To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wada uszczelki szyby czy próba włamania?

tresorex - 08-06-2013, 13:06
Temat postu: [EAxx] Wada uszczelki szyby czy próba włamania?
Wczoraj na uszczelkach zauważyłem pęknięcia i zastanawiam się czy to wada uszczelki szyby czy ktoś próbował się włamać do auta... "uszkodzenia są na obu przednich i jednych tylnych drzwiach...

Wygląda to tak:

U was też się coś takiego dzieje czy możliwe że ktoś wpychał między uszczelkę a szybę jakiś pręt żeby otworzyć drzwi?

Tomek - 08-06-2013, 13:14

nie miałeś tego wcześniej?
mi się zrobiło takie coś w jednym miejscu, albo od skrobania lodu, albo od otwarcia zamarzniętej szyby

generalnie do galanta w ten sposób nie wejdziesz, ale o tym ktoś mógł nie wiedzieć
są łatwiejsze sposoby otwierania galanta

tresorex - 08-06-2013, 13:35

Na 100% nie wiem czy było, wydaje mi się że nie. W jednym miejscu ewidentnie wygląda jakby ktoś tam wciskał np śrubokręt (nie mam zdjęcia bo nie wyszło - zamazało się).

Jeszcze przypomniało mi się że ostatnio myłem szyby na stacji benzynowej myjką przy dystrybutorze i to może od tego...

reggie - 13-06-2013, 14:03

ja po ostanim gradobiciu na mam na obu drzwiach z lewej strony masę takich wyłamań :(
tresorex - 13-06-2013, 14:09

W sumie u mnie też ostatnio było gradobicie (wielkości groszku).... może to przez to :roll:
Tomek - 13-06-2013, 14:49

ja się przyjrzałem u mnie i przynajmniej na jednej listwie mam takie małe pęknięcia
nie było tego na pewno z pół roku temu
grad to może być wytłumaczenie

tresorex - 13-06-2013, 15:10

U mnie 29 maja wyglądało tak:

reggie - 15-06-2013, 18:35

tak to wygląda u mnie :/