Off Topic - Czasowstrzymywacz - słowem roku 2006
arekp - 10-01-2007, 12:45 Temat postu: Czasowstrzymywacz - słowem roku 2006
Cytat: | (...)Było bardzo ciekawie i od samego początku dwie propozycje szły "łeb w łeb". Liderzy, którzy walczyli prawie do ostatniej chwili to "wykształciuchy" i "czasowstrzymywacz". Wygrała - o włos - ta ostatnia propozycja.(...) |
Wiecej w onet.pl
igi - 10-01-2007, 13:11
to wszystko to jest semantyczne nadużycie (na te słowa głosowałem)
Rafal_Szczecin - 10-01-2007, 13:13
a mojego faworyta to nawet nie bylo
hehe wg mnie powinno wygrac najbardziej Polskie slowo , uznawane za bluzg.
takim slowem mozemy nazwac pania lekkich obyczajow, oraz powiedziec cos gdy sie potkniemy itp .
w niemczech ( w szwecjo podobno rowniez) slowo to oznacza "zakret"
slowo zaczyna sie na
K , posiada 5 literek
czyli
K****
i wszystko jasne, jezeli ktos slyszal wyglad profesora Dżemika to wie o co chodzi
akbi - 10-01-2007, 17:59
Brawo Polkomtel
Wczoraj w TV usłyszałem ich propozycję na rok 2007 ... uwaga .... "WYPRZ"
ale jeśli chodzi o ten kabaret (z reklam PLUSa), to kiedyś mnie Aśka namówiła na ich film, ten co grali w kinie i było to ..... moje najgorsze w życiu 90 minut spędzone w kinie
arekp - 10-01-2007, 20:55
akbi napisał/a: | ten kabaret (z reklam PLUSa) |
Kabaret Mumio. Film "Hi Way".
saphire - 10-01-2007, 21:03
Z reklam plusa to mnie sie najbardziej podobało: przewszystkomający
Rafal_Szczecin - 10-01-2007, 21:39
saphire napisał/a: | Z reklam plusa to mnie sie najbardziej podobało: przewszystkomający |
a mi kopytko, albo zaczarowany pierniczek
szczeslaw - 10-01-2007, 23:38
akbi napisał/a: | ale jeśli chodzi o ten kabaret (z reklam PLUSa), to kiedyś mnie Aśka namówiła na ich film, ten co grali w kinie i było to ..... moje najgorsze w życiu 90 minut spędzone w kinie |
Z tego co słyszałem, to ten film z założenia nie miał być typową komedią i miał być zupełnie inny niż kabaret.
Ale sam kabaret Mumio to jak dla mnie rewelacja
Pierwszy raz widziałem ich w Teatrze STU w Krakowie - poszliśmy ekipą z akademika. Było naprawdę rewelacyjnie
Rafal_Szczecin - 10-01-2007, 23:43
wg mnie najlepszym kabaretem jest
ani mru mru
Anonymous - 11-01-2007, 08:04
Rafal_Szczecin napisał/a: | wg mnie najlepszym kabaretem jest
ani mru mru |
Tylko z nowymi numerami u nich krucho - na zlotach powtarzają cały czas to samo
Jeżeli chodzi o film HiWay to miałem tą nieprzyjemniość to oglądać (na szczęście nie straciłem PLN-ów na bilet do kina tylko miałem DivX) - nie byłem tak twardy jak Akbi i wyłączyłem po ~30min (wytrzymałem tak długo bo cały czas dawałem im szansę).
Krzyzak - 11-01-2007, 08:20
slo_mo napisał/a: | wyłączyłem po ~30min (wytrzymałem tak długo bo cały czas dawałem im szansę). |
ha ha - to tak jak ja probowalem Aviatora
|
|
|