To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Fotele z Alfy do galanata

OcIeJ - 12-04-2013, 15:11
Temat postu: [EAxx] Fotele z Alfy do galanata
Witam
Mam Galanta 2.0 z 98r. Kupiłem go około rok temu po okazyjnej cenie. No i jak to bywa, im wieksza okazja tym wiecej haczyków.. Z mechaniką i elektryką uporałem sie w 100%, ale zostało mi jeszcze wnętrze. Kupiłem go w białej skórce która była dość mocno zurzyta, zwłaszcza z przodu. Szukałem na aukcjach jakieś ciekawe oferty i wpadłem na pomysł kupna foteli od Alfy 156 ; ) Orginalne fotele w Galancie są wygodne, ale brakuje im trzymania. Te od Alfy wyglądają bardziej sportowo i podejrzewam że będzie sie w nich lepiej jeździło. Z przednimi fotelami powinienem sobie poradzić, ale co z kanapą? Auta gabarytowo podobne, ale na tym sie podobienstwa konczą. Robił ktoś już takie przeszczepy, jakieś rady, pomysły?

ogon56 - 12-04-2013, 15:57

A jeśli mogę spytać to ile dałeś za tą okazje :) ? Jeśli nie jeździsz sportowo to te z gala powinny ci w zupełności wystarczyć. Są miękkie, duże i wygodne. Radziłbym się nie bawić w wymiany, szczególnie od alfy. Galant ma indywidualną konstrukcję, więc nie sądzę aby włoskie fotele wpasowały się w śruby a co gorsza w prowadnice - jeśli uprzesz się to czeka cie sporo wiercenia i spawania. Rada - załatw sobie zamiennik w dobrym stanie, skóra w galu jest wytrzymała, więc bez problemu znajdziesz coś godnego uwagi.
mohinder - 12-04-2013, 18:49

Witam.
Ja u siebie wymieniłem tapicerke na skórzaną która jak to po tylu latach też ma ślady wieku. Nie są bardzo zniszczone ale widać. Poczytałem troche o renowacji skóry i znalazłem człowieka w okolicy który wszystko mi wytłumaczył i sprzedal specyfiki do naprawy skóry. Jeszcze nie robiłem ze względu na brak odpowiedniej pogody ale niedługo zabiorę sie do tego. Widziałem u niego w warsztacie przykladowy fotel i efekt jest poprostu oszałamiajacy.
Moze warto pomyślec na takim rozwiazaniem?

Owczar - 12-04-2013, 22:00

mohinder napisał/a:
efekt jest poprostu oszałamiajacy.

Ale krótkotrwały.

Pejoth - 12-04-2013, 22:06

Tak jak pisze Owczar efekt jest ale krotkotrwaly. Wyglada to pieknie ale na krotki czas bedziesz musial stosowac ten zabieg dosc czesto. Jezeli skora jest uszkodzona to juz niestety taka bedzie.