To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Przedmuchy???

Piana_sta - 04-04-2013, 18:58
Temat postu: [3.2 DID] Przedmuchy???
Witam!!!

Ostatnio zauważyłem że na uruchomionym silniku po odkręceniu korka oleju silnik zmienia "tonacje" i strumień "miłego ciepłego" powietrza wydobywa się przez wlew.
Po krótkiej rozmowie z Panem Zbyszkiem dowiedziałem się że to Przedmuchy cokolwiek by to nie było (bo sam mam kiepską wiedze) martwi mnie. NA budziku przejechane 263 tysie potwierdzone w serwisie.
Chciałbym się doradzić grona co robić, przejechałem moim Miśkiem zaledwie 3 tysiące kilometrów po wymianie wszystkich płynów może można coś zaobserwować z zewnątrz.
Z tego co znalazłem w necie to przy takich objawach często występuje ubytek oleju, płynu chłodniczego.
Mógłby ktoś z kolegów coś doradzić co sprawdzić, gdzie szukać???

Z góry dziękuje za odpowiedzi!

Pozdrawiam Janusz

zbyszekm2 - 04-04-2013, 19:41

Ale czy lecą spaliny przez wlew i miarkę?
Piana_sta - 04-04-2013, 20:09

sprawdze.
zbyszekm2 napisał/a:
Ale czy lecą spaliny przez wlew i miarkę?

Jutro po pracy to sprawdze.

Panowie sytuacja opanowana a odpowiedzialność z moją panikę ponosi nie doinformowanie i porywczość.

Więc tak dokręciłem korek wlewu oleju i nie wydobywają się spaliny tylko ciepłe powietrze, a coś takiego to norma (informacja od Pana Zbyszka M), kolejna podejście wyjąłem miarkę oleju i nic :finga: nie kopci się więc też w porządku.

P.S. Aby temat nie pozostał tylko wpisem moich wypocin i się przydał potomności któryś z kolegów bardziej wtajemniczonych może opisać objawy poruszanych w temacie PRZEDMUCHÓW!!!