Off Topic - Pobieraczek.pl
ogon56 - 04-03-2013, 13:52 Temat postu: Pobieraczek.pl Dzisiaj dostałem pismo od firmy zarządzającej tą stroną z przed sądowym wezwaniem do zapłaty. Sprawa już powinna być dawno zamknięta bo głośno o tym już było od dwóch lat, w jakiś dziwny sposób firma znowu funkcjonuję i wyłudza pieniądze. Zainteresowanych sprawą odsyłam do przykładowej pierwszej strony znalezionej w google przy wpisaniu "Eller.Service.sc":
http://www.pcworld.pl/new...ieraczekpl.html
Mój problem polega na tym, że nigdy się tam nie logowałem i dostałem na maila pismo "przed sądowe wezwanie do zapłaty" z poprzekręcanymi adresami, miejscowościami i nazwą adresata, więc wnioskuję że ktoś się podszył pod mój adres IP. Oczywiście moich pieniędzy oszuści nigdy nie zobaczą a sami będą się bać skierować sprawę do sądu . Przestrzegam więc wszystkich przed ponownym działaniem tej bandy i przed rejestrowaniem się na ich "darmowe" konta.
Tomek - 04-03-2013, 14:06 Temat postu: Re: Pobieraczek.pl
ogon56 napisał/a: | Dzisiaj dostałem pismo od firmy zarządzającej tą stroną z przed sądowym wezwaniem do zapłaty. Sprawa już powinna być dawno zamknięta bo głośno o tym już było od dwóch lat, w jakiś dziwny sposób firma znowu funkcjonuję i wyłudza pieniądze. Zainteresowanych sprawą odsyłam do przykładowej pierwszej strony znalezionej w google przy wpisaniu "Eller.Service.sc":
http://www.pcworld.pl/new...ieraczekpl.html
Mój problem polega na tym, że nigdy się tam nie logowałem i dostałem na maila pismo "przed sądowe wezwanie do zapłaty" z poprzekręcanymi adresami, miejscowościami i nazwą adresata, więc wnioskuję że ktoś się podszył pod mój adres IP. Oczywiście moich pieniędzy oszuści nigdy nie zobaczą a sami będą się bać skierować sprawę do sądu . Przestrzegam więc wszystkich przed ponownym działaniem tej bandy i przed rejestrowaniem się na ich "darmowe" konta. |
zignoruj to pismo i żyj dalej
do mnie te kiedyś przysłali, przy czym nie przypominam sobie, żebym się tam logował
mniemam więc, że kupili lub ukradli jakąś bazę danych osobowych
Marcelinho - 04-03-2013, 14:30 Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt Przemek,tomek84 ma rację.Mój brat też to dostał.Był tam zalogowany ale nigdy nie skorzystał z tej strony.I dostał pismo że ma zapłacić chyba z tego co dobrze pamiętam 350zł.Napisali jakieś pismo z ludźmi skrzykniętymi z neta i rozeszło się po kościach.
ogon56 - 04-03-2013, 16:36
Marcin wiem o tym, że się rozejdzie bo nie pozwolą sobie na z góry przegraną w sądzie sprawę . Wiesz na jakie dane przyszło pismo w maiu?
Adresat:
ogon ogonew
orsassas 2
hehe
Marcelinho - 04-03-2013, 16:47
ogon56 napisał/a: |
Adresat:
ogon ogonew
orsassas 2
hehe |
Całkiem dobre
yalook - 04-03-2013, 16:48
ogon56 napisał/a: | Marcin wiem o tym, że się rozejdzie bo nie pozwolą sobie na z góry przegraną w sądzie sprawę . Wiesz na jakie dane przyszło pismo w maiu?
Adresat:
ogon ogonew
orsassas 2
hehe | a znaczek chociaż przykleili ????
ogon56 - 04-03-2013, 16:52
yalook napisał/a: |
a znaczek chociaż przykleili ???? |
W mailu raczej ciężko, chyba żeby zeskanowali orzełka z 5złotówki
Tomek - 12-03-2013, 09:19
pobieraczek chyba się włączył na nowo i szukają ponownie szczęścia
wczoraj dostałem maila z wezwaniem do zapłaty
o dziwo mają mój adres (ciekawe skąd ??, bo nie przypominam sobie, żebym miał z nimi coś wspólnego)
rzekomo mamy umowe i mam im zapłacić 95 zł, a jak nie, to będą dochodzić 100 dolarów w sądzie
ooojjjjj, boże .....
mjsystem - 12-03-2013, 17:49
tomek84 napisał/a: | pobieraczek chyba się włączył na nowo i szukają ponownie szczęścia
o dziwo mają mój adres (ciekawe skąd ??, bo nie przypominam sobie, żebym miał z nimi coś wspólnego)
rzekomo mamy umowe i mam im zapłacić 95 zł, a jak nie, to będą dochodzić 100 dolarów w sądzie
ooojjjjj, boże ..... |
Nie można ich zgłosić do UOKiK-u? Na policję?
Tomek - 12-03-2013, 19:53
mjsystem napisał/a: | tomek84 napisał/a: | pobieraczek chyba się włączył na nowo i szukają ponownie szczęścia
ooojjjjj, boże ..... |
Nie można ich zgłosić do UOKiK-u? Na policję? |
pewnie i można, bo weszli w posiadanie moich danych osobowych (niepełnych) w jakiś dziwny sposób, bo ja tam się nie logowałem - to wiem na pewno, bo nie korzystam z tego typu serwisów, poza chomikiem, gdzie też nie mam konta, a korzystałem chyba raz - max 2.
jednak nie zamierzam reagować, bo raz, że mi się nie chce, i nie mam czasu, a dwa - to tak jakby mnie to ruszało
ogon56 - 12-03-2013, 20:28
Też wpisali tobie błędne dane osobowe i tylko mail właściwy? Kradną maila najczęściej i wypisują takie bzdury licząc na to, że nie będziesz pamiętał kiedy i jak zawarłeś z nimi umowę i zapłacisz aby mieć spokój w przyszłości.
mjsystem - 12-03-2013, 20:29
tomek84 napisał/a: | jednak nie zamierzam reagować, bo raz, że mi się nie chce, i nie mam czasu, a dwa - to tak jakby mnie to ruszało |
Ale w kupie siła Ktoś w końcu musi
Juiceman - 12-03-2013, 20:52
nie warto, niska szkodliwość dla wymiaru sprawiedliwości heh
|
|
|