To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - Regeneracja wtryskiwaczy LPG

inq - 07-06-2013, 10:31
Temat postu: Regeneracja wtryskiwaczy LPG
Potrzebuję wykonać regenerację wtryskiwaczy LPG i poszukuję kogoś kto się tym zajmuje. Na ten moment znalazłem TAKI WARSZTAT i raczej dobre opinie. Może ktoś z was robił coś takiego i może coś polecić.

Od razu zaznaczam, że wymiana na nowe raczej nie wchodzi w grę bo w moim przypadku to koszt ponad 1000zł.

Berni1985 - 10-06-2013, 17:33

Sądząc po cenie listwy to pewnie instalacja BRC i wtryski Keihin.
http://www.lpgspec.pl/index.php/kontakt.html

evoevo2 - 11-06-2013, 10:18

witam wszystkich :D z lubelskiego to troszkę daleko ale myślę ze można do nich przesłać pocztą .Jest niedaleko gniezna warsztat do którego trafiłem ze swoim miśkiem autoryzowany partner MMC polska przerabiaja tam miśki na LPG bez utraty gwarancji producenta naprawili mi wtryski Hana mam nadzieję ze pochodzą dłużej w innych warsztatach chcieli je wymieniać a to dosyć duży koszt .
namiary do tej firmy znajdziecie pod adresem AUTOFORMAT.PL

plecho1 - 11-06-2013, 10:30

Do instalacji BRC ludzie z powodzeniem zakładają wtryski Hana, mogą też być polskie Barracudy bo maja zbliżone parametry. Jeśli masz instalację BRC i nie nie będziesz miał możliwości regeneracji Swoich to zastanów się nad wymianą na te Hany czy Barracudy. Poczytaj też na lpg-forum, było tam opisane podobne przypadki.
inq - 11-06-2013, 11:01

Instalacja to Landi Renzo Omegas. Wtryski MED. Podobno się da Hany wsadzić, ale kupa roboty z tym i wyjdzie drogo.
Berni1985 - 11-06-2013, 12:01

Tak czy siak jeśli regeneracja to tylko ultradźwiękami. Wszelkiego rodzaju czyszczenia, płukania preparatami nic nie dają na dłuższą metę. Ja miałem w accordzie wtryski Keihin i płukałem je w Czakramie, pomogło na około 500km, potem znowu działały jak chciały a już zwłaszcza w zimę. Nie testowałem co prawda tej regeneracji ultradźwiękami bo sprzedałem pojazd wcześniej, ale w necie sporo czytałem i podobno ta metoda bardzo skuteczna i nie droga. Za listwę 4cyl kosz ok 250zł. Dla porównania jeden nowy wtrysk Keihin ok 400zł
inq - 19-06-2013, 10:01

Wysłałem do firmy, która podawałem wcześniej. Dzisiaj przyszły po naprawie. Wczoraj jednak dowiedziałem się od warsztatu, że robili co mogli, ale wtryski są w fatalnym stanie. Za czyszczenie policzyli tylko 50 zł, ale nie wiadomo jak długo to pochodzi. Wychodzi na to, że trzeba szukać nowych.
Havoc - 21-06-2013, 00:34

Masz w lublinei albo niedaleko speców, znajdziesz na lpg-forum. Niech wstawią Ci hany i będziesz miał spokój ;)