To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Jestem po wymianie dwóch przednich łozysk mocowania amortyza

Aleksander1965 - 12-05-2013, 11:38
Temat postu: Jestem po wymianie dwóch przednich łozysk mocowania amortyza
Właśnie wymieniłem tzw przednie łożyska górne mocowania amortyzatora.Po rozebraniu dosłownie zgroza! to nie łożyska a raczej malutkie dosłownie grubości 8mm ślizgi z teflonem wewnątrz.I jak to ma wytrzymać w samochodzie ważącym blisko 1800kg? Wszędzie oszczędności i taniocha materiałowa...ciekaw jestem co jeszcze ciekawego odkryje.rdzewiejące nakrętki i śruby od jakiegoś już czasu wymieniam i to sukcesywnie...
mitsu00 - 12-05-2013, 14:04

Aleksander1965 napisał/a:
Właśnie wymieniłem tzw przednie łożyska górne mocowania amortyzatora.Po rozebraniu dosłownie zgroza! to nie łożyska a raczej malutkie dosłownie grubości 8mm ślizgi z teflonem wewnątrz.I jak to ma wytrzymać w samochodzie ważącym blisko 1800kg? Wszędzie oszczędności i taniocha materiałowa...ciekaw jestem co jeszcze ciekawego odkryje.rdzewiejące nakrętki i śruby od jakiegoś już czasu wymieniam i to sukcesywnie...
A sprawdzales np stelaz metalowy pod fotelami i szyny mocowania foteli kierowcy i pasazera? W moim byly tez pordzewiale. Po zdjeciu boczkow drzwi tez pordzewiale elementy........ Tylny most caly pordzewialy powierzchownie po 130 tys km. Quality przez duze "Q" :finga: Auto jednak sprzedane, wiec i problem mam juz z glowy.
Aleksander1965 - 12-05-2013, 17:38

wczoraj rozmawiałem z gościem który ma Puga 4007 2011r. przebieg 25000km podwozie rdzewieje!
mitsu00 - 12-05-2013, 18:02

Aleksander1965 napisał/a:
wczoraj rozmawiałem z gościem który ma Puga 4007 2011r. przebieg 25000km podwozie rdzewieje!
No widze ze na ocynk im zabraklo mamony :mrgreen: Mnie te rdzewiejace blachy i metalowe elementy wnetrza stresowaly dosc bardzo. W koncu wzialem i sprzedalem auto. Nie zaluje decyzji ani troche.
Aleksander1965 - 12-05-2013, 18:18

przyznam ,ze co raz częściej o tym myślę... ale odwiedzając salony i przeglądając oferty z tego segmentu to raczej sama plastikomania...
bonito - 13-05-2013, 08:09

Koledzy przecież to tylko Mitsubishi, nie ma co się przejmować drobiazgami takimi jak rdza! Zresztą, skoro rdzewieją nawet Mercedesy (E-klasa), co jesteśmy w dobrym towarzystwie :)
bonito