To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer CK1A - "Zero" by Seiji

Seiji - 28-04-2013, 09:59
Temat postu: Lancer CK1A - "Zero" by Seiji
czyli biały Mitsubishi Lancer CK1A

silnik 4G13, kolor W83C "Scotia White", wersja GLX

- 4 elektryczne szyby
- tapicerka welurowa
- licznik z obrotomierzem
- 2 poduszki powietrzne
- podświetlenie stacyjki
- wspomaganie kierownicy
- ABS
- elektryczny szyberdach
- elektryczne lusterka
- halogeny przeciwmgielne soczewkowe
- elektrycznie sterowana wysokość lamp przednich
- fotel kierowcy regulowany we wszystkich płaszczyznach z wypełnieniem lędźwi
- tylna kanapa dzielona
- alufelgi borbet 14"

niestety dopiero pierwsze zdjęcie zrobione wczoraj jak nim przyjechałem, nie zdążyłem go jeszcze ani umyć ani wypucować a teraz pogoda nie za bardzo pozwala na jakiekolwiek z tych czynności ;)

trochę rzeczy do poprawy ale myślę, że się ogarnie je bez jakiegoś większego problemu :P

w planie krótkoterminowym pozbycie się czarnych listew z drzwi, pomalowanie klamek i lusterek pod kolor samochodu, oddanie do lakiernika jednych drzwi bo są porysowane po jakiejś próbie nieudanego parkowania na parkingu pod marketem i drobne poprawki po kamyczkach na naszych kochanych drogach oraz zabezpieczenie całego podwozia antykorozyjnie w tym i w profilach zamkniętych i drzwiach :)

a w planie długoterminowym, alu 16" z jakąś fajną oponką (czyt. Yokohama) na lato, radio 2 din z nawigacją na androidzie i może trafi się jeszcze coś fajnego po drodze :wink:

edit 2013-04-29 20:01

mniej więcej ogarnięty w środku, zdjęcia z zewnątrz będą dopiero po polerce i malowaniu jednych drzwi ;-)

edit 2013-05-01 19:52

a tak o to prezentuje się zero po ręcznym wypolerowaniu :mrgreen:

Piwor - 28-04-2013, 12:40

Chciałem kupić takiego Lancera, ale silnik troszkę nie ten. ;)
Seiji - 28-04-2013, 16:12

przyznam, że również chciałem z 'trochę' innym silnikiem z napędem na cztery łapki, ale niestety do jazdy na co dzień w systemie dom-praca-dom by mu nie sprzyjała :?
m6riano - 29-04-2013, 15:22

W tych budach były chyba jeszcze 1,6 90KM oraz 1,8 dohc?
mystek - 29-04-2013, 16:24

#Mariano - tylko 1.6 90KM na Europę, nie wiem jak reszta świata, ale nie zdziwiłbym się jak na Azję byłyby mocniejsze wersje.
Seiji - 29-04-2013, 20:01

w jp był jeszcze 1.8 turbo awd

i update zdjęć w pierwszym poście

m6riano - 01-05-2013, 12:04

W takim razie w tej budzie pod nazwą MIRAGE były 1,5 i 1,8
Seiji - 04-05-2013, 16:00

drobny tweak :D

Instru - 04-05-2013, 19:51

Witamy w gronie użytkowników pięknych samochodów z linii Lancer ;) .
Szyberdach... Jak ja Ci zazdroszczę tego cacka przyjacielu ;)

Cytat:
w planie krótkoterminowym pozbycie się czarnych listew z drzwi, pomalowanie klamek i lusterek pod kolor samochodu,

Osobiście zostawiłbym lusterka czarne. Ja wiem, że pomalowane w kolor samochodu wyglądają bardziej ekskluzywnie, nowocześnie i JotDeeMowsko, jednak moim zdaniem czarne tworzą naprawdę ładnie współgrającą całość z ciemnymi szybami i słupkami. Chyba, że masz zamiar bawić się w dokładki, listwy progowe i spoilery to wtedy jak najbardziej.

16" to bardzo dobry pomysł, fajnie wypełnią te nadkola... dobry i optymalny - sam mam 17" i niestety zostałem skazany na szerokie opony niskoprofilowe 205/40/17, które niestety nie są raczej reflektowane przez tak mały silniczek.

Osobiście polecałbym Ci jeszcze jeden bardzo dobry mod, a mianowicie pomalowanie tej wnęki z żeberkami w przednim zderzaku na czarno. Ja tak zrobiłem u siebie, efekt naprawdę bardzo dobry.

Możesz również pomalować grill na czarno, moim zdaniem również dodałoby uroku.

