Chcę kupić Lancera! - Lancer X - prośba o opinię
Piotreko - 19-03-2013, 14:28 Temat postu: Lancer X - prośba o opinię Witam
Zastanawiam się nad kupnem Lancera. Znalazłem taką ofertę
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28364751.html
zastanawia mnie czy automat i lpg dobrze się sprawują i czy w ogóle jest to dobry wybór. W tej chwili lancer konkuruje u mnie z mazda 3.
Pozdrawiam
mjsystem - 19-03-2013, 17:44
Po pierwsze, auto, jak widać na poziomie, skrzynia automatyczna CVT jest dobrze zestrojona(poczytaj forum) lub tu: http://www.kmh24.pl/kmh24..._MIVEC_CVT.html
Taki przykład z netu.
Po drugie -gaz. Zawsze trzeba pamiętać, że gaz skraca żywotność silnika, z drugiej strony masz alternatywę jeździć na LPG lub benzynie.
Po trzecie, Lancer to chyba większe auto niż M3, choć ten sam segment.
Po czwarte, sprawdź dwa razy, kup raz, co byś nie żałował. Dokumenty, stan itp...
Po piąte, powodzenia!. Cokolwiek kupisz, napisz i uzasadnij wybór. Będziemy czekać.
RalfPi - 19-03-2013, 19:17
mjsystem napisał/a: | Po drugie -gaz. Zawsze trzeba pamiętać, że gaz skraca żywotność silnika, z drugiej strony masz alternatywę jeździć na LPG lub benzynie. |
Spotkałem kiedyś gościa na stacji, co mówił, że automat mu pali w mieście jak smok..
Także myślę, że może to być 10 lPb i 12l LPG, albo i więcej.
Tak czy siak IMO cena trochę wysoka jak na ten rocznik i tą wersję i ten przebieg..
ale wygląda na auto pewne.
Pozdrowienia!
mjsystem - 19-03-2013, 19:23
RalfPi napisał/a: | Spotkałem kiedyś gościa na stacji, co mówił, że automat mu pali w mieście jak smok..
|
Dobrze wiesz Rafał, że ja też tak uważam. Ale to tylko kwestia nastawienia. Lancer to nie golf 1.6 TDI i nie pali 4 litrów. Wybrałem Lancera
RalfPi - 19-03-2013, 19:23
a tu masz "nówkę" w manualu ze Szczecina..
http://otomoto.pl/mitsubi...-C21942752.html
No chyba, że zależy Tobie na automacie..
[ Dodano: 19-03-2013, 19:25 ]
mjsystem napisał/a: | Dobrze wiesz Rafał, że ja też tak uważam. Ale to tylko kwestia nastawienia. | wiem, wiem
dzielę się tylko swoimi przemyśleniami/informacjami.
Trik - 19-03-2013, 20:22
RalfPi napisał/a: | Tak czy siak IMO cena trochę wysoka jak na ten rocznik i tą wersję i ten przebieg.. | IMO tu możesz się mylić. Obecnie ubezpieczalnia zaproponowała mi wartość 30Kpln przy przebiegu 125Kkm do AC wg jakiegoś tam taxu. I uważam że jest to dość dobra cena za ten rocznik. Po za tym auto jest warte tyle ile ktoś jest skłonny za nie zapłacić.
No i ta nówka z twego linku zaraz skończy 3 lata, pewnie testówka. Kolega zdąży przedłużyć gwarancję na następne 2 lata o ile będzie chciał. Ale godna zastanowienia.
sliwek2face - 19-03-2013, 20:45
no przyznam żei ja sądze że cena troche wysoka.
Tydzień temu i ja dorobiłem się swojego miśka ale jednak w SB.
Rok 2010 wyjechał w 2011 na ulice i przbiegu 22k w invaicie i cena troche niższa niż ten z ogłoszenia
Toretto - 20-03-2013, 11:54
też swego czasu oglądałem Mazdę 3. Mankamentem jest to, że silnik benzynowy 1.6 w niej jedzie w moim odczuciu gorzej niż 1.5 w Lancerze. Więc jak dla mnie jeśli benzyna to tylko 2.0 A tak poza tym samochód OK.
|
|
|