[02-06]Lancer CS0 - pokrowce na siedzenia
Bojar - 09-05-2013, 21:27 Temat postu: pokrowce na siedzenia Wiem, że to siara ale niby "welur" w moim egzemplarzu jest tragicznie słaby.
Przy przebiegu 65kkm wygląda naprawdę słabo.
Z racji, że ostatnio dużo jeżdżę wymyśliłem aby założyć pokrowiec przynajmniej na fotel kierowcy.
Może coś doradzicie? Boczne poduszki w tym egzemplarzu są.
bubel90 - 09-05-2013, 22:16
Najpierw trzeba by się dowiedzieć czy te od nowego lancera pasują w miarę do CSO, bo popatrzyłem w necie i ciężko od dedyki do CSO.
http://allegro.pl/mitsubi...3210555519.html
może coś takiego ale jak mówię do CSO trudno znaleźć
Bojar - 10-05-2013, 08:21
No właśnie ciężko
Dlatego założyłem ten temat. Może któryś z forumowiczów coś dobrał pasującego
p_k - 10-05-2013, 23:03
Bojar - dziwna sprawa z tymi twoimi siedzeniami. U mnie po 10 latach i 100 tys fotele w tym kierowcy wyglądają jak nowe.
U mnie najgorzej wygląda skórzana kierownica. Pomimo że staram się trzymać ręce prawidłowo czyli 10/14 to lewa strona kiery jest zdarta porządnie.
Bojar - 10-05-2013, 23:20
No dziwne zwłaszcza, że staram się bardzo dbać o auto i mam je od początku
Materiał jest po prostu cienki i się wyciera od wsiadania choć nie jestem dużym facetem.
Kierownicę mam za to jak nową
Wygląda na to, że pod koniec produkcji japońce oszczędzili na materiale
krzychu - 11-05-2013, 08:42
No to ja mam to samo co p_k. Fotele bez żadnych oznak zużycia, za to kierownica jakbym miał ze 3 razy więcej. Może to przez moje niedbalstwo dopiero jak zauważyłem, że schodzi mocno warstwa z godziny 9 oraz lekko na "czole" po górnej częśći (kierownica momo) to zacząłem smarować jakimiś preparatami do skóry... Może jakbym od razu tak robił by lepiej wyglądała. Na lewarku zmiany biegów też widzę zużycie koło szwów i łączeń ale tam to jeszcze dobrze wygląda.
Lukasz 40 - 20-05-2013, 11:24
Spytaj u nich http://www.erjot.pl/
Mam ich pokrowce, kupione u dystrybutora nie bezpośrednio ale warto.
Pytaj o materiałY Szum, Krems lub Linz wszystko odcienie szarości.
Bojar - 20-05-2013, 20:41
Dzięki popytam. Może coś wypłodzą
Tygr - 26-01-2017, 12:18
Szukam pokrowców na fotele do sedana.
Mam poduszki w przednich fotelach.
Wybrałem sobie pokrowce z "certyfikatem jakości PIMOT"
czy on jest coś warty, czy nie ufać takiemu?
Pytam kod względem ew wystrzelania poduszek w fotelach w takich pokrowcach.
konradod - 26-01-2017, 13:27
Bardzo dobrze jak PIMOT je badał to masz gwarancje że zachowają się odpowiednio. W miejscach poduszek są słabsze nici,które w łatwy sposób pękną w razie wybuchu.
Tygr - 26-01-2017, 17:37
konradod napisał/a: | Bardzo dobrze jak PIMOT je badał to masz gwarancje że zachowają się odpowiednio. W miejscach poduszek są słabsze nici,które w łatwy sposób pękną w razie wybuchu. |
Bardzo dziękuję za pomoc.
Czy jest sens szukać innych pokrowców z dodatkowym/innym (bardziej rygorystycznym) badaniem?
konradod - 26-01-2017, 19:13
Nie ma sensu nasi specjaliści nie ustępują zachodnim.
|
|
|