Carisma - Ogólne - Brak lampki do czytania mapy?
rasiak1980 - 09-04-2013, 02:31 Temat postu: Brak lampki do czytania mapy? Na wstępie chciałbym się przywitać ponownie i powiedzieć z naprawdę wielką ULGĄ wróciłem tym razem po dłuższych perturbacjach z innymi samochodam ufff i. Pozostałem jednak wierny CARI w ręce moje wpadł egzemplarz z 2004 roku DID, ale problem w tym że urwany jest przycisk od oświetlenia na podsufitce (standard tak jak przyciski od okien i kratek) i panują ciemności egipskie, więc odruchowo ręka moja powędrowała pomiędzy osłony przeciwodblaskowe i lusterko macam macam i co to do cholery jest? a raczej czego nie ma? ano nie ma tych dwóch śmiesznych lampek do czytania mapy! czy to normalne w tym modelu? i czy idzie to jakoś sobie założyć dodatkowo bo naprawdę to był przydatny pstryczek i rezygnowanie z niego zmusza na postoju do otwarcia drzwi albo wychylania się do tylu żeby ten cyngwajs na suficie przełączać no chyba że jest coś o czym nie wiem? za sugestie dziękuje i w końcu zasnę ze spokojem że mój samochód wiernie będzie czekać a nie płatać mi kaprysy rano.... grrr!
glina - 10-04-2013, 07:30 Temat postu: Re: Brak lampki do czytania mapy?
rasiak1980 napisał/a: | odruchowo ręka moja powędrowała pomiędzy osłony przeciwodblaskowe i lusterko macam macam i co to do cholery jest? a raczej czego nie ma? ano nie ma tych dwóch śmiesznych lampek do czytania mapy! czy to normalne w tym modelu? |
tez nie mam
niektore roczniki/modele zwyczajnie maja tylko na srodku sufitu (nie pamietam juz od czego to zalezalo dokladnie)
mi do mapy wystarcza, wspomagam sie czasem podswietleniem schowka
no i jest jeszcze latarka w telefonie i mapy w nawigacji/telefonie
da sie zyc
Bizi78 - 10-04-2013, 07:51
Nie wiem dokładnie ale chyba było coś powiązane z szyberdachem .
rasiak1980 - 10-04-2013, 08:16
jeszcze kilka ciekawostek zauważyłem mimo iż nowsza wersja nie ma zamykania schowka na kluczyk, i regulacji podświetlenia instrumentów, oraz regulacji timera w wycieraczkach, denerwuje to trochę że zamiast z rocznikiem iść zmiany na lepsze to tutaj cały czas uszczuplali wyposażenie to w sumie takie wydawać by się mogło zbędne rzeczy a jednak potrzebne, ciekawi mnie tylko czy wiązki są uniwersalne i wystarczy podpiąć pokrętło od ściemniacza czy to trzeba całą wiązkę na nowo robić?
volve - 10-04-2013, 08:29
Rasiak a jaką masz wersję wyposażenia ? Z kolegą kupowaliśmy wersję Motion Plus, tam był szyberdach i przez to podświetlenie całe było inaczej rozwiązane.
Z tego co pamiętam, to prędkość wycieraczek ma regulowaną tak jak było we wcześniejszych wersjach.
glina - 10-04-2013, 10:50
rasiak1980 napisał/a: | jeszcze kilka ciekawostek zauważyłem mimo iż nowsza wersja nie ma zamykania schowka na kluczyk, i regulacji podświetlenia instrumentów, oraz regulacji timera w wycieraczkach, denerwuje to trochę że zamiast z rocznikiem iść zmiany na lepsze to tutaj cały czas uszczuplali wyposażenie to w sumie takie wydawać by się mogło zbędne rzeczy a jednak potrzebne, ciekawi mnie tylko czy wiązki są uniwersalne i wystarczy podpiąć pokrętło od ściemniacza czy to trzeba całą wiązkę na nowo robić? |
u mnie zmiana luster na elektryczne nie wymagala zmiany instalacji a jedynie zmiany panelu na taki co regulacje lusterek posiada, wiec sciemniacz tez powinien dzialac - sprawdz czy masz wtyczke wolna za panelem i sie wyjasni
cwaniak - 10-04-2013, 11:04
W mojej poprzedniej Cari tez nie było światełka do czytania map wersja "classic" 01r. A teraz mam 02r wersja ''smash" ostatni lift i jest światełko do czytania map.
