To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Dziwne plastikowe trzaski

Pejoth - 27-03-2013, 21:26
Temat postu: Dziwne plastikowe trzaski
Witam Wszystkich MM.
Jak w temacie, otóż od jakiego¶ czasu jestem nieszczę¶liwym posiadaczem jaki¶ dziwnych trzasków (w momencie jak jadę np. po kostce brukowej), z lewej strony po przedni± szyb± albo gdzie¶ w tamtej okolicy. Trzaski te s± jakby plastikowe, sprawdziłem już "prawie" wszystko, piszę prawie ponieważ sprawdziłem według mnie wszystko ale skoro dalej tak jest tzn. że nie wszystko. Czy kto¶ z Was miał b±dĽ ma podobny problem, lub macie jakie¶ pomysły?
Pzdr.

deejay - 27-03-2013, 21:34

Pejoth napisał/a:
Witam Wszystkich MM.
Jak w temacie, otóż od jakiego¶ czasu jestem nieszczę¶liwym posiadaczem jaki¶ dziwnych trzasków (w momencie jak jadę np. po kostce brukowej), z lewej strony po przedni± szyb± albo gdzie¶ w tamtej okolicy. Trzaski te s± jakby plastikowe, sprawdziłem już "prawie" wszystko, piszę prawie ponieważ sprawdziłem według mnie wszystko ale skoro dalej tak jest tzn. że nie wszystko. Czy kto¶ z Was miał b±dĽ ma podobny problem, lub macie jakie¶ pomysły?
Pzdr.

Wymyj pożadnie auto , bo moze na styku podszybia i przedniej szyby zalega jakis brud lub pełno piachu soli itp. ktore wydaj± dziwne dzwieki tarcia i zgrzyty . Miałem tak kiedys na przykladzie innego auta :wink:

sampler - 28-03-2013, 07:59

Czesto taki halas w tym miejscu pochodzi z zawiasu maski, ktory dostał luzy. Sprawdz czy tak tez sie nie stalo.
Pejoth - 28-03-2013, 08:35

Auto wymyte jak trzeba, ale sprawdze jeszcze zawiasy od maski. Tylko czy zawias od maski wydawalby az tak plastikowy dziwek, no nic sprawdze :)
Dzieki Pzdr.

[ Dodano: 28-03-2013, 08:46 ]
W sumie to zapomnialem dodac ze te dziwieki raz sa a raz nie, jak jade po normalnej drodze to nie ma tego wogole jedynie po jakim bruku i to tez nie zawsze ale raczej czesciej niz zadziej :)

[ Dodano: 29-03-2013, 15:51 ]
Sampler miales 100% racji, dzieki wielkie zawias mi sie poluzowal i stad te halasy byly. Dzieki i Pozdro.