To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Winter Edition... ?

xor - 09-01-2007, 10:37
Temat postu: Winter Edition... ?
Już się o nią kiedyś pytał Macia, ale nikt mu nie odpowiedział...
Mam jedną ofertę ze zdjęciami - na pierwszy rzut oka z zewnątrz wygląda jak klasyczna wersja galanta. Ktoś coś wie więcej o tej wersji ?

Serek - 09-01-2007, 13:38

Jakiej wersji ????
Anonymous - 09-01-2007, 13:59

Winter Edition:
- korbki zamiast elektryki szyb (zapobiega przymarzaniu)
- szyby atermiczne (w minusowych temp ciemnieją co zapobiega oślepianiu przez odbijające się w śniegu słońce)
- opony zimowe z kolcami
- itp.

Przeciez wszyscy o niej słyszeli :wink:

Wrzuć zdjęcia to podumamy co do wersji.

xor - 09-01-2007, 14:55

Oo, to już coś :)
Od siebie przed chwilą znalazłem że mają podgrzewane siedzenia.
I o ile mi się wydaje jeszcze konsola jest inna - olbrzymi panel pod audio/nawigacje ?

http://www.autoscout24.de...il_ueberschrift
oraz bodaj tutaj :
http://www.coltmania.de/f...er=asc&start=20

Anonymous - 09-01-2007, 16:10

chora kwota za tego gala z autoscouta... ja tyle dałem w Polsce za 2001r. w skórach (ogólnie full opcja) i z webastem :mrgreen: bezwypadkowy :mrgreen: a ztego co wiem to niebyło takiej wersji...
xor - 09-01-2007, 16:29

Teraz tak stoją galanty... są nawet droższe z tego rocznika :)
Nie wiem, gdzie swojego kupiłeś, ale miałeś cholernego farta.
A Winter Edition był :) Natknąłem się na jeszcze jedną aukcję takiego.

TommiCrazy - 09-01-2007, 18:27

winter edition...mniemam ze skoro posuneli sie z nazwa do tego stopnia to jest to wersja 4x4 ?
macia - 09-01-2007, 20:21

xor napisał/a:
jeszcze konsola jest inna - olbrzymi panel pod audio/nawigacje

Nic z tych rzeczy, wszystkie są takie same, różnią się jedynie oprawką, która może być pseudodrewniana, pseudoaluminiowa, pseudokarbonowa(?), tradycyjna w zależności od werjsji :wink:
Co do tego z autoscouta, to rocznik najwyżej 98, a nie 99 8) . A cena normalna.

xor napisał/a:
ale miałeś cholernego farta

albo pecha :roll: Mam nadzieję, że jednak szczęście :)

xor - 10-01-2007, 13:28

macia -> faktycznie, to po prostu są wykorzystane obie wnęki na osprzęt i na nich jeden duży panel. Nawiaseł ładnie to wygląda.

Tommi --> hehe, jeśli miałby 4x4 to w ogóle bym się nie zastanawiał tylko brał... :)

Anonymous - 10-01-2007, 15:51

xor, Nie wiem, gdzie swojego kupiłeś, ale miałeś cholernego farta.

Kupiłem go w Polsce, był sprowadzony z Niemiec w 2005 roku. a farta to nie miałem dużego bo Gala szukałem już pół roku...

harpagan - 10-01-2007, 16:01

Z tego co piszecie to winter edition to taka sama ciekawa historia jak skandynawska wersja colta gti :D
xor - 17-01-2007, 11:48

Po przeanalizowaniu ofert różnych Winter Edition jednak wydaje mi się, że ma pełną elektrykę szyb.

I jeszcze jedno spostrzeżenie - wszystkie - niezależnie od rocznika - miały przedni zderzak z prostokątnymi halogenami. Z '99 też - a kilka takich widziałem, i mało prawdopodobne aby wszystkie były bite w twarz i założono niewłaściwy zderzak czy miały źle podany rocznik.