To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Gasnie podczas jazdy

Mikebambo - 20-06-2013, 20:48
Temat postu: Gasnie podczas jazdy
Witajcie

Galant, 97 2,5v6 automat

Wczoraj wymienialem akumulator,ale pominalem po tym zabiegu regulacji wolnych obrotow. Po Prostu, rano odpalilem samochod i pojechalem do pracy. Problem pojawil sie taki, ze gasl mi na skrzyzowaniach, ale dopiero pod koniec mojej podrozy (czyli po dluzszej jezdzie ;) ). Chyba glownie przy hamowaniu. Pomyslalem, ze problem pojawil sie po resecie komputera. Po powrocie z pracy zabralem sie szybko za programowanie i dwa razy zgasl zaraz przy uruchomieniu. Na szczescie za trzecim razem odpalil i zgodnie z instrukcja ustabilizowalem prace silnika. Na razie problem sie nie pojawil,ale nie jezdzilem daleko. Czy mam sie czym martwic ? Czy cos innego moze byc przyczyna ?

Z gory dziekuje za odpowiedz :)

Hugo - 23-06-2013, 22:15

Mikebambo napisał/a:
Czy cos innego moze byc przyczyna ?
Zawsze może być, ale zapewne to przez akumulator.
Mikebambo napisał/a:
Na razie problem sie nie pojawil
Żeby było tak jak ma być to odłącz klemę ujemną na kilka minut, podłącz i daj mu popracować min. 10 minut na biegu jałowym. Po tym nie będzie gasł.
elektryk - 23-06-2013, 22:17

Ja bym szukał "lewego" powietrza które wpada z pominięciem MAF. Nie masz u siebie zainstalowanego gazu?
Mikebambo - 24-06-2013, 18:10

Poki co zastosowalem metode BigTomala http://forum.mitsumaniaki...p=607690#607690 i jestem zadowolony, poniewaz na razie nic sie nie dzieje :) W najblizszym czasie jeszcze krokowca wyczyszcze dla pewnosci. Elektryku, moj galant jest w gazie :) Co zauwazylem na lpg, obroty czasami lekko faluja, ale obwiniam wlasnie silniczek krokowy ;) Dzieki chlopaki za pomoc !
elektryk - 24-06-2013, 18:34

Mikebambo napisał/a:
moj galant jest w gazie
To sprawdź jeszcze czy takie awaryjne ujście powietrza na wypadek wybuchu gazu w kolektorze dolotowym nie przepuszcza powietrza. Powinna być taka gumowa "klapka" albo coś podobnego, co lubi sparcieć i przepuszczać powietrze.