[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Warszawa - Serwis
jarzyn - 15-04-2013, 13:33 Temat postu: Warszawa - Serwis Witam serdecznie
W związku, z zaistniałą systuacją na FORUM, gdzie odnalezienie informacji wymaga przekopuwania się przez nieskończoną ilość zbędnych informacji i wymiany koleżeńskiej korespondencji, oto tworzę dla was (a przede wszystkim dla siebie) miejsce gdzie, znajdziecie informacje dotyczące serwisów tylko i wyłącznie z warszawy i okolic.
Moi drodzy i tu prosba do was, aby każdy kto prywatnie serwisował swój samochód, z dala od ASO podzielił się swoimi doświadczeniami odnośnie kosztów i jakości obsługi w takim miejscu, miło było by też byści dodawali informację odnośnie miejsca, nazwy serwisu, oraz - jeżeli taką wiedzę posiadacie - doświadczenia i wiedzy serwisu na temat Lancerków.
Przykładowy wygląd:
Nazwa: Serwis ABC
Miejsce: Wiejska 4/5/6
----------------------------------
Koszt: 12 PLN
Usługa: Serwis (miło by było znać dodatkowe koszty)/Wymiana żarówki/Wymiana oleju
Jakość wykonania: B. Dobra/Dobra/Słaba
Doświadczenie: Serwis zajmuje się tylko Lancerami/ Zajmuje się japończykami z ukierunkowaniem na mazde./ itp.
Mile widziane inne sugestie.
PS>administrators: Bardzo proszę o nie negowanie tematów regionalnych i nie scalanie/usuwanie tematu, mam nadzieję, że forum w ten sposób stało by się bardziej przejżyste.
Pozdrawiam
Hubeeert - 15-04-2013, 13:36
jarzyn jak w 15 miejscach trzeba będzie szukać informacji to według Ciebie będzie to przejrzyste?
maniax86 - 15-04-2013, 13:57
Hubeeert, ale fakt jest taki że jest burdel w zakładce seriwsy.... namieszane z pomieszanym.... moze by się ktoś tym zajął i posegregował to jak należy??? najbardziej przejrzyste to byłoby w ten sposób że serwisy byłyby podzielone na województwa... zakładka np ślaskie..... i nazwy wszystkich serwisów.... a uzytkownicy by tylko dopisywali swoje komentarze do konkretnych serwisów..... a tak każdy wpisuje wszystko byle gdzie...
jarzyn - 15-04-2013, 14:01
Oczywiście, że będzie to znacznie bardziej przejrzyste niż jest teraz - propozycja: Zrobić podkategorie "Serwis" i takiej podkategori lista tematów: Warszawa, Kraków, Wrocław itd.
Mogę zagwarantować, że usprawniło by to nawigacje po forum.
Dodatkowo można było by również podzielić dział "Technicznie" na podkategorie gdzie rozróżniło by się różne wersje silnika. Owszem stworzy się więcej tematów, jednak tematy będą odpowiednie do informacji którą szukasz.
Następnym pomysłem było by przydzielenie "znawców" od konkretnej wersji modelu do konkretnego kontenerka tak by zawsze był ktoś techniczny gotowy do pomocy.
--------------------------
Struktura:
--[07-XX]Lancer CYxA Techniczne
---Serwis
----(Temat) Warszawa
----(Temat) Kraków
---1.6 benzyna
----(Temat) Klekotanie w silniku
---1.8 benzyna
---2.0 benzyna
---2.0 diesel
Gdzie ' - ' oznacza kolejny poziom
BTW. Hubeeert nie ma województwa Mazowieckiego w trakcie rejestracji.
I ostatnia sprawa, nie uważam, żeby dzielenie na województwa były dobrym pomysłem, ponieważ nie wyobrażam sobie, że ktoś z Ostrołęki byłby zainteresowany Serwisem w Radomiu tylko dlatego, że Województwo jest jedno. Czemu nie można podzielić tego na miasta? I wyszukiwarka sobie z tym ładnie poradzi, i każdy będzie miał krąg zainteresowanych z którymi może wymieniać się informacjami.
mkm - 15-04-2013, 14:05
Główny dział, gdzie są tematy i opinie związane z ASO:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=84
Temat bardziej szczegółowy dotyczący tylko Lancera X:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36433
maniax86 - 15-04-2013, 14:10
mkm, a nie uważasz że jest to w ogóle nieprzejrzyste?? jakaś zakładka aso na sląsku i tam sobie grzebaj który post dotyczy interesującego cie aso.... a reszta to praktycznie od ręki po nzwach serwisów leci....
jarzyn - 15-04-2013, 14:13
1. Tak jak napisałem - Nie ASO.
2. Temat 50 stronnicowy... z serwisami z całej Polski - właśnie o to chce upożądkować, że takie tematy istnieją to wiem dlatego też chce to upożądkować.
jaca71 - 15-04-2013, 14:18
jarzyn napisał/a: | 1. Tak jak napisałem - Nie ASO. |
Na jakiej zasadzie będziesz dopuszczał dany serwis do listy, a na jakiej odrzucał? Na zasadzie własnej opinii? Widzi mi się? Czy procentu od wizyty Mitsumaniaka?
