To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Avance 2,5V6, 2001r, kombi, srebrny, Radom

Bartekkita - 05-03-2013, 01:20
Temat postu: [EAx 97-04] Avance 2,5V6, 2001r, kombi, srebrny, Radom
witam
to mój pierwszy post w tym temacie mam nadzieje, że dobrze to wszystko dodałem :)
prośba o opinie tego Galanta :) przyznam szczerze, że troche nie jestem przekonany do tej "wersji". Może ktoś już go oglądał, bo ja mam spory kawałek :(
Moje pytania:
1.czy halogeny są zgodne z oryginałem?
2. jak dla mnie tylni zderzak w innym kolorze niż reszta?
3. Czy nie za bardzo siedzi tył? I czy to wersja z nivomatami?

http://moto.allegro.pl/mi...3074327795.html

ps. napisałem już do sprzedawcy o vin i fotki komory

Kod:
Rok produkcji:    2001     Przebieg (km):    177000
Pojemność silnika (cm3):    2500     Moc silnika (KM):    163
Skrzynia biegów:    Manualna     Rodzaj paliwa:    Benzyna
Typ:    Kombi     Liczba drzwi:    4/5
Kolor:    Srebrny     Stan:    Używany
Uszkodzony:    Nie
Wyposażenie:    ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Tempomat, Blokada skrzyni biegów, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji, Nawigacja GPS, Podgrzewane fotele,
Informacje dodatkowe:    Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony,

Mitsubishi Galant AVANCE 2.5V6

SPROWADZONE Z SZWAJCARI NA KOŁACH OD PIERWSZEGO WŁAŚCICIELA SERWISOWANY

-MANUAL

-SREBRNY METALIK

-PRZEBIEG 177TYS

-FOTELE SKÓRZANE

-KLIMATRONIK

-KONTROLA TRAKCJI

-PODGRZEWANE FOTELE

-AIRBAG

-ABS

-EL.SZYBY

-EL.LUSTERKA

-CENTRALNY ZAMEK

-ALUFELGA 17

-TEMPOMAT

-RELINGI

AUTO PO WSZYSTKICH OPŁATACH CELNO-SKARBOWYCH KOSZT REJESTRACJI 750ZŁ AUTEM MOŻNA WRACAC NA KOLACH

CENA;14.900

TEL;796780808

sampler - 05-03-2013, 07:52

1. halogeny sa jakies kombinowane, tak jakby ktos podmienil wklad za szybka
2. zderzaki zwykle maja delikatnie inny odcien z tym ze tytaj jest duza roznica. Do oceny na zywo
3. Jezeli to wersja po II lifcie o czym swiadczy kierownica to nie ma juz nivo ale tyl rzeczywiscie siedzi

Pozatym przebieg 177 tys czyli do wymiany zaraz rozrzad i swiece najlepiej z kablami

robertdg - 05-03-2013, 07:55

Bartekkita napisał/a:
1.czy halogeny są zgodne z oryginałem?
Są OK, ale mozna to zweryfikować z VIN
Bartekkita napisał/a:
2. jak dla mnie tylni zderzak w innym kolorze niż reszta?
Tylny zderzak, tylna klapa, przeważnie tak sie odcina, nie ma się co przejmować na zapas
Bartekkita napisał/a:
3. Czy nie za bardzo siedzi tył? I czy to wersja z nivomatami?
Albo stoi na nierównym terenie albo jezeli występują Nivomaty to poprostu wymiękają.
tresorex - 05-03-2013, 10:48

Takie skóry były w jakiejś opcji czy jakaś samoróbka?
Krzyzak - 05-03-2013, 12:27

robertdg napisał/a:
jezeli występują Nivomaty to poprostu wymiękają
w 2001 już nie powinny występować
podejrzewam, że to ten sam autohandel, co ja kupowałem - jakaś kobitka jest właścicielką, sprowadzają głównie Gale kombi ze Szwajcarii na max. wypasie
u mnie było sporo do roboty przy nich, ale ogólnie jest na plus (tylko cena wysoka)
skóry są kombinowane - takich fabrycznie nie było

Bartekkita - 05-03-2013, 19:18

dzwoniłem pod numer w ogłoszeniu odebrał jakiś Pan, także chyba nie ten sam sprzedawca co u kolegi powyżej. Wrażenia średnie Pan trochę nieogarnia tłumaczy się 40 samochodami, lakier ponoć 100 procent oryginał, żadnych wycieków bo jakby były to Pan sam by zrobił. Vin ma wysłać jutro razem z lepszymi fotkami.
Samochód ma 2 książki(czemu dwie to nie mam pojęcia)
Co do sprężyn to ponoć są jakieś średnio twarde czerwone(cokolwiek to znaczy)
wrzucam parę nowych zdjęć z allegro:

co o tym sądzicie?

