To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - rdzewieje na potęgę

mihoo - 25-06-2013, 09:56
Temat postu: rdzewieje na potęgę
Temat już był parę lat temu ale piszę jeszcze raz, żebyście swoje dokładnie obejrzeli.
Mam auto od nowości, 2008r. garażowane i zadbane, przebieg ok 107 tys.
Wczoraj oglądałem auto dokładnie z blacharzem, i tak:
1. maska ma szereg purchli wychodzących już na powierzchnię, z ogniskami pod przednim zagięciem, nie nadaje się raczej do naprawy tylko do wymiany
2. pod prawymi przednimi i tylnymi drzwiami, na dolnej krawędzi, na całej długości drzwi jest dokładnie to samo, pas rdzy,
3. drzwi lewe - wszystkie miejsca styku drzwi z odbojnicami gumowymi - rdza,
4. słupek przedni w miejscu styku z przednią szybą, na całej długości wychodzą purchle,
5. na tylnym błotniku od strony nadkola - purchel,
6. wiele miejsc od strony bagażnika i pod maską, śruby etc. pokryte rudym nalotem.

Auto nie bite, nie naprawiane blacharsko, używane w normalnych warunkach miejskich, garażowane w ogrzewanym garażu, moim zdaniem chyba w ogóle nie jest ocynkowane, katastrofa, myślałem, że pojeździ jeszcze trochę ale boję się, że mi coś odpadnie...

pozdrawiam

androzek - 25-06-2013, 13:03

Chyba felerny egzemplarz. Kilka dni temu dokładnie myłem swój bolid - rocznik 2009,przebieg 125 kkm,garażowany ,przy okazji dokładnie obejrzałem. Nie zauważyłem żadnego ogniska korozji.
lexus - 25-06-2013, 15:28

Nie słyszałem o rdzewieniu Outlandera ,mój 07 garaż ,po wypadku dopiero zobaczyłem jak dobrze jest zabezpieczony zero rdzy nawet tam gdzie odpryski na masce po kamieniach ,blacha 100% cynkowana jak nowa widać to na zdjęciach po uszkodzeniu , rozbity Outlander str.3
rezon - 26-06-2013, 09:00

mihoo, faktycznie chyb a masz po prostu pecha - być może egzemplarz z początków produkcji w UE i blachy za długo czekały na montaż ;) A w Holandii mokro....
Gunner - 26-06-2013, 09:56

Moj 07 tez ma na masce pare odprysko. i rdzy nie ma.Widac blachy sa ocynkowane.
A co mihoo z gwarancja perforacyjna? Moze jest sznsa powalczyc..?
:roll:

mihoo - 26-06-2013, 11:45

Mój jest na pewno jeszcze made in Japan. Dzisiaj dodatkowo stwierdziłem pordzewiałe zawiasy od dolnej części tylnej klapy. Auto za miesiąc kończy 5 lat. To jest niewiarygodne. Spróbuję coś wywalczyć w ASO.
rezon - 26-06-2013, 21:02

życzę sukcesów, ale nie bądź zbyt wielkiej wiary. Przecież zimą jeździłeś po solonych drogach a w gwarancji coś tam jest nt. środków chemicznych. Ale próba nie strzelba ;)
Lucas123w - 27-06-2013, 11:29

rezon napisał/a:
w gwarancji coś tam jest nt. środków chemicznych.
'

Nawet w instrukcji napisali że zimą często należy czyścić karoserie z solnej powłoki. Ogrzewany garaż robi robotę z solanką szczególnie trójmiejską :D nie szczędzą sobie zimą :D

mihoo - 09-07-2013, 10:14

W instrukcji każdego auta jest to napisane. :)
Mam i miałem też inne auta, które nie dostawały purchli same z siebie. Również auta starsze o dekadę od Outlandera. Prawdopodobnie uznają część z gwarancji na perforację. Ciekawe, że część ...
Dam znać, jak się sprawa rozwinie.

Lucas123w - 12-07-2013, 11:21

Podbijałeś co roku tą gwarancje na perforację ?
Jeśli nie to będą robić problemy.

regon - 12-07-2013, 21:00

Lucas123w napisał/a:

i to jest śmieszne, że ja mam o to zadbać i pamiętać o pieczątce a nie serwis - oddajesz samochód i oni powinni to zrobić z automatu.

mitsu00 - 12-07-2013, 22:07

regon napisał/a:
i to jest śmieszne, że ja mam o to zadbać i pamiętać o pieczątce a nie serwis - oddajesz samochód i oni powinni to zrobić z automatu.
W Polsce zawsze bylo i jest inaczej....
Lucas123w - 12-07-2013, 22:07

regon napisał/a:
Lucas123w napisał/a:

To jest śmieszne, ale co roku za to kasują i jak nie ma się tej jednej pieczątki to mogą być później problemy z gwarancją na perforację.

KowaliK - 13-07-2013, 22:22

Ostatnio spotkałem się z BARDZO dziwną sytuacją w Subaru... przegląd przy 15.000 km/11 miesięcy. Prosiłem, żeby zrobić przegląd (podbić pieczątkę :wink: ) perforacji. Co usłyszałem w zamian? Auto nie ma roku i nie mogą tego wykonać. :shock:
mitsu00 - 14-07-2013, 01:25

KowaliK napisał/a:
Ostatnio spotkałem się z BARDZO dziwną sytuacją w Subaru... przegląd przy 15.000 km/11 miesięcy. Prosiłem, żeby zrobić przegląd (podbić pieczątkę :wink: ) perforacji. Co usłyszałem w zamian? Auto nie ma roku i nie mogą tego wykonać. :shock:

Co za glab z tego doradcy.... Doly kopac mu pisane a nie zajmowac sie serwisowaniem aut.