Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 2000r, sedan, srebrny, Warszawa
yak - 06-06-2013, 19:33 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 2000r, sedan, srebrny, Warszawa Witam, co sądzicie o tym Galancie?
Cytat: | Auto w bardzo dobrym stanie technicznym. Sprowadzone z zagranicy w 2012r. Stan auta bardzo dobry. Kto zna auta tej marki wie, że silniki i zawieszenie spisują się tu bardzo dobrze. W aucie po zakupie wymieniłem wszystkie elementy ekspolatacyjne: kompletny rozrząd, paski, filtry, oleje. Po zakupie założona też instalacja gazowa więc jest jeszcze na gawrancji przez okres 2lat. Aktualnie auto służy mi jako dodatkowe, ponieważ dostałem auto służbowe. Więc jest użytkowane tylko w weekendy. Auto ma naprawdę taki przebieg. Widać to po utrzymaniu foteli i całego wnętrza auta. Auto muszę sprzedać ponieważ remontuje mieszkanie więc niezbędne są środki na to. Cena do negocjacji. |
link do ogłoszenia http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C29126560.html
[ Komentarz dodany przez: fj_mike: 25-07-2013, 17:43 ]
Aktualny link:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C29964225.html
Bartekkita - 06-06-2013, 22:53 Temat postu: Re: Mitsubishi Galant 2,5 V6 Warszawa, prośba o opin
Cytat: | Auto ma naprawdę taki przebieg. Widać to po utrzymaniu foteli i całego wnętrza auta. |
Szczerze mówiąc to fotel kierowcy jest jednym z gorszych jakie widziałem. Fotele skórzana w Galancie naprawdę dobrze się trzymają, ten wygląda na grubo ponad 200k jak dla mnie.
gawron - 07-06-2013, 08:59 Temat postu: Re: Mitsubishi Galant 2,5 V6 Warszawa, prośba o opin
Bartekkita napisał/a: |
Szczerze mówiąc to fotel kierowcy jest jednym z gorszych jakie widziałem. Fotele skórzana w Galancie naprawdę dobrze się trzymają, ten wygląda na grubo ponad 200k jak dla mnie. |
Zależy jak kto go użytkował. Jeśli jeździł nim jakiś grubas i wsiadając do auta najpierw siadał bokiem na siedzeniu otrzepywał buty a potem siadał normalnie to w 100000 można ładnie złochac skórke.
Tomek - 07-06-2013, 09:32
Bartekkita napisał/a: |
Szczerze mówiąc to fotel kierowcy jest jednym z gorszych jakie widziałem |
widziałem gorsze
za to kierownica - jak nowa
tylna kanapa też co niego w życiu widziała
a i malunki na aucie były robione, a z kolorem to sie nie przytrafili niestety
fj_mike - 07-06-2013, 20:25
tomek84 napisał/a: | a i malunki na aucie były robione, a z kolorem to sie nie przytrafili niestety |
Wygląda na lakierowanie tylnych nadkoli tylnych czyli "jak to Galant".
bart210 - 07-06-2013, 20:44
Osobiście uważałbym na samochody sprowadzone z zachodniej granicy. Za granicą auta w tak dobrym stanie są znacznie droższe niż kupione w polskim salonie.
Niby od osoby prywatnej, ale nie zdziwiłbym się gdyby to był handlarz.
Przed zakupem radzę bardzo dokładnie obejrzeć i sprawdzić autko. Zdjęcia to można sobie wydrukować na miękkiej bibułce i wiadomo co z tym zrobić...
Obym się mylił
Skyline15 - 07-06-2013, 20:52
Korozja nadkoli z tylu to norma tyle że w tym egzemplarzu mogło być duże bum - tylne prawe koło mocno pochylone do środka(patrz foto 4)
Trzeba by zajrzeć do bagażnika i obejrzeć blachy ewentualnie przemierzyć miernikiem lakieru na tylnych słupkach czy nie przypadkiem szczepiony
fj_mike - 25-07-2013, 10:06
http://forum.mitsumaniaki...1217545#1217545
gawron - 25-07-2013, 12:59
Dokładnie jeszcze rozrząd. Niestety każdy chciałby gala za 8000 igła, wnętrze gabinecik bez przebiegu- czegoś takiego nie ma, prawda jest taka że pewny gal po opłatach ze świeżym gazem z rudą doprowadzoną do porządku musi kosztować 20 000 i tyle w temacie. Wystarczy zerknąc ile kosztują takie za granicą 4000-6000 euro do opłat bez gazu i z rdzą.
