To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Wymiana lozyska kolumny McPhersona

zbilak - 31-05-2013, 13:41
Temat postu: Wymiana lozyska kolumny McPhersona
ponawiam, czy nikt nie pomoze ,po co to forum
witam
musze wymienic łozysko mcp, sama wymiana nie jest skomplikowana ale mam problem z czesciami .Głupieje co mam kupic na wymiane, w katalogach są różne zestawy .Nie chce nakupować za duzo ani za mało Z wymontowaniem i biegnieciem do sklepu tez problem bo auto niezbędne. .
http://www.motoneo.pl/k-a...zatora-i-j.html

porkebuene - 03-06-2013, 14:22

albo kup sobie caly komplet albo rozbierz, zweryfikuj co sie nadaje jeszcze do uzytku i kup niezbedne czesci. innej opcji nie widze..
roseblackred - 17-06-2013, 14:26

Przechodziłem przez to podczas wymiany amorków z przodu, kupiłem nawet specjalne pierścienie (w katalogach nazywane łożyskiem), a okazało się, że u mnie są zatoczone łożyska (podobne są w pralkach). Podkreślam słowo zatoczone, gdyż jest kluczowe w tym przypadku. Na moje oko wymiana samego łożyska odpada i trzeba wymienić całe górne mocowanie amortyzatora (koszt coś około 150PLN za stronę). Ja zostałem przy starych mocowaniach, bo luz na łożyskach był jeszcze do przyjęcia.
zbilak - 24-06-2013, 18:28

za to dzieki
obskorny11000 - 07-07-2013, 19:59

Witam! wpisz na tej stronce VIN a znajdziesz interesujące cię części tzn. ich fabryczne oznaczenie a to już krok do znalezienia odpowiedniego zamiennika.