To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - [1.8DI-D] ASX 2012 roku bez STOP and GO ?

Gontar - 26-06-2013, 13:32
Temat postu: [1.8DI-D] ASX 2012 roku bez STOP and GO ?
Witam

Po kilku tygodniach szukania asxa , znalazłem cudownego białego z 2012 roku ( przed lifta ) diesla, z przebiegiem 20.000, z gwarancja itp. W skład jego wyposażenie wchodzą między innymi : xenony, składane lusterka, tempomat, kamera cofania, czujniki, nie ma jednak systemu stop/go. Czy to możliwe czy to może być jakiś przekręt. Mam numer VIN zaraz podzwonie do Mitsubishi i może się dowiem.

Pozdrawiam

vavoom - 26-06-2013, 14:22

Tak, możliwe, z tego co wiem, to jeszcze w 2010 wycofano ten system, przynajmniej w Polsce. Odbierałem auto z salonu bez stop/go, mimo, iż miał być na wyposażeniu. Salon tłumaczył się, iż nie sprawdzało się to w naszych warunkach. Jak dla mnie brak stop/go to zaleta, a nie wada, szczególnie w dieselu...
Gontar - 26-06-2013, 14:28

Dziękuje bardzo za pomoc, jeszcze tylko spytam, auto jest z niemieckiego salonu, posiada ksiązeczke serwisową, mam numer VIN jednak w Polsce nie mogę się dowiedzieć o historii. Muszę dzwonić lub pisać do salonu w którym to auto zostało zakupione tak ?

Pozdrawiam

tokyo - 27-06-2013, 20:46

Witam
Zostaw ten system jest do kitu

jurekschroda - 11-07-2013, 05:04

vavoom napisał/a:
Salon tłumaczył się, iż nie sprawdzało się to w naszych warunkach.

He he, no to ciekawe dlaczego w rocznikach 2013 znów będzie stop & go i co tym razem powiedzą w salonie :mrgreen:

krzychu - 11-07-2013, 06:51

jurekschroda - że im UE kazała.
pablo diablo - 08-08-2013, 09:32

Ostatnio miałem okazje i jechałem po Londynie najnowszym modelem BMW z tym systemem powiem tak najgorsza rzecz jaką ktoś kiedykolwiek wymyślił i w dodatku wprowadził do samochodów gasnący silnik niemal za każdym razem gdy się samochód zatrzymał.
irytujące i pewno szkodliwe

Krzychuuu - 08-08-2013, 10:08

Może w BMW działa inaczej. W ASX silnik gaśnie dopiero gdy dasz na luz i puścisz pedał
sprzęgła. Silnik zapala w pół sekundy po wciśnięciu sprzęgła.

cns80 - 09-08-2013, 14:37

W zafirze potrafi odpalić nawet jeśli kierowcy nie ma w środku :finga:
Jeśli kierowca wysiadł i trzasną drzwiami, a kluczyk jest w pozycji ON to klimatronik nadal utrzymuje temperaturę wewnętrzną na zadanym poziomie i załącza silnik gdy potrzebuje pracy sprężarki :)

Krzychuuu - 09-08-2013, 19:26

W ASX gdy auto zgasi silnik i kierowca odepnie pas to auto już samo nie zapali silnika,
tylko kluczykiem można.

Wedrowiec - 09-08-2013, 19:37

Tak samo bodajże jak drzwi się otworzy (od kierowcy) - silnik już nie odpali. I kilka innych warunków chyba.