Pajero II - [2.8 TD] Blokada przód
marcin d - 17-03-2013, 15:25 Temat postu: [2.8 TD] Blokada przód Witam wszystkich nudzi mi się i wpadła mi do głowy myśl ,czy dużo by było roboty z podłączeniem blokady ARB przedniej do istniejącego kompresora tylnej. Mógłby to zrobić na elektrozaworach, tak jak to jest w oryginale,zaoszczędził by na kompresorze.Nasuwa się pytanie czy pajerowski kompresor wydoli.Motał już ktoś coś takiego?
jawaldek - 17-03-2013, 16:48
A gdzie masz zamontowany obecny kompresor ?? Warto jednak jest dokupić kompresor który będzie wykorzystany nie tylko do blokad ale i to pompowania kół -->> regulacja ciśnienia w kołach jest wskazana i pomocna w terenie. Przednią blokadę masz w oryginale czy dokładałeś ??
marcin d - 17-03-2013, 16:54
Cześć chodziło ci chyba o tylną mam oryginalną a kompresor jest nad bakiem
jawaldek - 17-03-2013, 17:40
marcin d napisał/a: | czy dużo by było roboty z podłączeniem blokady ARB przedniej do istniejącego kompresora tylnej | -->> Przednią blokadę masz w oryginale czy dokładałeś ??
marcin d - 17-03-2013, 17:53
Z tego co wiem w pajero przednia blokada może być dołożona seryjnych nie było,myślałem o dołożeniu arb ale bez ich kompresora. Zastanawiałem się czy pójdzie na seryjnym pajerowskim kompresorze.
Heilsberg - 18-03-2013, 08:54
Nie pójdzie bo kompresor od ARB daje kilka razy większe ciśnienie (takie jakie jest potrzebne do blokady od ARB).
Przedniej blokady oryginalnej w Pajero nigdy nie było. Nie istnieje nic takiego.
|
|
|