Hubeeert - 15-04-2013, 14:27
Nie widzę tego pozytywnie. W każdym dziale Regionalnym macie taki temat, jak zaczniemy jeszcze w każdym modelu to zrobi się totalny burdel.
jarzyn na razie poznajesz Forum, zanim zaczniesz je na siłę zmieniać pobądź tu trochę.
mkm - 15-04-2013, 14:33 Temat postu: Re: Warszawa - Serwis
Cytat: |
Przykładowy wygląd:
Nazwa: Serwis ABC
Miejsce: Wiejska 4/5/6
Koszt: 12 PLN
Usługa: Serwis (miło by było znać dodatkowe koszty)/Wymiana żarówki/Wymiana oleju
Jakość wykonania: B. Dobra/Dobra/Słaba
Doświadczenie: Serwis zajmuje się tylko Lancerami/ Zajmuje się japończykami z ukierunkowaniem na mazde./ itp.
Mile widziane inne sugestie. |
Warsztat mechaniki pojazdowej "Szczęśliwy Miś".
ul. Diamentowa 12
Mitsubice Dolne
------------------------------
Koszt: 140zł
Usługa: Serwis regulacja (10zł), wymiany części (40zł), diagnostyka (90zł)
Jakość wykonania: Bardzo dobra, a nawet celująca.
Inne opinie na team warsztatu:
"Konkretny mechanik znający się na Miśkach".
"Ma kosmiczne narzędzia i ekspres do kawy".
"Polecam tego pana!!!!!!!!!!"
------------------------------
Doświadczenie:
Warsztat zajmuje się Japończykami.
Specjalizacja Mitsubishi i marki pokrewne w tym także VW, Mercedes i Mahindra z ukierunkowaniem na serwis pogwrancyjny lekkich samochodów dostawczych Zuk i Nysa.
Ogólnie super atmosfera, auto mi wymyli. Jeździ jak szalone.
Zrobili profesjonalną dekontaminacje okolicy zderzaka z tyłu - polecam!!!!
Wszystko tanio szybko i bez kolejki.
Jeszcze raz polecam!!!
jarzyn - 15-04-2013, 15:10
jaca71 napisał/a: |
Na jakiej zasadzie będziesz dopuszczał dany serwis do listy, a na jakiej odrzucał? Na zasadzie własnej opinii? Widzi mi się? Czy procentu od wizyty Mitsumaniaka? |
Dlaczego mowa o dopuszczaniu do listy? Jeżeli ktoś gdzieś serwisował auto to chyba jest w stanie napisać kilka zdań o usłudze.
mkm tak o coś takiego mi chodzi, nie wiem po co ten SPAM z Twojej strony.
Hubeeert napisał/a: | jarzyn na razie poznajesz Forum, zanim zaczniesz je na siłę zmieniać pobądź tu trochę. |
Przyznaje forum regionalnego nie znalazłem, dzieki za ukierunkowanie. Pominąłem też instrukcje obsługi forum co już nadrabiam
Czy ja coś forsuję? Robie coś na siłę? Tu się z Tobą nie zgodzę od tego jest forum, żeby dzielić się propozycjami i opiniami prawda?
mkm - 15-04-2013, 15:17
jarzyn napisał/a: | z serwisami z całej Polski - właśnie o to chce upożądkować, że takie tematy istnieją to wiem dlatego też chce to upożądkować. |
I zaczałem od założenia tematu ogólnego w dziale "Lancer Technicznie" gdzie piszemy tylko o problemach technicznych
jarzyn - 15-04-2013, 15:45
mkm napisał/a: | I zaczałem od założenia tematu ogólnego w dziale "Lancer Technicznie" gdzie piszemy tylko o problemach technicznych |
Dla mnie kwestie serwisowe są kwestiami technicznymi, dlatego umieściłem temat tutaj a nie obok tematów ogólnych gdzie dyskutuje się teoretycznie. Ale jest to chyba kwestia interpretacji.
Sprawdziłem, temat serwisów istnieje ten temat można uznać za zakończony a co z drugą kwestią? Konkretnie chodzi mi o klasyfikację rodzaju silnika lub rozróżnienia typu samochodu? Głównie odwołuje się do wątku poświęconego olejom gdzie natłok informacji jest wielkie a brak w tym konkretnej formuły.
Czy jesteście w stanie mnie pokierować (nie do tematu: Link do forum ale w miejsce z w miare nowymi i upożądkowanymi informacjami?
jaca71 - 15-04-2013, 15:48
jarzyn napisał/a: | PS>administrators: Bardzo proszę o nie negowanie tematów regionalnych i nie scalanie/usuwanie tematu, mam nadzieję, że forum w ten sposób stało by się bardziej przejżyste. |
A ja jednak się nie posłucham i przeniosę za 15 minut od teraz do działu ogólnego Lancera
[ Dodano: 15-04-2013, 15:52 ]
jarzyn napisał/a: | Konkretnie chodzi mi o klasyfikację rodzaju silnika |
A co da Ci podzielenie na silniki? Większość problemów z lancerem są niezwiązane z silnikiem, a jeśli już są to przedrostek w nawiasie kwadratowym [] sprawdza się bardzo dobrze.
jarzyn - 15-04-2013, 15:52
jaca71, Dzieki, miąłem o to prosić na prv Hubeeert'a. A taka adnotacja raczej była odniesieniem gdyby ludzie zaczeli pisać opinie o serwisach.
No to co? Rozbić tematy o olejach na takie z określonymi modelami silników? Nie wiem...
|
|
|