W dodatku jeśli nie jesteś jakimś szczególnym wielbicielem japońskiego stylu tj. pomarańczowe kierunki to mógłbyś ten pomarańczowy boczny kierunek przyciemnić na czarno (też tak zrobiłem u siebie). Całość wyglądałaby mniej więcej tak (bez listew, na większych felgach, z czarnym grillem, wnęką i kierunkiem):

Seiji - 04-05-2013, 20:17

Instru napisał/a:
Witamy w gronie użytkowników pięknych samochodów z linii Lancer ;) .
Szyberdach... Jak ja Ci zazdroszczę tego cacka przyjacielu ;)

podziękował ;)

będę starał się dorwać klimatyzację z colta, bo jednak sam szyberdach to nie wszystko :D

Instru napisał/a:
Osobiście zostawiłbym lusterka czarne. Ja wiem, że pomalowane w kolor samochodu wyglądają bardziej ekskluzywnie, nowocześnie i JotDeeMowsko, jednak moim zdaniem czarne tworzą naprawdę ładnie współgrającą całość z ciemnymi szybami i słupkami. Chyba, że masz zamiar bawić się w dokładki, listwy progowe i spoilery to wtedy jak najbardziej.

no właśnie planem jest dorwać nakładki na progi i spoiler z którejś ewolucji :wink:

(włóknu szklanemu stanowcze nie!)

Instru napisał/a:
16" to bardzo dobry pomysł, fajnie wypełnią te nadkola... dobry i optymalny - sam mam 17" i niestety zostałem skazany na szerokie opony niskoprofilowe 205/40/17, które niestety nie są raczej reflektowane przez tak mały silniczek.

właśnie myślałem nad felgami 16" 4x100 et46 z oponkami 205/50/17, pewnie przyspieszenie strasznie opadnie ale też nie będzie za niski profil żeby wygoda z jazdy bardzo ucierpiała

Instru napisał/a:

Osobiście polecałbym Ci jeszcze jeden bardzo dobry mod, a mianowicie pomalowanie tej wnęki z żeberkami w przednim zderzaku na czarno. Ja tak zrobiłem u siebie, efekt naprawdę bardzo dobry.

Możesz również pomalować grill na czarno, moim zdaniem również dodałoby uroku.

W dodatku jeśli nie jesteś jakimś szczególnym wielbicielem japońskiego stylu tj. pomarańczowe kierunki to mógłbyś ten pomarańczowy boczny kierunek przyciemnić na czarno (też tak zrobiłem u siebie). Całość wyglądałaby mniej więcej tak (bez listew, na większych felgach, z czarnym grillem, wnęką i kierunkiem):

Obrazek

przyznam się, że nad tą wnęką z żeberkami myślałem właśnie czy by jej na czarno nie pomalować, generalnie to szukam jeszcze przednich kierunków pomarańczowych ;)

jak do tej pory zakonserwowałem pół samochodu od dołu, znaczy pod tylnym zderzakiem aż do tylnych drzwi i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony stanem blacharki, biegałem za wiertarką żeby sprawić pożytek z nakładki ze szczotką drucianą a tu się okazuje, że wcale nie było to do niczego potrzebne, blacha zdrowiusieńka jak na rocznym oplu, miesięcznej maździe czy tygodniowej kia'i ;D

z samochodem generalnie świetnie się trafiło, tak jak bardziej podoba mi się przedlift, tak auto z 1996 było dla mnie już troszkę za stare a tu pyk - rocznik 1996, pierwsza rejestracja 1998 :D

Seiji - 09-05-2013, 10:02

no to tyle się nacieszyłem z pojazdu, dzisiaj rano o 7:50 jakieś 200m od pracy pewien pan w golfie postanowił zagościć się na tylnej kanapie :?

tresorex - 09-05-2013, 10:14

Szkoda lancera :( Pewnie zrobił się banan :(
Tomek - 09-05-2013, 10:15

szkoda całkowita jak nic 8)
Seiji - 09-05-2013, 10:18

tresorex napisał/a:
Szkoda lancera :( Pewnie zrobił się banan :(

słupek B się trochę cofnął do tyłu, wgnieciony jest próg

dzisiaj podjadę po pracy jeszcze do znajomego blacharza, żeby zobaczyć co o tym myśli

Seiji - 09-05-2013, 10:59

tomek84 napisał/a:
szkoda całkowita jak nic 8)

szkoda tylko, że nic nie dostanę bo to ja wyjechałem z podporządkowanej, a pan golfem że sunął 130 na ograniczeniu do 40? no cóż.