Outlander II Ogólne - Outlander 2008 INSTYLE- potrzebna opinia
zenek10 - 09-04-2013, 20:37 Temat postu: Outlander 2008 INSTYLE- potrzebna opinia Witam,
Znalazlem takie gloszenie:
http://allegro.pl/outland...3162928255.html
Samochodzik wygląda zachęcająco, ale cos mnie niepokoi: na zdjeciach wyraznie brak parktronica z tylu, a ta wersja wyposazenia powinna go miec. Moze to sugerowac, ze byla jakas "przygoda". Facet w rozmowie twierdzil, ze nie wszystkie INSTYLE mialy parktronic.
Pytanie do znawcow tematu- czy to prawda?
Z gory dzieki
lexus - 09-04-2013, 22:52
powiedział bym raczej że ma 180k ,niemiec nie na darmo diesla kupuje
zenek10 - 10-04-2013, 08:20
Pewnie. Licznik na 100% kręcony, ale to jeszcze mógłbym znieść. Najbardziej mnie interesuje kwestia tych czujników z tyłu- jeśli ich nie ma, a być powinny, to znaczy, że komuś się nie chciało wstawić po naprawie, a to może sugoerować jakąś "garażową" robotę pana Heńka...
borsak1 - 10-04-2013, 08:31
@lexus rozumiem że Ty w benzunie masz silnik tylko taki opis dla jaj walnąłeś , zbędne komentarze.
Przecież masz ASO wbite przeglądy, ba nawet możesz z kolesiem podbić do ASO niech Ci historię sprawdzą i tyle.
marrok - 10-04-2013, 09:28 Temat postu: Re: Outlander 2008 INSTYLE- potrzebna opinia
zenek10 napisał/a: | cos mnie niepokoi: na zdjeciach wyraznie brak parktronica z tylu, a ta wersja wyposazenia powinna go miec. |
Wersja Instyle Navi (z fabryczną nawigacją MMCS) nie maiła czujników cofania, zamiast tego jest wyposażona w kamerę cofania, a przynajmniej powinna być, jak masz kamerę to wszystko jest ok.
Wersja Instyle bez nawigacji była wyposażana w czujniki parkowania
bonito - 10-04-2013, 10:02
lexus napisał/a: | powiedział bym raczej że ma 180k ,niemiec nie na darmo diesla kupuje |
Może właściciel był starszym Panem, który jeździł tylko do kościoła?
bonito
PS. Tak na poważnie - wygląda ładnie, myślę że oprócz ceny kupna trzeba przewidzieć jakieś 10 tysięcy na dwumasę, sprzęgło, turbo + drobiazgi i będzie służyło jeszcze długie lata.
zenek10 - 10-04-2013, 10:17 Temat postu: Re: Outlander 2008 INSTYLE- potrzebna opinia
marrok napisał/a: | zenek10 napisał/a: | cos mnie niepokoi: na zdjeciach wyraznie brak parktronica z tylu, a ta wersja wyposazenia powinna go miec. |
Wersja Instyle Navi (z fabryczną nawigacją MMCS) nie maiła czujników cofania, zamiast tego jest wyposażona w kamerę cofania, a przynajmniej powinna być, jak masz kamerę to wszystko jest ok.
Wersja Instyle bez nawigacji była wyposażana w czujniki parkowania |
SUper, dzieki za pomoc. Wiem juz czego mam szukac.
Jeszcze jedno pytanko- facet pisze, ze samochod ma naglosnienie RF, ale nad ekranem nawigacji nie widać napisu, a widziałem wcześniej modele z nawigacja, które miały napis "Rockford Fosgate" nad ekranem nawigacji.
Czy były rózne modele nawigacji (z napisem i bez)?
mitsu00 - 10-04-2013, 11:28
zenek10 napisał/a: | SUper, dzieki za pomoc. Wiem juz czego mam szukac.
Jeszcze jedno pytanko- facet pisze, ze samochod ma naglosnienie RF, ale nad ekranem nawigacji nie widać napisu, a widziałem wcześniej modele z nawigacja, które miały napis "Rockford Fosgate" nad ekranem nawigacji.
Czy były rózne modele nawigacji (z napisem i bez)? | Auto ma dokladana chinska Navi. Nie jest to ori MMCS. Co do braku czujnikow parkowania w tym modelu, to nie musi to jednoznacznie byc tak ze auto bylo bite i zle zlozone. Auta wyprodukowane do bodajze Wrzesnia 2007 z rynku niemieckiego w wersji Instyle nie mialy czujnikow cofania w standardzie. Mialem kiedys taki "na tapecie" i tez nie moglem zrozumiec dlaczego? Latwo poznac taki egzemplaz po plaskim, kwadratowym pilocie KOS. Pozniejsze modele mjaly juz prostokatne. Co do ori navi i braku czujnikow - prawda. Wtedy byla kamera cofania. W tym modelu patrzac na zdjecia, nie jest to jednak oryginalny sprzet.
zenek10 - 10-04-2013, 12:23
mitsu00 napisał/a: | zenek10 napisał/a: | SUper, dzieki za pomoc. Wiem juz czego mam szukac.
