To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - MSS 1.3 Avance - autobahnowy postrach :)

asas - 13-05-2013, 23:09
Temat postu: MSS 1.3 Avance - autobahnowy postrach :)
Przywitałem się wczoraj nie tam gdzie trzeba :) ale robię kopiuj wklej i gitara gra. Fotki wkrótce :)
Od jakiegoś czasu żonka maltretowała mnie, że chciałaby jakieś mniejsze auto do kulania się po mieście. 2 dni poszukiwań na mobile itd. no i dzisiaj zaparkowałem pod domem MSS 1.3 Avance 2001r :) przebieg 142kkm.

Auto od 1 właściciela rocznik 1940 :)
Kupione w Niemcach i serwisowane w Niemcach :) książka ładnie wypisana do 130.000km
Pasek rozrządu zrobiony w 2009r przy 110000km. Pan Niemiec robił nim 10kkm rocznie :)
Pytanie do użytkowników : jak długo wytrzyma fabryczne sprzęgło przy założeniu normalnego traktowania? Pytam bo nie było wymieniane a mam pod nosem MSS rozbitka do wzięcia za 300euro i zastanawiam się czy nie wziąć jako dawcę.

Bartek - 13-05-2013, 23:31

Żywotność sprzęgła bardzo zależy od sposobu użytkowania. Z moich obserwacji starsi ludzie mocno zużywają sprzęgła jeżdżąc przesadnie ostrożnie, ale oczywiście reguł nie ma. Dla samego sprzęgła kupowanie dawcy nie ma sensu - lepiej założyć nowy zestaw za max 150€ i mieć nowe sprzęgło.
Tomek - 14-05-2013, 09:07

asas napisał/a:

Pytanie do użytkowników : jak długo wytrzyma fabryczne sprzęgło przy założeniu normalnego traktowania? Pytam bo nie było wymieniane a mam pod nosem MSS rozbitka do wzięcia za 300euro i zastanawiam się czy nie wziąć jako dawcę.

jako dawce go weź, jeśli coś z niego zostało
tak czy tak się przyda na bzdury
ale sprzęgło weź nowe jak pisze Bartek,