To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Tak działają złodzieje

RalfPi - 19-04-2013, 10:21
Temat postu: Tak działają złodzieje
Witam,
generalnie jestem na czasie z tematem - miałem wczoraj włam do piwnicy..
"Ogarniam" właśnie dane z monitoringu.
Tu jest link do filmu ze wcześniejszego włamania (pewnie Ci sami co się do mnie włamali)
http://www.youtube.com/watch?v=zApivzRpZNo
W minutach 4:25 i 5 z hakiem widać ich dresy, sposób chodu to jak są ubrani (może ktoś rozpozna twarze). Jeżeli ktoś zna te osoby - a najpewniej są ze Szczecina (okolice Stołczyna), to proszę o kontakt, ew. udostępnienie filmu na YT czy innym Portalu - dziękuję :)
Niebawem wrzucę film ze swojego "zdarzenia".

PS Prawie wszystko lubię, ale złodziejstwo i przemoc piętnuję jak mogę..

Lucas123w - 19-04-2013, 11:24

Takich krzywych mord jest więcej, nawet jak ich policja złapie to ich wypuści za małą szkodliwość czynu. Od takie piękne prawo w naszym śmiesznym kraju.

Popieram RalfPi
RalfPi napisał/a:
PS Prawie wszystko lubię, ale złodziejstwo i przemoc piętnuję jak mogę..

Dwa lata temu akurat miałem nie przyjemność spotkania z ok. 15 takimi niedorozwojami w dresach i oklepali znajomego i mnie na środku ulicy pod monitoringiem za tzw. darmo, a policja oczywiście umyła ręce. Sprawcy nie do rozpoznania, mała szkodliwość czynu itp.

Ja jestem zdania że takim powinno się ręce upierniczać za każdy występek bo innej możliwości nie ma.

krzychu - 19-04-2013, 11:28

Lucas123w napisał/a:
że takim powinno się ręce upierniczać za każdy występek

Żeby im ZUS przyznał rentę? Do kamieniołomu bo jak tłuką to znaczy mają nadmiar pary. Tam ją upuszczą z pożytkiem.

Tomek - 19-04-2013, 11:31

krzychu napisał/a:

Żeby im ZUS przyznał rentę? Do kamieniołomu bo jak tłuką to znaczy mają nadmiar pary. Tam ją upuszczą z pożytkiem.

kto to widział w UE takie kary dawać
żeby jeszcze im milionowe odszkodowania Strasburg przyznał, za niegodne warunki odbywania kary?

Lucas123w - 19-04-2013, 11:40

Obozy pracy przymusowej :D faktycznie i gospodarka by ruszyła :D
RalfPi - 19-04-2013, 11:41

Lucas123w napisał/a:
Takich krzywych mord jest więcej, nawet jak ich policja złapie to ich wypuści za małą szkodliwość czynu.

Jeżeli będę wiedział kto to zrobił, to są sposoby, żeby temat załatwić...
Lucas123w napisał/a:
Dwa lata temu akurat miałem nie przyjemność spotkania z ok. 15 takimi niedorozwojami w dresach i oklepali znajomego i mnie na środku ulicy

Przykro - w takich sytuacjach (jeżeli jestem świadkiem) to zawsze reaguję - albo włączam się w "wymianę zdań", albo "gonię" dresa (albo uciekam ;) ) i dzwonię w międzyczasie na Policję..
Jeszcze raz zamieszczam link - przepraszam, że powtarzam
http://www.youtube.com/watch?v=zApivzRpZNo
Jeżeli ktoś ze Szczecina rozpozna gnoi (po dresie, po sposobie chodu, po sposobie biegu - nie żartuję - grałem kiedyś w piłkę i potrafiłem 30 zawodników rozponać po sposobie biegu z naprawdę dużej odległości), po twarzy.. to proszę o kontakt - jeżeli ktoś chciałby jeszcze bardziej pomóc, to może wrzucić link do filmu na FaceBook'u.
Dziękuję.

volve - 19-04-2013, 13:51

Rafał a nie myśleliście o pozakładaniu sobie jakiś prostych alarmów ? Przynajmniej te osoby, co coś trzymają w składach. Jakiś prosty układ z czujką bądź kontraktronem na drzwiach i głośną syreną. Nie byłyby to wielkie koszty, a na takich matołów by wystarczyło.
RalfPi - 19-04-2013, 15:43

volve napisał/a:
Rafał a nie myśleliście o pozakładaniu sobie jakiś prostych alarmów ? Przynajmniej te osoby, co coś trzymają w składach. Jakiś prosty układ z czujką bądź kontraktronem na drzwiach i głośną syreną. Nie byłyby to wielkie koszty, a na takich matołów by wystarczyło.

Mam alarm.. ale feralnej nocy nie było mnie w domu :(
Także generalnie lipa - ale fakt, jakaś ostra syrena z pewnością jest rozwiązaniem.
Dzięki Tomek za podpowiedź:)

mjsystem - 19-04-2013, 16:11

RalfPi napisał/a:
Ogarniam" właśnie dane z monitoringu.

Rafał ja na okrągło ogarniam wraz z Policją nagrania z kamer(monitoringu wizyjnego) i zazwyczaj kończą się fiaskiem. Wszystko zależy od stopnia i rodzaju przestępstwa. Tak na prawdę włamanie do piwnicy dla Policji nie jest wielkim wydarzeniem i chęć szukania sprawcy nikła.
Nie chcę Cie zniechęcać, ale nawet jak sam znajdziesz sprawcę będzie Ci udowodnić, że to właśnie oni a nie ktoś inny.
Tak czy się przykra sprawa(znana mi z autopsji) i trzymam mocno kciuki za powodzenie akcji