Czy były rózne modele nawigacji (z napisem i bez)? | Auto ma dokladana chinska Navi. Nie jest to ori MMCS. Co do braku czujnikow parkowania w tym modelu, to nie musi to jednoznacznie byc tak ze auto bylo bite i zle zlozone. Auta wyprodukowane do bodajze Wrzesnia 2007 z rynku niemieckiego w wersji Instyle nie mialy czujnikow cofania w standardzie. Mialem kiedys taki "na tapecie" i tez nie moglem zrozumiec dlaczego? Latwo poznac taki egzemplaz po plaskim, kwadratowym pilocie KOS. Pozniejsze modele mjaly juz prostokatne. Co do ori navi i braku czujnikow - prawda. Wtedy byla kamera cofania. W tym modelu patrzac na zdjecia, nie jest to jednak oryginalny sprzet. |
Racja, też zwróciłem uwagę na pokrętła przy navi- na pewno nie jest oryginalna
No to mamy jasnośc w temacie. Na pierwszy rzut oka super, a jak się człowiek przyjrzy to już nie tak pięknie..
lexus - 10-04-2013, 12:37
borsak1 napisał/a: | @lexus rozumiem że Ty w benzunie masz silnik tylko taki opis dla jaj walnąłeś , zbędne komentarze.
Przecież masz ASO wbite przeglądy, ba nawet możesz z kolesiem podbić do ASO niech Ci historię sprawdzą i tyle. | . Nie bardzo kuman co autor miał na myśli .Auto jest sprowadzone na sprzedaż i na 99% licznik kręcony .dobrze jeśli ma 180k bo może mieć 280 k.Niemiec nie kupi auta żeby jeżdzić do kościoła ,poza tym w tej cenie całego auta nie kupi żeby się opłacało sprowadzić .jesli chodzi o książkę to śmieszne bo kupisz taką za 100zł ,i wreszcie w żadnym ASO nie dadzą ci histori auta
rezon - 10-04-2013, 13:35
auto jest interesujące. Nie wszystkie Instyle miały czujniki - zależy od rynku na jaki były. Sprawdź zarówno pod względem ew. wypadkowości jak i wymiany elementów zawieszenia - drążki, tuleje, itp. Powinny przy tym przbiegu być ori. Warto sprawdzić w silniku kompresję - czy jest na poziomie adekwatnym do takiego przebiegu oraz zawartość CO2 w płynie chłodniczym, bo niektóre egzemplarze miały pękające głowice.
Co do przebiegu znam osobiście jedną osobę w PL posiadającą o rok starszego Outka z przebiegiem ok. 70kkm. Pewnie w przyszłym roku będzie myślała o sprzedaży bo Outek zaczyna po prostu się psuć. A to turbina gorzej działa wskutek baaaardzo spokojnej jazdy, a to wąż spadnie od turbiny, a to akumulator już nie zawsze odpali - niby głupoty, ale denerwujące osobę przyzwyczajoną do bezproblemowej eksploatacji. Jeśli chodzi o dwumasę i sprzęgło - zamiast ori lepiej za 3kzł kupić zamienniki LUK'a, ale ich niedomaganie słychać w czasie jazdy - 80km/h, 6 bieg, gaz do dechy i najlepiej 4WD Auto z dużym obciążeniem (5 osób, bagaże). Gorzej jak jest niepewny przebieg bo pasuje powymieniać rozrząd, wszystkie płyn.
PiotrKw - 10-04-2013, 13:58
zenek10 napisał/a: | ale cos mnie niepokoi: na zdjeciach wyraznie brak parktronica z tylu, |
Popatrz sobie na zdjęcia z tyłu pojazdu z prawej i lewej strony . I popatrz jak jest spasowana tylna klapa , chociażby względem świateł . Może to jest odpowiedź na brak czujników
KowaliK - 10-04-2013, 14:46
Od siebie tylko dodam, że sprzedający regularnie handluje Outlanderami/C-Crosserami.
borsak1 - 10-04-2013, 15:15
lexus napisał/a: | Nie bardzo kuman co autor miał na myśli .Auto jest sprowadzone na sprzedaż i na 99% licznik kręcony .Niemiec nie kupi auta żeby jeżdzić do kościoła:idea: |
taki pewny jesteś dasz swojego outlandera za to żebyś za chwilę na rower się nie przesiadł. CO do mentalności Niemców nie wiem mieszkasz tam albo coś ?
Kolejna sprawa ASO i jak sam wspominasz książka serwisowa tutaj twierdząco zakładasz że za 100 zł można mieć pełną, dasz namiary jak będę swojego sprzedawał załtw książke za 100 a kolejną odpalę Tobie za pomoc. Trzymam za słowo i wierzę że pomożesz z tą książką . Dziwne że każdy przy zakupie chce widzieć tą książke tiosz to zaledwie 100 zł/
mitsu00 - 10-04-2013, 15:21
borsak1 napisał/a: | taki pewny jesteś dasz swojego outlandera za to żebyś za chwilę na rower się nie przesiadł. CO do mentalności Niemców nie wiem mieszkasz tam albo coś ?
Kolejna sprawa ASO i jak sam wspominasz książka serwisowa tutaj twierdząco zakładasz że za 100 zł można mieć pełną, dasz namiary jak będę swojego sprzedawał załtw książke za 100 a kolejną odpalę Tobie za pomoc. Trzymam za słowo i wierzę że pomożesz z tą książką . Dziwne że każdy przy zakupie chce widzieć tą książke tiosz to zaledwie 100 zł/ | I zeby bylo na cacy i w 100% wiarygodne, to ta ksiazka serwisowa musi byc wydrukowana w tym samym roku co auto. A nie ksiazka z 2013r a toczydlo z 2008
|
|
|