[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Filtr przeciwszumowy do radia
paffci0 - 01-03-2013, 09:03 Temat postu: Filtr przeciwszumowy do radia W związku z podłączeniem zewnętrznego odtwarzacza przy pomocy kabli chinch nadal są słyszane szumy. Kable nie są cienkie są dobrej marki wywaliłem na nie kupe kasy lecz audio nadal nie gra czysto i szum jest nadal słyszalny (po zakupie wyżej wymienionych kabli jakość się poprawiła się jednak nadal nie zadowala). W katalogu lancera znalazłem pozycję która się nazywa:
Adapter-przewód AUX do MMCS
Posiada filtr przeciwszumowy.
Do podłączenia iPoda, odtwarzacza MP3, itd.
MZ360224EX
Czy urządzenie "MZ360224EX" jest odpowiedzialne za czyste granie audio? A może to jest urządzenie już zamontowane w moim aucie. Posiadam zwykłe radio z wejściem do podłączenia zewnętrznego odtwarzacza.
Znalazłem takie oto urządzenie:http://allegro.pl/ghost-i...2979502154.html
Czy to jest to samo co proponuje mitsubishi? A może jak to podepnę to szumy ustaną?
Pomóżcie koledzy
londolut - 01-03-2013, 09:25
paffci0, pociągnij zasilanie bezpośrednio z aku i sprawdź masy. To co oni sprzedają w MMC czy tam na allegro to zwykły kondensator.
RYBOSTWOR - 03-03-2013, 18:07
Hej, to są wejścia audio niskopoziomowe. Dlatego aby nie słyszeć szumów wzmacniacza na AUX trzeba podać sygnał o odpowiednim poziomie, reguluj w zewnętrznym odtwarzaczu głośność tak, abyś opisanych szumów nie słyszał.
|
|
|