Sanyo - 25-07-2013, 17:39
fj_mike napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1217545#1217545 |
Dzięki za przekierowanie
gawron napisał/a: | Jaka zaporowa??
Gaz + opłaty to lekko 5000 zł do tego dobry rocznik i wersja wyposażenia to cena śmieszna jak dla mnie.
[ Dodano: 25-07-2013, 08:58 ]
Ja za swojego tyle płaciłem do opłat nawiase mówiąc. |
Cóż, gaz + opłaty to może kosztować 5tys pod warunkiem że było to świeżo zrobione lub jest do zrobienia, a te auto już pewnie ponad rok jeździ po naszych drogach (Warszawa) także straciło to już trochę na wartości.
Ruda jest na nadkolach do ogarnięcia. 20tys za gala? Nie oszukujmy się, kto da 20tys za 13-letnie auto w serii do którego tak czy siak z czasem będzie trzeba coś wsadzić jak do każdego auta używanego.
Wracając do tematu, ktoś może już ma oględziny tego egzemplarza za sobą?
Kryniu.naw - 26-07-2013, 08:52
Żeby nie było, że cena śmieszna- teraz podrożał;)
jeśli byłby w dobrym stanie a instalacja też nie byłaby zakładana w garażu ze szwagrem, to 13 tys. można by dać za zwykłą wersję z roku 2000. Ale 15 klocków to chyba przesada...
Sanyo - 26-07-2013, 09:33
Kryniu.naw napisał/a: | Żeby nie było, że cena śmieszna- teraz podrożał;)
jeśli byłby w dobrym stanie a instalacja też nie byłaby zakładana w garażu ze szwagrem, to 13 tys. można by dać za zwykłą wersję z roku 2000. Ale 15 klocków to chyba przesada... |
14 tysi jest na tablica.pl wystawione parę dni po wystawieniu na otomoto. Tu nie zmieniał ceny. Przymierzam się do oględzin jego, dlatego pytam czy ktoś ma je już za sobą bym czegoś nie pominął
Ewentualnie prosiłbym o rady na co zwrócić uwagę jeżeli chodzi o silnik V6 i tiptronica. Przy rzekomo tak niskim przebiegu nie ma mowy o cykających popychaczach, a skrzynia ma płynnie zmieniać biegi i żadnych szumów nie wydawać. Od spodu ma być sucha. Jest coś jeszcze?
gawron - 26-07-2013, 14:54
Ruda jest na nadkolach do ogarnięcia. 20tys za gala? Nie oszukujmy się, kto da 20tys za 13-letnie auto w serii do którego tak czy siak z czasem będzie trzeba coś wsadzić jak do każdego auta używanego.
To życze powodzenia przy zakupie gala w tiptronicu pełnej opcji w gazie po rejestracji za 8 000:)
Najlepiej w łodzi kup tam maja i po 6500 czarne sedany.
Tyle w temacie.
Sanyo - 26-07-2013, 15:11
gawron napisał/a: | Ruda jest na nadkolach do ogarnięcia. 20tys za gala? Nie oszukujmy się, kto da 20tys za 13-letnie auto w serii do którego tak czy siak z czasem będzie trzeba coś wsadzić jak do każdego auta używanego.
To życze powodzenia przy zakupie gala w tiptronicu pełnej opcji w gazie po rejestracji za 8 000:)
Najlepiej w łodzi kup tam maja i po 6500 czarne sedany.
Tyle w temacie. |
Co Ty się uczepiłeś tych 8tys? W tym momencie sam ze sobą się kłócisz. Jak dla mnie te auto jest warte 12-13tys pod warunkiem, że to co w opisie jest zgodne z prawdą i nie ma wad ukrytych.
Poza tym prosiłem o jakąś radę na co zwrócić uwagę przy tej skrzyni i silniku, więc skoro jesteś taki obeznany w cenie to wiesz tez czego można od takiego miśka oczekiwać.
Tomii - 26-07-2013, 15:36
Sanyo napisał/a: | Jak dla mnie te auto jest warte 12-13tys |
Jak auto jest tyle warte to bądź pewien że 2-gie tyle będziesz musiał w niego włożyć, no chyba że jeździsz tak jak większość - jak się coś zaczyna sypać to sprzedajesz. Jak kupisz za powiedzmy 20tyś lub więcej to większa szansa że wszystko było robione na bieżąco a nie że ktoś sprzedaje bo mu się zaczyna sypać. Zresztą kto sprzedaje dobre auto
|
|
|