Galant - Ogólne - Winter Edition... ?
xor - 09-01-2007, 10:37 Temat postu: Winter Edition... ? Już się o nią kiedyś pytał Macia, ale nikt mu nie odpowiedział...
Mam jedną ofertę ze zdjęciami - na pierwszy rzut oka z zewnątrz wygląda jak klasyczna wersja galanta. Ktoś coś wie więcej o tej wersji ?
Serek - 09-01-2007, 13:38
Jakiej wersji ????
Anonymous - 09-01-2007, 13:59
Winter Edition:
- korbki zamiast elektryki szyb (zapobiega przymarzaniu)
- szyby atermiczne (w minusowych temp ciemnieją co zapobiega oślepianiu przez odbijające się w śniegu słońce)
- opony zimowe z kolcami
- itp.
Przeciez wszyscy o niej słyszeli
Wrzuć zdjęcia to podumamy co do wersji.
xor - 09-01-2007, 14:55
Oo, to już coś
Od siebie przed chwilą znalazłem że mają podgrzewane siedzenia.
I o ile mi się wydaje jeszcze konsola jest inna - olbrzymi panel pod audio/nawigacje ?
http://www.autoscout24.de...il_ueberschrift
oraz bodaj tutaj :
http://www.coltmania.de/f...er=asc&start=20
Anonymous - 09-01-2007, 16:10
chora kwota za tego gala z autoscouta... ja tyle dałem w Polsce za 2001r. w skórach (ogólnie full opcja) i z webastem bezwypadkowy a ztego co wiem to niebyło takiej wersji...
xor - 09-01-2007, 16:29
Teraz tak stoją galanty... są nawet droższe z tego rocznika
Nie wiem, gdzie swojego kupiłeś, ale miałeś cholernego farta.
A Winter Edition był Natknąłem się na jeszcze jedną aukcję takiego.
TommiCrazy - 09-01-2007, 18:27
winter edition...mniemam ze skoro posuneli sie z nazwa do tego stopnia to jest to wersja 4x4 ?
macia - 09-01-2007, 20:21
xor napisał/a: | jeszcze konsola jest inna - olbrzymi panel pod audio/nawigacje |
Nic z tych rzeczy, wszystkie są takie same, różnią się jedynie oprawką, która może być pseudodrewniana, pseudoaluminiowa, pseudokarbonowa(?), tradycyjna w zależności od werjsji
Co do tego z autoscouta, to rocznik najwyżej 98, a nie 99 . A cena normalna.
xor napisał/a: | ale miałeś cholernego farta |
albo pecha Mam nadzieję, że jednak szczęście
xor - 10-01-2007, 13:28
macia -> faktycznie, to po prostu są wykorzystane obie wnęki na osprzęt i na nich jeden duży panel. Nawiaseł ładnie to wygląda.
Tommi --> hehe, jeśli miałby 4x4 to w ogóle bym się nie zastanawiał tylko brał...
Anonymous - 10-01-2007, 15:51
xor, Nie wiem, gdzie swojego kupiłeś, ale miałeś cholernego farta.
Kupiłem go w Polsce, był sprowadzony z Niemiec w 2005 roku. a farta to nie miałem dużego bo Gala szukałem już pół roku...
harpagan - 10-01-2007, 16:01
Z tego co piszecie to winter edition to taka sama ciekawa historia jak skandynawska wersja colta gti
xor - 17-01-2007, 11:48
Po przeanalizowaniu ofert różnych Winter Edition jednak wydaje mi się, że ma pełną elektrykę szyb.
I jeszcze jedno spostrzeżenie - wszystkie - niezależnie od rocznika - miały przedni zderzak z prostokątnymi halogenami. Z '99 też - a kilka takich widziałem, i mało prawdopodobne aby wszystkie były bite w twarz i założono niewłaściwy zderzak czy miały źle podany rocznik.
|
|
|