Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] Błąd P0170 i problemy z nim związane
W@sio - 05-06-2013, 00:16 Temat postu: [I 2.0T] Błąd P0170 i problemy z nim związane Heloł!
Założyłem do mojego Turbo Miśka instalację LPG, gazownik ją tak z grubsza wystroił i powiedział, żebym przyjechał na finalne strojenie za 1000km... czyli można by rzec standard...
Problem pojawił się po przejechaniu pierwszych 50 km... błąd P0170 - błąd długoterminowej korekty - znak, że kiepsko wystrojone...
Gazownik mówił, zaraz po założeniu instalacji, a przed wystąpieniem błędu, że turbo pompuje 0,7 bada, a w peaku 1,1 - i tu się pojawia moje pierwsze pytanie: Czy to jest nominalne doładowanie w 4G63T występującym w Outlanderze?
Pytam, bo byłem dzisiaj u niego, skasował błąd, na nowo wystroił i teraz pokazuje 0,5 bada max... czyli jakby dalej jeździł w trybie serwisowym... - moje pytanie nr 2. Czy to może być doładowanie w jakimś trybie serwisowym? Czy tryb serwisowy może pozostać mimo skasowania błędu?
Jest jeszcze jedna ewentualność - jakby gdzieś była nieszczelność w układzie, w co wątpię, bo IC składałem samodzielnie i wszystko podokręcałem, podobnie po czyszczeniu przepustnicy, skręciłem jak fabryka dała...
Mam nadzieję, że ktoś mi udzieli odpowiedzi, bo ja już ręce załamuję, dzisiaj pół dnia spędziłem na poszukiwaniu przyczyn... i nic...
Aha, na noc odpiąłem akumulator, może to coś pomoże...
macia - 08-06-2013, 16:06
Wasio, ASO Autogt W-wa mówiło mi kiedyś, że fabrycznie wiatrak dmucha coś koło 1,1 bara.
Co do akumulatora, to raczej nie pomaga to na długo - kasujesz z pamięci błąd, ale jeśli nadal on występuje, to znów CE się odezwie...
W@sio - 08-06-2013, 21:41
Fakt faktem, teraz CE nie wyskakuje, czyli jest jakby lepiej po strojeniu gazu i na tym strojeniu czujnik boost'a w Stagu pokazywał 1.1 bara w peaku... ale albo się moja szyja przyzwyczaiła albo ciągle jest coś nie tak :/
macia - 14-06-2013, 22:32
Co tam Panie w polityce?
|
|
|