu jakiś 300 km z tym szumem pojawiły się spadki mocy... bardzo subtelne, czasem nie zauważalne, ale jednak są. Spalanie nie uległo zmianie, nie ma dymienia, niebieskiego dymu. Czy może miał ktoś z Was takie objawy?? Co to może być, czy macie Koledzy pomysł??
robertdg - 25-02-2013, 19:03

Trzeba sprawdzić układ intecoolera pod kątem nieszczelności
Student - 25-02-2013, 21:54

A turbinka nie gwiżdże.?
wiola77 - 26-02-2013, 11:56

Dziekuję :D
Wczoraj siedziałam dwie godziny w garażu... słuchałam... no i nie wygląda na turbinę.... jakiś zawór od spalin jest w podobnym miejscu... dziś Miś jest u mechanika i będą ten zawór czyścili. Łożysko napinacza paska klinowego też szumi.... ale wszyscy stwierdzili, że to nie ten szum. Jak okaże się, że to nie ten zawór to chyba przyjdzie pora na fachowca od turbin. A możecie kogoś polecić.

P.S. Jeśli nie nazywam czegoś fachowo... to prosze o uśmiech na twarzy i wyrozumiałośc, bo jestem Mitsumaniaczką:) Ale kobiecym sercem kocham mojego Misia:)