Carisma - Techniczne - Irytujący problem z adaptacją!GDI przed liftem
radek8622 - 08-06-2013, 12:36 Temat postu: Irytujący problem z adaptacją!GDI przed liftem Kurczę już nie wiem co mam zrobić z tym co się dzieje w mojej carismie:/ dotyczy się to problemu z obrotami po 4 minutach w czasie adaptacji jak i bez niej.Po tym czasie obroty idą na 1500obr. i nie chca za cholere spaść nawet po dogazowaniu.Co najciekawszę sprawdzałem dzisiaj pomiar na TPS i co jest ok wyszło mnie 0.66V-0.67V wiem że nie był ruszany.Do tego dochodzi podszarpywanie na 1 biegu jak wrzuce i chce jechać na 1 to muszę trzymać sprzęglo aby nie szarpało. Na pozostałych biegach ok.Przy rozgrznym silniku podczas hamowania potrafi podbić obroty i spadają do normalnych.Poza tym obroty stoją prawidłowo przepustnica była czyszczona dosyć niedawno.Już nie wiem co może być przyczyną...
vivare - 08-06-2013, 16:28
Tez tak mialem podczas adaptacji. Na włączonym silniku odłaczylem i podłaczyłem kabel od krokowca i pomogło. Ja przed adaptacją wszystko rozibierałem i zaszło podejżenie że nie dopchałem wtyczki dobrze dlatego akurat o tym wtedy pomyślałem. Lecz nie wiem czy oto chodzilon bo moze samo przeszlo a zabawa kalem była przypadkowa. No i u mnie obroty byly nieco wyzsze (jakies 2500)
radek8622 - 08-06-2013, 18:44
sprawdzę taki sposób jak nie pomoże napiszę:)
[ Dodano: 09-06-2013, 08:49 ]
Zrobiłem tak ale niestety nic nie dało dalej to samo.
|
|
|