Wiązki są uniwersalne, bo chciałem kiedyś montować pokrętło do przyciemniania oświetlenia deski to zaglądałem to kostka była. Tak samo masz pod siedzeniami wyprowadzone kostki do podgrzewania foteli
Xiah - 10-04-2013, 16:44
hehe ja w swojej wersji nie mam w ogole podswietlenia schowka:|
rasiak1980 - 10-04-2013, 17:10
ja nie jestem pewien ale w tej wersji też nie mam chyba podświetlanego schowka ale za chwile sprawdzę wiem że stara wersja którą miałem GDI była w standardzie equipe i brakowało mi jedynie najbardziej w niej tempomatu, ale brakowało również przeciwmgielnych z przodu, i elektrycznych szyb z tyłu ale to akurat mi najmniej było do szczęścia potrzebne, z kolei u ojca w samochodzie nie ma tempomatu ale są przeciwmgielne dodatkowe fabrycznie zamontowane głośniki (głośniczki) koło lusterek, kolorowy wyświetlacz z nawigacją i zupełnie inne radio z przekręcającym się panelem to jest wersja przejściowa z początku produkcji face liftowej wersji, no i kolejne pytanie jeżeli pokusił bym się o zamontowanie mat grzewczych w siedzeniach, to który włącznik oryginalnie steruje pracą podgrzewanych siedzeń ?
cwaniak - 10-04-2013, 17:55
Włączniki od podgrzewania siedzeń po winne się znajdować w tunelu środkowym. Tam gdzie masz takie dwie zaślepki co się wkłada monety
rasiak1980 - 11-04-2013, 08:17
aha dzięki trybie już gdzie muszę wyciągnąć uchwyt na kubki i zrobić rozpoznanie czy w tunelu są również wtyczki od tych przycisków
cwaniak - 11-04-2013, 10:09
rasiak1980, dokładnie tam trzeba zajrzeć
rogal133 - 13-05-2013, 21:59
jakby ktoś mial zamiar zamontować sobie lampke do czytania map:D http://forum.mitsumaniaki...monta%BF+lampki
[ Dodano: 13-05-2013, 22:15 ]
a co do sciemniacza to instalacja jest zamontowana, pod tym panelem od elektrycznych lusterek jest taka kostka zmostkowana kablem wystarczy wypiąć ten mostek a zamontować pokrętlo od ściemnienia
rasiak1980 - 30-05-2013, 20:03
już mam lampkę i pokrętło do ściemniania podświetlenia zegarów
[ Dodano: 09-06-2013, 18:41 ]
rogal133 napisał/a: | jakby ktoś mial zamiar zamontować sobie lampke do czytania map:D http://forum.mitsumaniaki...monta%BF+lampki
[ Dodano: 13-05-2013, 22:15 ]
a co do sciemniacza to instalacja jest zamontowana, pod tym panelem od elektrycznych lusterek jest taka kostka zmostkowana kablem wystarczy wypiąć ten mostek a zamontować pokrętlo od ściemnienia |
faktycznie była wpięta wtyczka z czarnym kabelkiem zmostkowanym na początku myślałem ze to inna większa wtyczka i zabrałem się za wymontowywanie pinów po czym odkryłem że w tą wtyczkę wpięte jest zmostkowane gniazdo, które sprawiało wrażenie większej wtyczki ale generalnie wszystko działa cacy straszne udogodnienie w nocy na trasie! jeszcze raz dzięki za pomoc!
|
|
|