To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Mitsubishi Lancer IX 2.0 Intense 135KM

Mar3iN - 27-05-2013, 19:26
Temat postu: Mitsubishi Lancer IX 2.0 Intense 135KM
Witam, co sądzicie o tym samochodzie? Jeszcze nie dodzwoniłem się do sprzedawcy,ale jeżeli informacje z oferty były by potwierdzone książką servisową to do jakiej kwoty byłoby warto się zainteresować tym autem ? 24 tyś za 2005 rok to chyba wygórowana kwota ?
Jak macie jakies uwagi/opinie to proszę pisać ,z góry dzięki Mar3iN90

http://allegro.pl/show_item.php?item=3278979945

Wojti75 - 28-05-2013, 12:20

To chyba VII niż IX. Wersja przed liftem bez aut.klimy. Przebieg ma niski to jest duży + ale moim zdaniem 20 max 21 tys. zł.
Mar3iN - 28-05-2013, 17:47

Dzięki,dali byście rade ocenić która to jest wersja? VII,VIII czy IX,jak bym miał ciekawe argumenty pokazałbym ,że co nieco wiem o samochodzie i łatwiej by było zbić cenę, Poza tym auto ma książkę servisową ,podobno po wymianie rozrządu ma fakturę i boczne drzwi były malowanie, bo podobno zostało zahaczone o słupek jakiś. Ogółem to starszy koleś posiadający dorosłego syna i ma już zakupione nowe auto (podobno). Macie może jakieś rady jakich argumentów używać podczas negocjacji?
JCH - 28-05-2013, 18:08

Mar3iN napisał/a:
która to jest wersja? VII,VIII czy IX
Mam wrażenie, poprawcie jeśli się mylę, że często (nie tylko w tym temacie) mylona jest numeracja generacji Lancera z numeracją generacji Lancera Evolution.
Wikipedia to nie zawsze najlepsze źródło informacji (ale czy w tym przypadku jest lepsze :arrow: https://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Lancer

Wskazywałoby to na to, że Lancer z Twojego ogłoszenia to VII generacja.
A często pojawiające się zapytania czy też informacje o posiadaniu Lancera X

to Lancer VIII generacji.

Swoją drogą mógłby ktoś obeznany w Lancerach to usystematyzować :roll:

krzychu - 28-05-2013, 18:32

JCH napisał/a:

Swoją drogą mógłby ktoś obeznany w Lancerach to usystematyzować :roll:

Jest to Lancer ("CS"). Przynajmniej tak mi się wydaje. Nigdzie nie widziałem oficjalnie numeracji "cywilnych" (nie EVO) Lancerów. Lancer CS odpowiada Lancerowi EVO VII, VIII i IX generacji. Nowy Lancer to CY i EVO (podobno nawet bez numerka, który przyległ chyba przez klientów).

Podobnie masz np. Audi A4... A odmiany mają jakieś tam "ukryte" symbole np. B7. Zresztą za daleko szukam. Colt, Galant ma jakieś numerki?

Mar3iN - 28-05-2013, 19:09

A wiecie coś może o tym samochodzie ? http://otomoto.pl/mitsubi...-C26698637.html
Od dawna widzę go na allegro/oto moto ,jakoś z góry go olewałem bo "za długo stoi" na aukcjach, wspominali może coś o nim w innych tematach ?

JCH - 28-05-2013, 19:23

krzychu napisał/a:
Zresztą za daleko szukam. Colt, Galant ma jakieś numerki?
Ta numeracja to się chyba wzięła od Golfa - I, II, III .... i każdy wie o Golfa w jakiej budzie chodzi. Choć ja się gubię powyżej IV-ki ;)

O usystematyzowanie to chodziło mi o mniej więcej taki temat :arrow: Historia Colta.