[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Wolniej się rozpędza ? Problem z obrotami ?
patkan18 - 15-05-2013, 16:21 Temat postu: [CJ1A 1.3] Wolniej się rozpędza ? Problem z obrotami ? Witam. Problem dotyczy Colta CJO z 97 roku. Otóż jadąc nim nagle zgasł i po tym nie dało się go odpalić, kręcił, ale nic z tego nie wynikało. Okazało się, że była to wina cewki w aparacie zapłonowym. Wymieniłem ją i autko odpaliło od razu. Niestety wydaje mi się teraz, że autko się wolniej rozpędza. Zmieniałem do tej pory zawsze biegi przy dwóch tysiącach obrotów, a teraz przy takich obrotach gdy zmieniam, to bardzo wolno przyśpiesza. Muszę cisnąć do 3 tysięcy obrotów żeby czuć, że przyśpieszam. Czy to może być spowodowane przez tą cewkę ? Czy mi się rzeczywiście tylko tak wydaje, choć raczej tak jest.
Jeszcze zauważyłem, że jak odpalam silnik to obroty podskakują do 1300 obrotów i powoli spadają do około 800, tylko tutaj to nie wiem, czy wcześniej tak było, czy też po wymianie tej cewki.
ozzy89 - 16-05-2013, 19:04
kąt wyprzedzenia zapłonu jest dobrze ustawiony ?
herr_flick - 24-06-2013, 22:51
Przepraszam, ale nie znalazłem. Jaki kąt powinno się ustawić wyprzedzenie zapłonu dla PB i jaki dla LPG sekwencja?
|
|
|