Carisma - Techniczne - Bujanie auta przy zawracaniu.
meinteil07 - 11-03-2013, 13:54 Temat postu: Bujanie auta przy zawracaniu. Witam wszystkich.
W końcu zebrałem się aby opisać mój problem na forum . Otóż podczas zawracania a konkretnie po wyprostowaniu kół następuje bujanie auta jakby się "stabilizowało". Bujanie trawa 2-3 sekundy. Prędko¶ć zawracania niska.
Ma kto¶ jakie¶ pomysły?
Pozdrawiam.
scoratir - 11-03-2013, 15:46
Koła masz dokręcone? Stuków jakich¶ nie ma przy tym?
meinteil07 - 11-03-2013, 21:14
scoratir napisał/a: | Koła masz dokręcone? Stuków jakich¶ nie ma przy tym? |
Jest tak od ponad roku, więc koła były więcej jak raz przekładane. Stuków brak.Teraz sobie u¶wiadomiłem że przy ostatniej zmianie opon kole¶ trochę kręcił głow± na jedn± z felg
Pewnie w tej chwili odpowiedziałem sobie na pytanie
kamir - 11-03-2013, 21:21
meinteil07, a ja bym bardziej postawił na zużyte sprężyny b±dĽ amortyzatory. PodejdĽ do samochodu, energicznie przyci¶nij go do ziemi. Jak od razu wróci do swojego poprzedniego położenie to s± ok, a jak się będzie bujał to wina w sprężynach b±dĽ amorkach.
meinteil07 - 11-03-2013, 21:31
kamir, uprzedziłe¶ moje następne pytanie Jutro rano wykonam test i dam znać. My¶lę że gdyby to była felga to działoby się co¶ przy większych prędko¶ciach a u mnie nic takiego nie występuje.
Rano troszkę go podociskałem i nic nie buja. Po doci¶nięciu szybko wraca do góry.
|
|
|