Nasze Miśki - MSS 1.3 Avance - autobahnowy postrach :)
asas - 13-05-2013, 23:09 Temat postu: MSS 1.3 Avance - autobahnowy postrach :) Przywitałem się wczoraj nie tam gdzie trzeba ale robię kopiuj wklej i gitara gra. Fotki wkrótce
Od jakiegoś czasu żonka maltretowała mnie, że chciałaby jakieś mniejsze auto do kulania się po mieście. 2 dni poszukiwań na mobile itd. no i dzisiaj zaparkowałem pod domem MSS 1.3 Avance 2001r przebieg 142kkm.
Auto od 1 właściciela rocznik 1940
Kupione w Niemcach i serwisowane w Niemcach książka ładnie wypisana do 130.000km
Pasek rozrządu zrobiony w 2009r przy 110000km. Pan Niemiec robił nim 10kkm rocznie
Pytanie do użytkowników : jak długo wytrzyma fabryczne sprzęgło przy założeniu normalnego traktowania? Pytam bo nie było wymieniane a mam pod nosem MSS rozbitka do wzięcia za 300euro i zastanawiam się czy nie wziąć jako dawcę.
Bartek - 13-05-2013, 23:31
Żywotność sprzęgła bardzo zależy od sposobu użytkowania. Z moich obserwacji starsi ludzie mocno zużywają sprzęgła jeżdżąc przesadnie ostrożnie, ale oczywiście reguł nie ma. Dla samego sprzęgła kupowanie dawcy nie ma sensu - lepiej założyć nowy zestaw za max 150€ i mieć nowe sprzęgło.
Tomek - 14-05-2013, 09:07
asas napisał/a: |
Pytanie do użytkowników : jak długo wytrzyma fabryczne sprzęgło przy założeniu normalnego traktowania? Pytam bo nie było wymieniane a mam pod nosem MSS rozbitka do wzięcia za 300euro i zastanawiam się czy nie wziąć jako dawcę. |
jako dawce go weź, jeśli coś z niego zostało
tak czy tak się przyda na bzdury
ale sprzęgło weź nowe jak pisze Bartek,
|
|
|