[92-96]Galant E5xA - Spryskiwacze reflektorów i rura wydechowa - pytanie
Anonymous - 10-01-2007, 21:51 Temat postu: Spryskiwacze reflektorów i rura wydechowa - pytanie Witam Wszytskich!!!
tak jak wspomnialem sa 2 sprawy, jakby ktos mail pomysl albo wiedzial to prosze o podpowiedz!!
1 sprawa
mam w galu spryskiwacze refrektorow, jak kupowalem to juz sprzedajacy mnie uczulal ze nie dzialaja!! ok mnie to nie przeszkadzalo az do ostatniego wyjazdu w gory!!!ciapa deszcz bloto!! kazdy wie ocb...:) i teraz mam pytanie, bo jak naciskam "guzik" od uruchomienia spryskiwaczy to slychac krotkie buczenie. Poprzedni wlasciel obiecal mi nowa pompke i nawet mi ja pokazywal ale nie dostalem jej musze sie po nia zglosic, ale czy to napewno pomka?? jak myslicie??
2 sprwa
troche krotsza:) ile moze kosztowac rura wydechowa a wlasciwie jej czesc ta przed ostanim tlumnikiem a srodkowym albo jak naprawic dosc duzawa (ok 5 - 7 cm ) dziure??
pozdrawiam goraco!!!!!!!!!
Rafal_Szczecin - 10-01-2007, 21:58
KaczA napisał/a: | 1 sprawa
mam w galu spryskiwacze refrektorow, jak kupowalem to juz sprzedajacy mnie uczulal ze nie dzialaja!! ok mnie to nie przeszkadzalo az do ostatniego wyjazdu w gory!!!ciapa deszcz bloto!! kazdy wie ocb...:) i teraz mam pytanie, bo jak naciskam "guzik" od uruchomienia spryskiwaczy to slychac krotkie buczenie. Poprzedni wlasciel obiecal mi nowa pompke i nawet mi ja pokazywal ale nie dostalem jej musze sie po nia zglosic, ale czy to napewno pomka?? jak myslicie?? |
mam dokladnie to samo w galu (tylko w starszym modelu) brat obstawia wlasnie pompke, ja raczej silniczek spryskiwacza KaczA napisał/a: | 2 sprwa
troche krotsza:) ile moze kosztowac rura wydechowa a wlasciwie jej czesc ta przed ostanim tlumnikiem a srodkowym albo jak naprawic dosc duzawa (ok 5 - 7 cm ) dziure?? |
jedz do zakladu gdzie spawaja wydechy, oni zrobia co nalezy i nie bedziesz musial sie martwic
Anonymous - 10-01-2007, 22:04
Rafal_Szczecin, to mowisz ze spryskiwacze nawet jesli nie dzialaja to i tak budza reeespect...:):):) nie no zartuje ale szkoda bo bajer jak na te lata niezły:):)
"gdzie spawają wydechy".....czy ktos wie?? w krakowie lub okolicach???
macia - 10-01-2007, 22:06
KaczA napisał/a: | czy to napewno pomka |
Na 99% pompka. Miałem podobny efekt przy spryskiwaczach szyb, wymieniłem pompkę i cacuszko.
Co do wydechu, to spróbuj jak mówi Rafał, zapytać ile będzie spawanie kosztowało.
"brat obstawia wlasnie pompke, ja raczej silniczek spryskiwacza"
To się posprzeczacie Czy to przypadkiem nie to samo
Anonymous - 10-01-2007, 22:11
czyli jade do zioma, wbijam na chacjende i tarmosze go o pomke....:):)!!!!!!!!!!
tylko jak zdobede pompke( mam nadzieje ze bez zbednych ekscesow:):):) to co...?? sam ja wymienie czy mechanika kłopotać??:) (przypominam zdolonosci manualne posiadam na 3+ w skali 6 stopniowej:)
macia - 10-01-2007, 22:20
KaczA napisał/a: | am ja wymienie czy mechanika kłopotać |
Sam wymienisz, trzeba wyciągnąć starą ze zbiorniczka (troszkę siły, ale nie ma się co bać) odłączyć przewód i wypiąć kostkę z kabelkami i podmienić na nową. Tyle
Anonymous - 10-01-2007, 22:48
Hmm a sluchales moze skad to buczenie? bo jesli z owej pompki, to moze jest calkiem dobra tylko wystarczy przeczyscic z syfu ktory sie dostal do zbiorniczka i np. zapchal dojscie
Anonymous - 11-01-2007, 12:18
to buczenie ktore slyszysz to zapewne przekaznik od w/w pompki. oczywiscie jest szansa ze jest tylko zapchana ale z tego co wiem w wiekszosci przypadkow woda dostaje sie do silniczka i kaput!! moj po wymontowaniu byl tak zardzewialy ze rozpadl sie w rekach
Anonymous - 11-01-2007, 15:09
remkowsky napisał/a: | to buczenie ktore slyszysz to zapewne przekaznik od w/w pompki |
a ja zawsze myslalem, ze przekaznik to raczej "cyka" przy przelaczaniu stykow, ale buczec to co w nim moze?
Anonymous - 11-01-2007, 18:18
buczy, cyka... mniejsza o szczegoly!!
macia - 11-01-2007, 21:00
remkowsky napisał/a: | mniejsza o szczegoly!! |
No właśnie, wymień pompkę i zobaczysz, że będzie ok.
Anonymous - 12-01-2007, 11:48
mam nadzieje pozwolicie ze wykorzystam ten temat rowniez do wlasnych celow. panowie gdyby ktos z Was mial na wydaniu w/w pompke to bardzo prosze o kontakt!! do swojego szukam juz n-czasu i nic Cale allegro i wszelkie egzemplarze do rozbiorki zostaly obdzwonione
dzieki!!
macia - 12-01-2007, 21:56
remkowsky napisał/a: | do swojego szukam juz n-czasu i nic |
Może się coś znajdzie Wystawiałem kiedyś na aukcji ale nic. Mam razem ze zbiorniczkiem, bo kiedyś kupiłem i zbiornik okazał się zły do mojego. Nie wiem tak naprawdę, czy będzie pasował, ale jakby co, to mogę zrobić zdjęcie tego ustrojstwa i Ci wysłać. Aha, nawet nie wiem czy to działa, bo nie sprawdzałem, ale myślę, że tak.
Anonymous - 12-01-2007, 23:42 Temat postu: Rura Co do rury to proponuje Ci pojechać z tym do firmy/osoby która zajmuje się tłumikami
i wymienić całą tą rurę. Łatanie takie nie wiele da bo po jakims czasie spawy puszczą bo nie będą miały czego sie i tak trzymać. Robiliśmy coś takiego w zakładzie Hondy i na długo to nie wystarczało.
Fachowiec Ci dobierze odpowiedni odcinek rury i wstawi (zespawa) z elementami bardziej zdrowymi-np. z elementami gdzie sa sruby laczace nastepne elementy (tlumik tylni lub srodkowy). Koszta powinny być niewielkie. Góra 100 zł ale raczej bedzie mniej.
Zawiłe to moje tłumaczenie.
Anonymous - 31-01-2008, 10:39
a czy ktoś orientuje się, w którym miejscu zlokalizowana jest ta pompka? szukałem, szukałem i nic...
|
|
|