To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Pobieraczek.pl

ogon56 - 04-03-2013, 13:52
Temat postu: Pobieraczek.pl
Dzisiaj dostałem pismo od firmy zarządzającej tą stroną z przed sądowym wezwaniem do zapłaty. Sprawa już powinna być dawno zamknięta bo głośno o tym już było od dwóch lat, w jakiś dziwny sposób firma znowu funkcjonuję i wyłudza pieniądze. Zainteresowanych sprawą odsyłam do przykładowej pierwszej strony znalezionej w google przy wpisaniu "Eller.Service.sc":

http://www.pcworld.pl/new...ieraczekpl.html

Mój problem polega na tym, że nigdy się tam nie logowałem i dostałem na maila pismo "przed sądowe wezwanie do zapłaty" z poprzekręcanymi adresami, miejscowościami i nazwą adresata, więc wnioskuję że ktoś się podszył pod mój adres IP. Oczywiście moich pieniędzy oszuści nigdy nie zobaczą a sami będą się bać skierować sprawę do sądu :) . Przestrzegam więc wszystkich przed ponownym działaniem tej bandy i przed rejestrowaniem się na ich "darmowe" konta.

Tomek - 04-03-2013, 14:06
Temat postu: Re: Pobieraczek.pl
ogon56 napisał/a:
Dzisiaj dostałem pismo od firmy zarządzającej tą stroną z przed sądowym wezwaniem do zapłaty. Sprawa już powinna być dawno zamknięta bo głośno o tym już było od dwóch lat, w jakiś dziwny sposób firma znowu funkcjonuję i wyłudza pieniądze. Zainteresowanych sprawą odsyłam do przykładowej pierwszej strony znalezionej w google przy wpisaniu "Eller.Service.sc":

http://www.pcworld.pl/new...ieraczekpl.html

Mój problem polega na tym, że nigdy się tam nie logowałem i dostałem na maila pismo "przed sądowe wezwanie do zapłaty" z poprzekręcanymi adresami, miejscowościami i nazwą adresata, więc wnioskuję że ktoś się podszył pod mój adres IP. Oczywiście moich pieniędzy oszuści nigdy nie zobaczą a sami będą się bać skierować sprawę do sądu :) . Przestrzegam więc wszystkich przed ponownym działaniem tej bandy i przed rejestrowaniem się na ich "darmowe" konta.

zignoruj to pismo i żyj dalej

do mnie te kiedyś przysłali, przy czym nie przypominam sobie, żebym się tam logował
mniemam więc, że kupili lub ukradli jakąś bazę danych osobowych

Marcelinho - 04-03-2013, 14:30
Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt
Przemek,tomek84 ma rację.Mój brat też to dostał.Był tam zalogowany ale nigdy nie skorzystał z tej strony.I dostał pismo że ma zapłacić chyba z tego co dobrze pamiętam 350zł.Napisali jakieś pismo z ludźmi skrzykniętymi z neta i rozeszło się po kościach.
ogon56 - 04-03-2013, 16:36

Marcin wiem o tym, że się rozejdzie bo nie pozwolą sobie na z góry przegraną w sądzie sprawę :) . Wiesz na jakie dane przyszło pismo w maiu?

Adresat:
ogon ogonew
orsassas 2

hehe

Marcelinho - 04-03-2013, 16:47

ogon56 napisał/a:

Adresat:
ogon ogonew
orsassas 2

hehe

Całkiem dobre :-)

yalook - 04-03-2013, 16:48

ogon56 napisał/a:
Marcin wiem o tym, że się rozejdzie bo nie pozwolą sobie na z góry przegraną w sądzie sprawę :) . Wiesz na jakie dane przyszło pismo w maiu?

Adresat:
ogon ogonew
orsassas 2

hehe
a znaczek chociaż przykleili ???? :mrgreen:
ogon56 - 04-03-2013, 16:52

yalook napisał/a:

a znaczek chociaż przykleili ???? :mrgreen:

W mailu raczej ciężko, chyba żeby zeskanowali orzełka z 5złotówki ;)

Tomek - 12-03-2013, 09:19

pobieraczek chyba się włączył na nowo i szukają ponownie szczęścia
wczoraj dostałem maila z wezwaniem do zapłaty
o dziwo mają mój adres (ciekawe skąd ??, bo nie przypominam sobie, żebym miał z nimi coś wspólnego)
rzekomo mamy umowe i mam im zapłacić 95 zł, a jak nie, to będą dochodzić 100 dolarów w sądzie
ooojjjjj, boże .....

mjsystem - 12-03-2013, 17:49

tomek84 napisał/a:
o dziwo mają mój adres (ciekawe skąd ??, bo nie przypominam sobie, żebym miał z nimi coś wspólnego)
rzekomo mamy umowe i mam im zapłacić 95 zł, a jak nie, to będą dochodzić 100 dolarów w sądzie
ooojjjjj, boże .....

Nie można ich zgłosić do UOKiK-u? Na policję?

Tomek - 12-03-2013, 19:53

mjsystem napisał/a:
tomek84 napisał/a:
ooojjjjj, boże .....

Nie można ich zgłosić do UOKiK-u? Na policję?

pewnie i można, bo weszli w posiadanie moich danych osobowych (niepełnych) w jakiś dziwny sposób, bo ja tam się nie logowałem - to wiem na pewno, bo nie korzystam z tego typu serwisów, poza chomikiem, gdzie też nie mam konta, a korzystałem chyba raz - max 2.
jednak nie zamierzam reagować, bo raz, że mi się nie chce, i nie mam czasu, a dwa - to tak jakby mnie to ruszało

ogon56 - 12-03-2013, 20:28

Też wpisali tobie błędne dane osobowe i tylko mail właściwy? Kradną maila najczęściej i wypisują takie bzdury licząc na to, że nie będziesz pamiętał kiedy i jak zawarłeś z nimi umowę i zapłacisz aby mieć spokój w przyszłości.
mjsystem - 12-03-2013, 20:29

tomek84 napisał/a:
jednak nie zamierzam reagować, bo raz, że mi się nie chce, i nie mam czasu, a dwa - to tak jakby mnie to ruszało

Ale w kupie siła :wink: Ktoś w końcu musi :roll:

Juiceman - 12-03-2013, 20:52

nie warto, niska szkodliwość dla wymiaru sprawiedliwości heh