To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Lancer IX 4G63 '06 Intense

Youtro - 23-06-2013, 20:49
Temat postu: Mitsubishi Lancer IX 4G63 '06 Intense
MODEL: Mitsubishi Lancer Station Wagon (made in Japan :-) )
SILNIK: 4G63 czyli wolnossący dwulitrowiec
UKŁAD WYDECHOWY: seria
ELEKTRONIKA: seria
ELEKTRYKA: każdy możliwy bajer ;) (elektryka w szybach, lusterkach, reflektorach, automatyczna klimatyzacja, podgrzewane fotele, lusterka, tempomat itp itd)
PLAN: xenon
UKŁAD NAPĘDOWY: seria
ZAWIESZENIE: seria
UKŁAD HAMULCOWY: seria

BODY-KIT
: pakiet Intense (body, lampy przeciwmgielne, spryskiwacze reflektorów, ciemne szyby)
ŚRODEK: seria, czarna kierownica MOMO
CAR-AUDIO: Clarion + seryjnie 6 głośników+sub Blaupunkt
MOC: 135KM/176Nm
FOTO:
na szybko komórą

Auto mam od kwietnia 2012r.
Oto jego historia: Od jakiegoś czasu szukałem jakiegoś pakowanego auta w związku z tym, że na świecie za kilka miesięcy pojawi się niezwykle ważny człowiek dla mnie :) Wcześniej były: Honda Civic EG4, Honda Civic EJ1, Honda Civic EJ9, Honda Civic EJ1 (D16T), Suzuki GV2000, Honda Civic EJ1 (B16) no i motocykl, który do tej pory mam Honda CBR F2.

Rozwiązania jakie rozważałem pochodziły oczywiście z kraju kwitnącej wiśni, a były to: Mazda 6 (zrezygnowałem, ponieważ przedliftowe egzemplarze gniją), Honda Stream (nie ma w czym wybrać, a egzemplarze, które oglądałem były delikatnie mówiąc wyeksploatowane), jednak nieoczekiwanie brat znalazł coś takiego, zaznajomiłem się z tematem (okazało się, że made in Japan), więc wziąłem i jestem jak narazie happy.

Kilka słów na temat auta: w porównaniu do tego czym wcześniej jeździłem, to przepaść pod względem komfortu, cichości pracy silnika/zawieszenia. Osiągi mogłyby być nieco lepsze szczególnie na pierwszych biegach, no ale masa robi swoje... Zawieszenie jak na rodzinne kombi mega sztywne :)

2013:
Auto posadzone na nowych kołach. Wóz doprowadzony do ładu. Wypadało by zainwestować jeszcze w nowe opony i może obciąć z pół zwóju w przednim zawiasie :-D

mkm - 24-06-2013, 12:58
Temat postu: Re: Mitsubishi Lancer IX 4G63 '06
Youtro napisał/a:
i może obciąć z pół zwóju w przednim zawiasie :-D

Lepiej nie :wink:
Poszukaj dedykowanych :D

Youtro - 24-06-2013, 20:20

zdecydowanie żartowałem :)

foto na nowych kołach (Advan Racing 17x7 ET35 + Federal RS-R 235/40/17)

trochę za szeroko wyszło, w związku z tym koła idą na sprzedaż lub jeśli się nie sprzedadzą to spróbuję jeszcze zmienić kąty pochylenia kół na lekki negatyw. Powinno poprawić się, bo w tej chwili obciera o błotniki :evil:

Ja_good - 29-06-2013, 12:33

Youtro, z JDM-O 8)
Witam na forum.
Ładny lancer i na tych kolach z federalem bojowo wygląda :twisted:

Ps. Zawsze zastanawialem sie czy technicznie mozliwy jest swap frontu z evo :?:

mkm - 29-06-2013, 13:57

Ja_good napisał/a:

Ps. Zawsze zastanawialem sie czy technicznie mozliwy jest swap frontu z evo :?:

http://www.vezess.hu/hire..._ix_kombi/6307/