To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] zawinięty pas bezpieczeństwa

lutekwwl - 20-03-2013, 13:03
Temat postu: [EAxx] zawinięty pas bezpieczeństwa
Witam, mam problem z pasem bezpieczeństwa od strony pasażera. Otóż to jest zawinięty i praktycznie bardzo ciężko jest go zapiąć gdyż trzeba całą długość pomagać sobie ręką przez co pasażer wychodzi z nerwów :P Jaki jest sposób demontażu bądź inny szybki do prawidłowego nastawienia pasa.
Owczar - 20-03-2013, 16:30

Trzeba go odwinąć tak samo jak się zawinął. Innego sposoby nie ma. Demontaż nic nie da w tej sytuacji.

Musisz ciągnąć, a jednocześnie zawijać by go obrócić.

WreX - 20-03-2013, 17:49

Mi się zwija średnio 3-4 razy przed zapięciem pasów. Mój sposób to po prostu pociągnąć go w odpowiednią stronę, bodajże mocno w stronę szyby i się powinien odwinąć o ile tak samo Ci się zawija jak u mnie.
Szwagroz - 21-03-2013, 06:18

ja mam podobny problem tylko w druga stronę, odwija sie dobrze, nie widać zagnieceń itp, gorzej jest podczas zwijania, często trzeba ręka popychac żeby się zwinął. Czy mozna poprawić jakoś efektywność i szybkość zwijania sie pasa?
Krzyzak - 21-03-2013, 07:40

Szwagroz napisał/a:
Czy mozna poprawić jakoś efektywność i szybkość zwijania sie pasa?
pytaj deejaya - on jakiś spraj używał
lutekwwl - 21-03-2013, 08:57

jeżeli chodzi o samo zwijanie, to też miałem taki problem na innych pasach, tylko że tam pas był normalny a nie poplątany tak jak u pasażera :P Wystarczyło je dobrze umyć i śmigały jak głupie :P
Everel30 - 21-03-2013, 22:04

Kolega lutekwwl dobrze radzi sposób już sprawdzony nie tylko u mnie ale i u znajomych :lol:
Szwagroz - 22-03-2013, 06:13

lutekwwl napisał/a:
jeżeli chodzi o samo zwijanie, to też miałem taki problem na innych pasach, tylko że tam pas był normalny a nie poplątany tak jak u pasażera :P Wystarczyło je dobrze umyć i śmigały jak głupie :P

ale co umyć? sam pas? czy mechanizm zwijający? i czym?

Hugo - 22-03-2013, 07:57

Szwagroz napisał/a:
sam pas?
Tak.
Szwagroz napisał/a:
i czym?
Np. ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń.
Szwagroz - 22-03-2013, 08:55

dzięx, jak się zrobi trochę cieplej to tak zrobię i dam znać czy działa