To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Wada fabryczna ?

RafalSur - 10-06-2013, 13:20
Temat postu: Wada fabryczna ?
Witam zamierzam kupić Outlandera I, właściciel przesłał mi kilka fotek i na jednej z nich z tylną klapą od dołu wewnątrz naklejona jest srebrna taśma na sylikon, okazało się że samochód ma ponoć wadę fabryczną i zbiera mu se woda na zderzaku tylnym, i przez to zaczęła tez na klapie wychodzić rdza. Czy to przypadłość wszystkich modeli czy może tylko tego egzemplarza ?
marrok - 10-06-2013, 14:26

takie tłumaczenia zawsze wywołują uśmiech na mojej twarzy :lol: może i wada fabryczna (mój kolega nie miał na przykład w 2,4 z 2005 r takiej sytuacji), ale to, że nie jest to naprawione najlepiej świadczy o sprzedającym :doubt:
W galantach też rdzewieją na wylot błotniki tylne, ale jeżeli nie naprawisz tego, to znaczy że nie dbasz o auto. Jak chcesz sprawdzić, czy w samochód nie parkowano to jedź zobacz na żywo z miernikiem, albo wrzuć chociaż zdjęcia na forum. Jest tu sporo osób co zna sie na blacharce, pewnie pomogą :P

RafalSur - 10-06-2013, 14:52

Tomek - 10-06-2013, 15:20

marrok napisał/a:
W galantach też rdzewieją na wylot błotniki tylne, ale jeżeli nie naprawisz tego, to znaczy że nie dbasz o auto

a to ciekawe stwierdzenie
nie mogę powiedzieć, żebym nie dbał o auto, a z naprawą nadkoli czekałem 2 lata
a gdybym miał wtedy sprzedać auto, to wolałbym opuścić te 1,5 k zł, bo jakbym zrobił i chciał sprzedać, to od razu by się znalazł specjalista z miernikiem lakieru

marrok - 10-06-2013, 15:30

tomek84 napisał/a:
a to ciekawe stwierdzenie
nie mogę powiedzieć, żebym nie dbał o auto, a z naprawą nadkoli czekałem 2 lata
a gdybym miał wtedy sprzedać auto, to wolałbym opuścić te 1,5 k zł, bo jakbym zrobił i chciał sprzedać, to od razu by się znalazł specjalista z miernikiem lakieru

Zdjęcia, potem analiza inaczej nie ma sensu rozmowa :finga:
tomek84 na pewno masz racje w swoim przypadku. Ja po prostu nauczony sposobami sprzedaży samochodów przez handlarzy jestem podejrzliwy i tyle. Obym się mylił i auto było jak najlepsze :P

Tomek - 10-06-2013, 17:21

marrok napisał/a:
Ja po prostu nauczony sposobami sprzedaży samochodów przez handlarzy jestem podejrzliwy i tyle. Obym się mylił i auto było jak najlepsze :P

zupełnie inna kwestia kupować auto sprowadzone od handlarza, albo z komisu
a co innego od właściciela, który jeździł autem rok czy więcej

jakby gość był cwaniakiem, to by usunął usterkę za 200 zł, sprzedał szybko, a po 3-4 miesiącach by wyszło

RafalSur - 10-06-2013, 22:02

Oto fotka i co o tym sądzicie, czlowiek jest pierwszym właścicielem tego auta

http://www.fotoszok.pl/sh...ag0264.jpg.html

elektryk - 11-06-2013, 09:25

Dziwne bardzo, mój outek miał parę dzwonów i nie było takie problemu. Podejrzewałbym jakiś problem jednostkowy a nie wadę fabryczną.
jachu - 11-06-2013, 12:53

RafalSur napisał/a:
Obrazek
Oto fotka i co o tym sądzicie, czlowiek jest pierwszym właścicielem tego auta

http://www.fotoszok.pl/sh...ag0264.jpg.html

Moj Outek po 4 latach nie ma tasmy i nie ma rdzy.

Sorki nie zauwazylem ze dotyczy to O I. Ja mam O II .

desti - 12-06-2013, 06:32

mój ma listwe ozdobną na klapie ale rdzy nie
elektryk - 12-06-2013, 09:40

desti napisał/a:
mój ma listwe ozdobną na klapie ale rdzy nie
Jaką listwę ozdobną?
qbas62 - 13-06-2013, 20:57

Witam. Mój Outek jest z 2004 roku i na klapie nie ma nic, tj. ani rdzy, ani taśmy, a jakieś ozdobnej listwy. Chyba oryginalnie tak winno być . Po namyśle - chyba faktycznie na zderzaku jest zagłębienie i może zbierać się woda, muszę zgłębić temat. pozdrawiam
desti - 15-06-2013, 08:44

Ja mam wersję TURBO r 2005 i mam na klapie taką srebrną gumową listwę na zewnątrz klapy jak będe miał chwilę czasu do wrzucę foto jak chcecie
elektryk - 15-06-2013, 21:59

Z ciekawości obejrzałem u siebie dokładnie dół klapy. Wygląda że u mnie się pojawiło jedno skupisko półmilimetrowych "parchów".
monsun - 01-07-2013, 19:26

u mnie na klapie bagaznika od dolu tez sa male parchy ale nie wyglada to na takie zaawansowane stadium jak na zalaczonym powyzej obrazku, auto niebite.