To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Montaż triflexa

novy23 - 18-03-2013, 13:29
Temat postu: Montaż triflexa
Witam.Zamierzam zamontować sobie triflexa i tu mam dwa pytania:czy trzeba wyjmować podsufitkę i czy fmka będzie dobrze działać?
rezon - 18-03-2013, 13:43

Nie trzeba wyjmować podsufitki, ale trzeba ostrożnie odchylić, bo łatwo złamać.
FM będzie dobrze działać - na tyle, ile to w ogóle możliwe w Outlanderze. Będzie porównywalnie do ori. zasięg CB max do 3,5km, praktyczny 1,5-2km - wystarczał.

novy23 - 18-03-2013, 13:45

a można przez lampkę z tyłu?

[ Dodano: 18-03-2013, 13:47 ]
Najbardziej obawiam się o uszkodzenie podsufitki.A czy triflex nie przecieka przy ori uszczelce?

rezon - 18-03-2013, 16:37

Przez samą lampkę to trochę za mały dostęp. Dobrze jest jednak odchylić podsufitkę. U mnie nie przeciekał. Zawsze możesz profilaktycznie dołożyć silikonu.
bonito - 18-03-2013, 20:10
Temat postu: wzmacniacz antenowy + Triflex
Ja mam wrażenie, że odbiór radyjka FM na Trilexie jest nieco gorszy (chociaż zawsze był słaby), mimo że zainstalowałem wzmacniacz sygnału antenowego. Mam w związku z tym pytanie do kolegów, którzy instalowali Triflexa - czy ktoś sprawdził, że jest napięcie na kablu zasilającym dochodzącym do oryginalnej anteny? (na forum niemieckim przeczytałem gdzieś uwagę, że kabel nie ma zasilania). Ja nie sprawdziłem, a nie chce mi się grzebać tam z powrotem.
Natomiast odbiór na CB - bardzo dobry biorąc pod uwagę długość anteny, na 2-3 km spokojnie wystarcza.
bonito

michu300 - 29-03-2013, 14:58
Temat postu: Re: wzmacniacz antenowy + Triflex
bonito napisał/a:
Ja mam wrażenie, że odbiór radyjka FM na Trilexie jest nieco gorszy (chociaż zawsze był słaby), mimo że zainstalowałem wzmacniacz sygnału antenowego.

Wzmacniacz raczej nic nie da jak antena jest slaba....

DJ Fazi - 29-03-2013, 17:58

Radio ma wzmacniacz sygnału o słabszym wzmocnieniu ponieważ w krajach wysoko rozwiniętych stacje radiowe nadają sygnał FM z większą mocą. Radio w Mitsu jest z przeznaczeniem na tamte rynki.
Szulman - 29-03-2013, 18:47

Witam. Mam trflexa od dwóch lat w Outku I i spisuje się bdb, CB odbiór 3Km nadawanie trochę blizej ale to dobrze. Najwazniejsze to jest to ze z daleka nie widać ze masz antene CB
michu300 - 02-04-2013, 09:11

DJ Fazi napisał/a:
Radio ma wzmacniacz sygnału o słabszym wzmocnieniu ponieważ w krajach wysoko rozwiniętych stacje radiowe nadają sygnał FM z większą mocą. Radio w Mitsu jest z przeznaczeniem na tamte rynki.

:mrgreen:

bobM - 07-04-2013, 21:34

Ja mam triflexa od początku, już ładne 5 lat, zamontowali mi go w salonie jak odbierałem autko. Pamiętam że wymagało to trochę gimnastyki.
Zasięg CB taki jak pisali koledzy wcześniej, co do zasięgu radia to nie ma z tym problemu.
Oprócz tego że nie widać że masz CB to jeszcze jedną zaletą jest, że na parkingach w marketach od razu z daleka poznasz swojego Outka, bo triflex jest dłuższy :)