To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Poszukuję tłumika - '95 Galant 2.4 (usa)

kasisko - 07-05-2013, 19:52
Temat postu: Poszukuję tłumika - '95 Galant 2.4 (usa)
Witam,

Poszkuję tłumika do Galanta z 1995 r (silnik 2.4L), VII generacja. Problem polega na tym, że mam amerykańską wersję samochodu. Tłumik w europejskiej wersji jest inny i nie pasuje - ma tylko jedną rurę wydechową, natomiast amerykańska wersja ma podwójną.

Czy może ktoś ma do sprzedania tłumik lub może polecić firmę zajmującą się ściąganiem częsci do samochodów z USA?

Widziałam, że tłumik jest dostępny na amerykańsim ebay.

Dziękuję za jakąkolwiek pomoc i wskazówkę.

Pozdrawiam.

jacek11 - 07-05-2013, 20:40

kasisko, z Twojego opisu wnioskuję,że chodzi o tłumik końcowy.Więc biorąc pod uwagę "dwie rurki",to spokojnie dopasujesz je z europejskiego gala E88 :)
Ewentualnie zadzwoń pod ten numer: (44)215 44 02
Pozdrawiam :)

kasisko - 07-05-2013, 20:58

Właściwie to chodzi mi o coś takiego:
www.ebay.com/itm/Mitsubis...tr#ht_794wt_932

jacek11 - 07-05-2013, 21:49

Może ten podejdzie :wink: http://www.4cars.pl/samoc...ncowy,0.php#top
NewMitsu - 08-05-2013, 06:48

kasisko Widze że masz taki sam tłumik jak ja w swoim galancie - 6A12.
Jeżeli wszystkie wymiary pasują to napewno podejdzie i moge Ci polecić bardzo dobry sklep gdzie kupiłem swój tłumik.
Link do strony
Poprostu skontaktuj sie z nimi i wszystko załatwisz polecam w 200%, genialny sklep i ceny niskie.

kasisko - 09-05-2013, 14:26

Dziękuję za podpowiedź. Na razie spróbuję skorzystać z tej stronki.

W warsztacie powiedziano mi, że jest tłumik od wersji europejskiej z podwójną rurą wydechową, ale nie będzie pasował do wersji amerykańskiej, bo jest symetrycznie odwrócony (trzeba byłoby odwrócić "do góry nogami") - jednym słowem nie da się go zamontować w moim samochodzie.

marycjusz - 09-05-2013, 20:55

hmmm w naszym galu USA jest tłumik ale z jedną końcówką, mam znajomego który ma też gala USA i też ma jedną końcówkę więc skoro masz dwie to dziwna sprawa - zupełnie jak w galu 2.0 V6 - może coś przerabiane było ? Mnóstwo części pasuje od zwykłego gala 2.0 , wcale bym się nie zdziwił jakby i tłumik pasował.

A w ogóle widzę że kolega z Białego :) Jaki kolor Twojego Gala ? (widziałem jednego w Białym Gala 2,4 USA)
Jeśli jesteś z Białego to daj znać, zapytam jeszcze jednego koleżkę, który w tamten weekend rozpoczął sprzedaż na części swojego gala, właśnie 2,4 USA w którym padł mu silnik. Ja od niego brałem szybę przednią i chłodnicę klimy chcę wziąć, wiem że ktoś się miał po niego zgłosić i zabrać w całości ale może jeszcze nie sprzedał. Daj znać, to jak będziesz chciał to się zorientuję w temacie.

Hugo - 09-05-2013, 22:37

marycjusz napisał/a:
A w ogóle widzę że kolega z Białego
Raczej koleżanka :wink:
marycjusz - 10-05-2013, 13:30

Faktycznie ;)
marcin4g - 12-05-2013, 12:57

A automat chodził ? - chętne przygarnę skrzynie do 2.4 l z USA ?
bo moja padła Jak kos może pomóc będę wdzięczny :)

marycjusz - 13-05-2013, 15:52

marcin4g napisał/a:
A automat chodził ? - chętne przygarnę skrzynie do 2.4 l z USA ?
bo moja padła Jak kos może pomóc będę wdzięczny :)

Automat chodził jak szalony. Słuchaj ja dzwoniłem do tego ziomka i on już auto sprzedał w całości, ale powiedział mi że tę skrzynię może bez problemu odzyskać, także podaje Ci numer do niego i dzwoń jak najszybciej i się dogadujcie już.
Powołaj się na mnie, czyli na Marka z Białegostoku (powiedz mu że z forum) - on będzie wiedział o co chodzi ;)
Jacek 530 998 080

[ Dodano: 15-05-2013, 11:45 ]
Marcin4g musisz się szybko decydować odnośnie tej skrzyni bo wczoraj miałem telefon od tego koleżki i mówił mi że musi wiedzieć co ma robić, bo lada dzień ta skrzynia przepadnie. Daj mi znać, albo zadzwoń do niego.