To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] główny licznik kilometów nie dolicza przebytego

mietek368 - 10-03-2013, 19:05
Temat postu: [II 2.0 DID] główny licznik kilometów nie dolicza przebytego
Witam! Od niedawna posiadam Mitsubishi Outlandera z 2008r, zauważyłem ostatnio że główny licznik kilometrów stoi, jego stan się nie zmienia, licznik dziennego dystansu działa normalnie, nalicza kilometry, przy tankowaniu kasuje się bez problemów, pozostałe rzeczy jak spalanie temperatura płynów wyświetla się normalnie, w czym może tkwić problem, proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi. :wink:
DJ Fazi - 10-03-2013, 21:28

coś tak jakby był cofany przez jakiegoś magika ?
bonito - 11-03-2013, 08:26

Ja bym się ucieszył z takiego efektu - Outlander wiecznie młody... :lol:
bonito

Maddox - 08-04-2014, 20:37
Temat postu: Re: główny licznik kilometów nie dolicza przebytego
mietek368 napisał/a:
Witam! Od niedawna posiadam Mitsubishi Outlandera z 2008r, zauważyłem ostatnio że główny licznik kilometrów stoi, jego stan się nie zmienia, licznik dziennego dystansu działa normalnie, nalicza kilometry, przy tankowaniu kasuje się bez problemów, pozostałe rzeczy jak spalanie temperatura płynów wyświetla się normalnie, w czym może tkwić problem, proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi. :wink:

Hej, i jak, doszedłeś co to za problem?
ja mam właśnie to samo, i nie wiem czy jechać z tym do ASO czy cokolwiek z tym robić.

[ Dodano: 13-04-2014, 12:46 ]
bonito napisał/a:
Ja bym się ucieszył z takiego efektu - Outlander wiecznie młody... :lol:
bonito

może i tak, ale jak wytłumaczyć następnemu nabywcy, że auto zrobiło 0 km od X czasu :-)
a swoją drogą, komputer nie wykazuje żadnych błędów.
w przyszłym tygodniu umówię się z "magikiem" od liczników, zobaczymy "ile $" powie za usługę.

[ Dodano: 12-07-2014, 12:34 ]
DJ Fazi napisał/a:
coś tak jakby był cofany przez jakiegoś magika ?

dokładnie jest jak mówisz, ja też miałem taki przypadek, że mi licznik nie naliczał km.
Kupiłem OII z 2008 roku z przebiegiem 98tkm, stan auta ok, przebieg nawet możliwy.
Kolega kupił mi zegary, prawdziwy magik ustawił przebieg na 105tkm (troche nim pojeździłem zanim doszło do wymiany, a lubie mieć jasność w takich tematach) i wymieniliśmy co okazało się banalnie proste.
No, koniec końców licznik wymieniony, km nabija.