sampler - 05-03-2013, 19:38

halogeny jednak sa ok :) sprawdzilem u siebie ze pod tym katem tak je wlasnie widac
Bartekkita - 06-03-2013, 19:27

Krzyzak napisał/a:
robertdg napisał/a:
jezeli występują Nivomaty to poprostu wymiękają
w 2001 już nie powinny występować
podejrzewam, że to ten sam autohandel, co ja kupowałem - jakaś kobitka jest właścicielką, sprowadzają głównie Gale kombi ze Szwajcarii na max. wypasie
u mnie było sporo do roboty przy nich, ale ogólnie jest na plus (tylko cena wysoka)

A może mówi Ci coś Anna G. (wole nie ujawniać całego nazwiska z góry przepraszam za skojarzenia przestępcze)
a co miałeś dokładnie ze swoim do roboty?

dostałem też zdjęcie podłogi bagażnika wygląda elegancko naprawdę, ma też drobne rysy wgniecenia co świadczyć może, że nie był wypicowany :)
zarzucam vin'em: JMBLNEA5W1Z000628
dzięki za wszelkie wskazówki

Krzyzak - 07-03-2013, 08:04

Bartekkita napisał/a:
A może mówi Ci coś Anna G.
dokładnie - ta sama osoba
co robić? - ogólnie był prawie cały serwis do zrobienia: hamulce (od podstaw - wymiana wszystkiego), popychacze, rozrząd, płyny i oleje
ale środek za to w niemal idealnym stanie
radzę też posłuchać silnika - czy dół nie puka, bo wtedy na 99% panewka - u mnie puka od początku i nic się nie dzieje (30 tkm) - tylko trochę denerwuje
ponadto tylne nadkola są do roboty
a ogólnie to mój był walony w lewy przód - kielich jest lekko przesunięty w stronę pompy hamulcowej
poza tym to spoko i świetnie wyposażony

Bartekkita - 07-03-2013, 13:50

okey dzięki :) z płynami to się liczyłem rozrząd najwyraźniej też jest do wymiany na od zaraz ;( z hamulcami to mnie troche zmartwiłeś, ale to wyjdzie dopiero na miejscu.
Wrzucę jeszcze 3 zdjęcia komory, które wczoraj dostałem to jakbyś mógł rzucić na nie okiem speca :)
rozumiem, że ogólnie to polecasz i raczej warto się wybrać?

[ Dodano: 07-03-2013, 14:01 ]
sampler napisał/a:
Pozatym przebieg 177 tys czyli do wymiany zaraz rozrzad i swiece najlepiej z kablami

mógłbyś powiedzieć coś, więcej na temat wymiany świec jaki koszt co ile się wymienia(gdzieś zaszyłaszałem co 100 tysi, prawda to?)

mógłby ktos skomfrontować halogeny z podanym przeze mnie vinem ?

sampler - 07-03-2013, 14:58

swiece wg manuala powinno sie wymienic co 90 tys oczywiscie zawsze mozna pojezdzic dluzej. Czyli przy 180 tys powinna nastapic wymiana swiec i kabli
Bartekkita - 07-03-2013, 15:09

ok dzięki jak jest koszt wymiany świeć i kabli tak mniejwięcej?
Tomek - 07-03-2013, 15:34

Bartekkita napisał/a:
ok dzięki jak jest koszt wymiany świeć i kabli tak mniejwięcej?

kable 130-170 za komplet
swiece 40-45 sztuka dobrych swiec

fj_mike - 07-03-2013, 16:26

Na zdjęciach kielichy wydają się być pryśnięte na szybko.
Zwróć na to uwagę w czasie oględzin.

robertdg - 07-03-2013, 18:06

Wydaje mi się jednak, że tam spod tych pokryw to się poci olejem, zdjęcie zrobione w taki sposób, że nie specjalnie to obejmuje, jednakże jezeli ktos w Szwajcarii by to robił to powinny być na to papiery, taka wymiana tam trochę grosza kosztuje, uszczelki w swoim wieku i swoim przebiegu to sztywne jak patyk być powinny ;-)
Nawet jeżeli będa tam jakies ślady zapocenia to też bym się tym zbytnio nie przejmował, to poprostu element eksploatacyjny naprawa mozliwa i nie dyskwalifikująca auta, trzeba umiejętnie obejrzeć auto aby stwierdzić czy naprawy wymagane przy auc ie nie pochłoną połowy jego wartości ;-)