Archiwum - prośba o opinie o Carismie 1.6
xman90 - 26-06-2013, 21:28 Temat postu: prośba o opinie o Carismie 1.6 witam, interesuje mnie zakup carismy, najlepiej kolor srebrny A50, koniecznie z podtlenkiem LPG lub holenderskiem LPI,
interesuje mnie to ogłoszenie
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28129732.html
nie ma informacji w ogłoszeniu, dzwoniłem.... właściciel auto komisu twierdzi ze jest właścicielem tej carismy i ze wszystko w porządku,, zaprasza na stacje kontroli pojazdów, pytam bo mam tam ponad 200km,
głównie chodzi mi o wasza pomoc na temat koloru i spasowania elementów, wiadomo ze zdjęć to duzo nie zobaczy ale może coś dojrzycie:)
dziękuje z góry
trolu81 - 27-06-2013, 05:44
Kolego auto stoi w komisie na moim osiedlu , znajdę chwile to podejdę i zerknę .
Dam znać na wp .
xman90 - 27-06-2013, 08:50
trolu81 napisał/a: | Kolego auto stoi w komisie na moim osiedlu , znajdę chwile to podejdę i zerknę .
Dam znać na wp . |
Będę ci bardzo wdzięczny i jeśli podjadę po to auto to na pewno postawie ci tam dobre piwko:)
czekam z niecierpliwością:)
plecho1 - 27-06-2013, 09:09
A ja szczerze bym się w to nie pchał. Jak na takie auto to cena jest bardzo niska. Gość kupił za granią (auta tam kosztują podobnie jak u nas), sprowadził do Polski (500 - 1500zł), opłacił (około 1200zł jeśli już na polskich blachach) i pewnie chce na nim zarobić od 1000 do pewnie 2000zł. Teraz pomyśl ile to auto mogło kosztować za granicą co wiąże się ściśle z jego stanem. Ludzie ciągle szukają oszczędności tam gdzie na pewno ich nie ma czy nie będzie. Jeśli szukasz auta w takich pieniądzach to lepiej kup starszą wersję Carismy bez LPG i zamontuj je u nas. Auta z LPG za granicą muszą dużo jeździć a dodatkowo serwis takich instalacji w Polsce jest często drogi bo jest mało warsztatów specjalizujących się w takim serwisem.
xman90 - 27-06-2013, 17:19
plecho1 napisał/a: | A ja szczerze bym się w to nie pchał. Jak na takie auto to cena jest bardzo niska. Gość kupił za granią (auta tam kosztują podobnie jak u nas), sprowadził do Polski (500 - 1500zł), opłacił (około 1200zł jeśli już na polskich blachach) i pewnie chce na nim zarobić od 1000 do pewnie 2000zł. Teraz pomyśl ile to auto mogło kosztować za granicą co wiąże się ściśle z jego stanem. Ludzie ciągle szukają oszczędności tam gdzie na pewno ich nie ma czy nie będzie. Jeśli szukasz auta w takich pieniądzach to lepiej kup starszą wersję Carismy bez LPG i zamontuj je u nas. Auta z LPG za granicą muszą dużo jeździć a dodatkowo serwis takich instalacji w Polsce jest często drogi bo jest mało warsztatów specjalizujących się w takim serwisem. |
w opisie aukcji nic nie ma o sprowadzeniu..... wiec nie wiem skąd taki informacje wziąłeś?
przecież tam wogóle opisu nie ma;D
gaz montowany w 2009 w Polsce, wiec jeśli jest sprowadzana to przed 2009,
miałem już carismę z 98 roku i chciałbym ta po lifcie, swoja kupiłem 2 lata temu za 4000zł,
tez byście mówili ze trup bo za tanio, a jeździłem nia 2 lata, jedyne co zrobiłem to wymieniłem przewody i rozrusznik, i pewnie nadal bym nią jeździł gdyby nie stłuczka po której nie opłacało się naprawiać auta.
ceny samochodów poszly strasznie w dól wiec nie wydaje mi sie ze 6700zl za 13 letnia carisme to jakos strasznie tanio.
mateelv - 27-06-2013, 18:11
Taka mała dygresja - na rejestracji widać flagę Polski, to oznacza, że właściciel musiał poruszać się tym autem minimum od ok 2006r. Wtedy wprowadzono znak UE.
