Outlander I GEN Techniczne - Mrygajaca lampka na przycisku od klimatyzacji
zlotowa_123 - 18-04-2013, 13:16 Temat postu: Mrygajaca lampka na przycisku od klimatyzacji Witam,
Jako ze zaczela sie w koncu wiosna po szesciu miesiacach zimy hehe... postanowilem ostatnio wlaczyc klimatyzacje. I tutaj rozczarowanie, niestety z nawiewow lecialo cieple powietrze a mala lampka na przycisku ze śnieżynka zaczela mrygac.
I teraz pytanie do was mnoze ktos wie co jest grane?
Czy to znak ze nie ma plynu/gazu w ukladzie klimatyzacji czy moze jest jakas inna przyczyna.
markos007 - 02-05-2013, 12:56
zlotowa_123 napisał/a: | Czy to znak ze nie ma plynu/gazu w ukladzie klimatyzacji czy moze jest jakas inna przyczyna. |
ja bym od tego zacząłem. Zobacz czy po włączeniu w ogóle kompresor klimy się załącza, jeśli nie to musisz zrobić serwis klimy bo pewnie czynnika już jest za mało
Trik - 02-05-2013, 13:22
zlotowa_123 napisał/a: | Jako ze zaczela sie w koncu wiosna po szesciu miesiacach zimy hehe... postanowilem ostatnio wlaczyc klimatyzacje |
To zimą jej nie włączasz? .
Powinieneś, mimo ujemnych temperatur, układ musi mieć smarowanie także zimą.
Przegląd klimy, uzupełnienie czynnika po roku może ubyć nawet do 20%, uzupełnienie oleju, wymiana filtra kabinowego.
Szulman - 12-05-2013, 08:36
Witam. Miałem taki objaw też, okazało się że przetarł się przewód aluminiowy i czynnik poszedł w powietrze. Naprawa to spawanie przewodu, napełnienie automatem systemu chłodzenia. Cała impreza kosztowała: spawanie 40,- napełnianie 150,- I po problemie.
Jeżeli lampka miga to nie powinna się włączyć pompa klimy.
|
|
|