To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5V6, 1999r, sedan, srebrny, Poznań

tresorex - 27-05-2013, 15:40
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5V6, 1999r, sedan, srebrny, Poznań
Cytat:
http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-2-5-v6-advance-edition-C29263604.html

Mitsubishi Galant 2.5 V6 ADVANCE EDITION !!!

Cechy zewnętrzne:

hak, alufelgi, światła przeciwmgłowe
Bezpieczeństwo:

ABS, poduszki powietrzne, immobiliser
Komfort:

el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, tapicerka welurowa, tempomat
Historia:

garażowany

Wszelkie informacje na temat auta udzielę telefonicznie, auto nie wymaga wkładu finansowego. Polecam.

Coś napiszecie na temat tego gala? Poza tym że wymaga wkładu finansowego co widać po ilości wycieków oleju z silnika? :)

5eba - 27-05-2013, 16:43

Ja tam pod maska nic nie pokojacego nie widze, wrecz odwrotnie, jest kupa kurzu, kielichy bez rdzy. Wyciek spod korka to norma i tym nie ma co sie przejmowac.
Gorzej wyglada przod - jakby maska srodkiem zgieta i lakier pekl i krzywe pasowania (szpary maski i blotnikow oraz prawy reflektor. Tylny blotnik ma wgniota i jakies bable chyba. Ale cena nie wygorowana.

matush88 - 27-05-2013, 21:25

5eba napisał/a:
Ja tam pod maska nic nie pokojacego nie widze, wrecz odwrotnie, jest kupa kurzu, kielichy bez rdzy. Wyciek spod korka to norma i tym nie ma co sie przejmowac.

Dokładnie, pierwsze co mi się rzuciło w oczy to zakurzony, ale suchutki silnik, czyli tak jak powinno być. O jakich wyciekach, poza tym spod korka, piszesz?

Tomek - 27-05-2013, 21:35

sądząc po kierownicy i gałce to przebieg dyskusyjny
matush88 - 27-05-2013, 23:50

tomek84 napisał/a:
sądząc po kierownicy i gałce to przebieg dyskusyjny

Moim zdaniem nie jest to najlepszy sposób oceny nawet przybliżonego przebiegu, chociażby dlatego, że poprzedniemu właścicielowi mogły się pocić ręce, a przez to dużo szybciej ścierał kiere. Na początku dziwna mi się ta teoria wydawała, ale jak pojeździłem trochę Focusem ojca i zobaczyłem, że po każdej przejażdżce zmywam z rąk część kierownicy to stwierdziłem, że coś w tym jest :mrgreen: Teraz Focus ma może z 60 k, a kiera wygląda na 250 k :|

Poza tym, czy Wy w ogóle zwracacie uwagę na przebiegi podawane w ogłoszeniach? 1999 i 125 000? :happy8:

Bartekkita - 28-05-2013, 09:55

samochód wygląda całkiem dobrze. Rudej pod maską jest niedużo(pod dolotem powietrza na samym środku - na 99% nie jest to groźne, oraz po lewej stronie rurki od klimy na przedzie kielicha - tu już trochę gorzej).

5eba napisał/a:
Gorzej wyglada przod - jakby maska srodkiem zgieta i lakier pekl i krzywe pasowania (szpary maski i blotnikow oraz prawy reflektor.

No jakąś przygodę przodem ten samochód zaliczył, ale spod maski wygląda to już ok. Może ktoś po prostu zaliczył delikatną stłuczkę i nic z tym nie zrobił ew wymienił zderzak.

oglądałbym :lol:

Tomek - 28-05-2013, 10:01

matush88 napisał/a:
Moim zdaniem nie jest to najlepszy sposób oceny nawet przybliżonego przebiegu,

nie jest najlepszy i jestem tego przykładem (w 50 kkm zużyłem kierownicę, która była w całkiem niezłym stanie)

ale jednak nie dajmy się oszukać
to jest Galant, a nie Focus, z którymi też miałem do czynienia i kierownica jest z innego materiału

matush88 napisał/a:

Poza tym, czy Wy w ogóle zwracacie uwagę na przebiegi podawane w ogłoszeniach? 1999 i 125 000? :happy8:

osobiście w tym roczniku prędzej bym kupił auto, które ma uczciwe 300 Mm, niż takie 125 Mm, wprost mnie to śmieszy

Bartekkita napisał/a:

No jakąś przygodę przodem ten samochód zaliczył, ale spod maski wygląda to już ok. Może ktoś po prostu zaliczył delikatną stłuczkę i nic z tym nie zrobił ew wymienił zderzak.

zagapił sie i pewni wjechał pod tira
niemniej jednak ta maska już nie nadaje się do naprawy

Bartekkita - 28-05-2013, 21:12

tomek84 napisał/a:

Bartekkita napisał/a:

zagapił sie i pewni wjechał pod tira
niemniej jednak ta maska już nie nadaje się do naprawy

to fakt, ale nie jest to element, który musisz naprawić najlepiej na wczoraj i nie wpływa na bezpieczeństwo, jak ktoś nie jest estetą będzie jeździł z taką. Srebrnych Gali jest sporo są szanse na dorwanie elementu w kolorze.

Skyline15 - 28-05-2013, 22:32

Z tym przodem była grubsza sprawa - stoi jak koza

Automatycznie przypominają mi się Avance z Gliwic , wiele sztuk wyglądało podobnie
(np. http://allegro.pl/mitsubi...3270663172.html )

Sprężyny lub cały komplet z amortyzatorem z nie tej wersji

Lewy Tył to już purchle z kitu i do tego wgniotka

Podsumowując - za te pieniądze mnie to wcale nie dziwi . Trzeba się liczyć że autko miało przygodę i posiada zapewne inne mankamenty.

Nie ma co się łudzić dobry Avance czy Sport z tych roczników to wydatek sporo większy

gawron - 04-06-2013, 09:42

Tył malowany nieudolnie tylny zderzak pęknięty przy haku. Ogólnie nieciekawie wygląda a i cena niska jak na ten model.