Tak więc teorie o sprowadzeniu przez handlarza i chęci opchnięcia szrotu, wsadziłbym między bajki.
plecho1 - 27-06-2013, 20:54
Sorry, spieszyłem się odpisując i sam teraz nie wiem skąd mi się to wzięło
xman90 - 27-06-2013, 22:15
kolego plecho1 nic sie nie stało, każda teoria jest w pozadku, po to jest forum żeby ja potwierdzić albo obalić,
ale stanu technicznego, czy to szrot mechaniczny czy nie , nie wywnioskujemy z kilku zdjęć, możemy zgadywać,
bardziej chodziło mi o wasza pomoc w sprawie kolorystyki tego auta, mi się tylne prawe drzwi nie podobają, wyglądają inaczej...
Myślę ze kolega trolu81 dużo mi pomoże jeśli zajdzie chwile i podejdzie do tego komisu:)
fajnie by tez było gdyby się nim przejechał to by tez coś o stanie technicznym powiedział:)
trolu81 - 29-06-2013, 11:35
Obecnie auta dziś w komisie brak .
Jutro ma być zatem cierpliwości .
benq - 29-06-2013, 13:17
Ha, a już miałem podjechać
Patrząc na zdjęcie wydaje mi się że lewy kielich jest rdzawy.
Sxizo - 29-06-2013, 13:28
Ja bym odpuścił, na 99% ta Cari miała przygody z przodu i z tyłu.. Przednie grille koszmarnie spasowane no i te szpary przy klapie bagażnika
xman90 - 29-06-2013, 14:35
mi tez sie wydaje ten przód zle spasowany, ale wiecie przeciez nie ma aut bezwypadkowych, nie oszukujmy się każde auto ma jakieś delikatne stłuczki, obtarcia parkingowe i wgniotki, ważne żeby samochód nie miał mocnego dzwona, prostowania itp. Licze na któregoś z kolegów ze podejdzie i ja sprawdzi:) żebym na darmo nie jechał tam, jeśli poniesiecie koszt jakiś z Paliwem albo biletem komunikacji to oczywiście zwrócę.
W piątek bylem oglądać carismę, cena 10500zł 1.6 B+lpg, większego szrota nie widziałem,
gość zapewniał ze nie jest handlarzem a jak przyjechałem to na podwórku 10 aut ;D
samochód bity i prostowany chyba w stodole, na podłożnicach widać ślady prostowania młotkiem , sama rdza..... silnik chodzil idealnie ale te silniki ogólnie chyba sa nie do zajechania:)
wiec podsumowując wysoka cena wcale nie jest równa stanowi technicznemu auta...
to chyba nam świadomość tak podpowiada ze im więcej damy to tym lepszy będzie stan... a wcale tak nie musi być....
[ Dodano: 30-06-2013, 19:28 ]
a co powiecie o tym?
dość młody rocznik
http://otomoto.pl/mitsubi...-C29498363.html
[ Dodano: 30-06-2013, 19:29 ]
i jeszcze ta
http://tablica.pl/oferta/...html#d9182fec94
fabrycznie były takie pakiety "usportowienia" carismy?
glina - 01-07-2013, 12:32
pierwszy link - maska ze znaczkiem z 2000 roku i do tego naklejonym za wysoko
(porownaj znaczek na tyle)
felgi chyba nie od carismy, albo ja takiego modelu carismowych felg nie kojarze
drugi - carisma w wersji Dynamics GDI, ale brakuje oryginalnych felg dla tej wersji - 205/40R17
http://imageshack.us/phot...3/img2569v.jpg/
wizualnie przez to duzo traci (stare stalowki i spojler... )
w opisie ma alufelgi. i gaz zalozony do GDI...
czyli oba egzemplarze wypadaloby gruntownie obadac bo w obu cos kombinowane
volve - 01-07-2013, 12:40
xman90 napisał/a: | http://tablica.pl/oferta/...html#d9182fec94 |
Instalacja gazowa (na gwarancji) w GDI i cena za auto 7900 zł ??? Sama instalacja to koszt ponad 4000 zł.
Xiah - 01-07-2013, 18:10
nie wszyscy ładują w to auto 4tys za sam gaz.
|
|
|