Nasze Miśki - Stara i Nowa Carisma
Szary - 29-03-2013, 21:48 Temat postu: Stara i Nowa Carisma Witam.
Chciałem zaprezentować mojego byłego Miśka i nowego Miśka.
Stary to Carisma 1.6
Ale niestety miałem wypadek i Carisma się skasowała.
A o to nowy Misiek
Carisma II 1.8 GDI Comfort
Zakupiona w Niemczech od 1 właściciela.
Super samochodzik, jeździ się hmm.. chyba tak samo jak tą przed liftem , chociaż tamta wyglądała bardziej sportowo
Długo się nie nacieszyłem bo odezwały się zaworki, 4 popychacze się uginały ale wymieniłem wszystkie 16 wraz z dźwigienkami zaworowymi
Na bieżąco serwisowana, olej co 10 tys., dbam o nią lepiej jak o siebie Teraz leje tylko i jeżdżę
saszkowa - 29-03-2013, 23:18
Bardziej sportowo ? No wiesz, teraz masz wersję Comfort to ciesz się komfortem
Ogólnie ładniutkie autko- jestem zwolenniczką ciemnych kolorów
Oby się dobrze sprawowało
Szerokości życzę
RoBSoN_97 - 03-04-2013, 10:02
Dla mnie przedliftowa jest bardziej zadziorna od poliftowej. Poliftowa jest za grzeczna ;P Dlatego zdecydowałem się na I
Zadowolenia z kolejnego nabytku spod znaku 3 diamentów i szerokości oraz bezawaryjności jak na Carismę przystało
joe86 - 04-04-2013, 11:36
A tam sie znacie przedlift jedynie z tyłu był bardziej drapieżny z przodu wygrywa polift szczególnie z nowszymi reflektorami Felgi by ci się przydały bo to co jest teraz odbiera Cari uroku. Ciekawi mnie natomiast brak znaczka na kierownicy, też mam drewnianą ale mam tam z prawej strony znaczek.
Szary - 07-04-2013, 20:11
A propo poliftowej odpadł mi dzisiaj znaczek czerwony z maski musze teraz zakupić inny ale chyba kupię srebrny, wydaję mi się że ładniej wygląda niż czerwony
xluki - 07-04-2013, 23:52
Szary napisał/a: | ale chyba kupię srebrny, wydaję mi się że ładniej wygląda niż czerwony | lepiej nie, bo później ktoś przyjdzie albo wywnioskuje ze zdjęć, że Carisma była niewiadomo po jakich "dzwonach"
RoBSoN_97 - 08-04-2013, 09:36
LoL jak ludzie tak kupują samochody tak jak Ty piszesz, to potem niech się nie dziwią, że im się sypie... (wierzch nie jest głównym wyznacznikiem stanu samochodu - ale podnosi ogólną ocenę).
W chwili obecnej nie jest problemem zmienić elementy poszycia, np. zderzaki, błotniki, maska czy klapę bagażnika i to dobierając pod kolor lakieru i samochód może być wyciągnięty z "harmonijki" i po takim zabiegu handlarz napisze w ogłoszeniu- "auto bezwypadkowe - zapraszam z miernikiem lakieru!" i co nic nie wyjdzie
Inni całkowicie ściągają znaczki i inne emblematy ze SWOJEGO samochodu (nie ściągamy z cudzych!) ;]
Ja bym się takimi "znawcami" nie przejmował, szybko można ściągnąć ich na ziemię ;]
PS. ja u siebie mam wszystkie emblematy, żeby nie było
Szary, na Twoim miejscu wybrałbym taki jaki mi sie bardziej podoba.
i9i - 08-04-2013, 10:16
joe86 napisał/a: | Ciekawi mnie natomiast brak znaczka na kierownicy, też mam drewnianą ale mam tam z prawej strony znaczek. |
Podusia wymieniona na zwykłą, a powinna być Nardi Torino
jak na tym obrazku. Ja bym na kolegi miejscu sprawdził, czy wszystkie poduszki są, dla własnego i pasażerów bezpieczeństwa.
Hugo - 08-04-2013, 13:42
i9i napisał/a: | Podusia wymieniona na zwykłą, a powinna być Nardi Torino | Dziwne, że pasuje zwykła poduszka do kiery Nardi. Musiało być coś "porzeźbione".
PGmitsub - 08-04-2013, 14:45
i9i napisał/a: | Podusia wymieniona na zwykłą, a powinna być Nardi Torino |
Kierownica akurat nie jest wymieniona. To jest model kierownicy występujący w I generacji Carismy oraz w II generacji do 2000 roku
Hugo napisał/a: | Dziwne, że pasuje zwykła poduszka do kiery Nardi. Musiało być coś "porzeźbione". |
Jak wyżej, to jest pełen oryginał
Tomek - 08-04-2013, 14:52
PGmitsub napisał/a: |
Kierownica akurat nie jest wymieniona. To jest model kierownicy występujący w I generacji Carismy oraz w II generacji do 2000 roku |
kierownica OK, poduszka już nie bardzo
i9i - 08-04-2013, 14:58
PGmitsub napisał/a: | To jest model kierownicy występujący w I generacji Carismy oraz w II generacji do 2000 roku | Nie wiem jak w pierwszej generacji ale w drugiej od '99 były standardowe Nardi (zdj. z mojego posta).
Tomek - 08-04-2013, 15:00
i9i, PGmitsub może mieć rację
zwróć uwagę, że ta kierownica jest jakaś inna od tych Nardi z Galanta i innych Cari
może to jakieś nieNardi
PGmitsub - 08-04-2013, 15:03
tomek84 napisał/a: | kierownica OK, poduszka już nie bardzo |
Proszę zwrócić uwagę na układ drewna, jest inne. To jeszcze nie jest nardi torino
i9i napisał/a: | Nie wiem jak w pierwszej generacji ale w drugiej od '99 były standardowe Nardi (zdj. z mojego posta). |
Zależy na jaki rynek była przeznaczona Carisma. Są państwa, gdzie nawet modele 2001 mają kierownicę z I generacji.
xluki - 08-04-2013, 20:03
PGmitsub napisał/a: | Kierownica akurat nie jest wymieniona. To jest model kierownicy występujący w I generacji Carismy oraz w II generacji do 2000 roku | potwierdzam info. To nie jest NARDI!
RoBSoN_97, zobacz co piszą inni w teamtach "Kupię Galanta/Carismę"... tacy są ludzie i tego nie zmienisz
|
|
|