To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] szum z tylnego koła

michelsz - 25-03-2013, 11:27
Temat postu: [CY3A 1.8] szum z tylnego koła
Hej,

Od miesiąca mam dość głośny szum w lewym kole.
Co ciekawe szum ten jest tylko wtedy, gdy dość ostro skręcam w lewo, np na rondzie.
Szum jakby coś bardzo głośno ocierało się o siebie.

O tyle ciekawe, że szum z lewego koła jest wtedy, gdy skręcam w lewo, czyli de facto lewe koło jest wtedy odciążone, bo siła działa głównie na prawe.

Jadę za tydzień do serwisu, ale może macie jakieś typy co to może być.

pozdrawiam,
Michał

maniax86 - 25-03-2013, 13:12

jedyne co mi przychodzi na mysl to łożysko... bratu w hondzie tak się działo niedawno i też tylko przy skrecie w lewo i było to łożysko... ale okazało się że nie musiał go wymieniac tylko coś tam mu mechanik przesmarował i było git
robertdg - 25-03-2013, 17:28

Łożysko się kończy wedle tego co opisujesz.
RYBOSTWOR - 26-03-2013, 09:39

Niekoniecznie łożysko, sprawdź czy nie masz skorodowanego rantu na tarczy i czy czasem klocek nie ociera o rancik.
michelsz - 03-04-2013, 16:12

Hej,
Jednak była to właśnie korozja tarczy.
Podobno nie czyszczą hamulców podczas standardowego przeglądu, trzeba zawsze o to poprosić o dopłacić...
Polecam czyszczenie przy przeglądach, taniej niż wymiana tarcz :)

Luk - 03-04-2013, 23:08

michelsz napisał/a:
Podobno nie czyszczą hamulców podczas standardowego przeglądu, trzeba zawsze o to poprosić o dopłacić...

U mnie czyścili bez dopłaty i bez proszenia.

Uwex - 04-04-2013, 09:31

Luk napisał/a:
U mnie czyścili bez dopłaty i bez proszenia.

u mnie (a raczej w moim Lancerze) też.

michelsz - 04-04-2013, 09:52

W takim razie nie pozostaje mi nic innego niż niepolecanie Auto GT Warszawa Połczyńska.
Mimo, że są bardzo mili, to przez to, że nie przeczyścili mi hamulców rok temu musiałem wymieniać tarcze przy 40 tyś przebiegu

Zab007 - 28-05-2013, 20:48

Witam
Ja miałem to samo. Korozja tarcz w rezultacie wymiana. Temat poruszałem wcześniej.
Okazuje się, że jednak nie tylko warsztat, w którym ja serwisowałem auto nie czyścił szczęk.

matti_04 - 16-06-2013, 14:30

Potwierdzam :D wyczyszczenie rantu tarcz pomogło , żadnych stukow pukow , idealnie