To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Instalacja LPG Gdzie

mephisto - 28-06-2013, 21:06
Temat postu: Instalacja LPG Gdzie
Może mi ktoś polecić sprawdzony dobry warsztat który mi zagazuje autko.
PABLO998 - 28-06-2013, 22:23

Z tego co mi wiadomo to nasz kolega Mitsumaniak, (bodajże Radek) montuje instalacje gazowe w Podjuchach. Ja osobiście tam nie montowałem, bo nie wiedziałem jeszcze o nim, ale Galancior94 montował u niego gaz.
Galancior94 - 28-06-2013, 22:35

Dokładnie. Ja u niego zakładałem i polecam, bo koleś na prawde się zna ;) Zresztą ja dużo tutaj do powiedzenia nie mam. wookash go bardziej zna ;) Ja z gazem nie miałem problemów, choć to autko z zamontowanym gazem miałem tylko pół roku, ale w spalaniu między benzyną a gazem nie było różnic i różnicy w mocy też nie odczuwałem ;)

Jbc. to ul. Floriana Szarego 35 w Szczecinie.

mephisto - 02-07-2013, 19:56

I wizyta u Radka zaliczona padło na staga z wtryskami hana lub baracudy lub brc butla 48L lub 55. Dzieki wookash
Galancior94 - 02-07-2013, 20:43

mephisto napisał/a:
padło na staga z wtryskami hana

Miałem i polecam ;)

mephisto - 02-07-2013, 20:49

galancior wtryski wezmę barracude bo można regulować a hana nie choć oba zestawy są dobre do mojego maluszka :D
wookash83 - 02-07-2013, 22:16

wow to się szykuje porządny zestaw do Twojej V6 :)
mephisto - 05-07-2013, 16:22

i decyzja zapadła 11.07 godzina 9:00 moja bestyjka trafia w ręce Radka i będzie montowany podtlenek gazotu, Stag+kme silver+ baraccudy+butlo w kole 55L

[ Dodano: 13-07-2013, 21:25 ]
no i muszę eis przejechać z powrotem do Radka bo mi autko wariuje, może nie kosmicznie ale muli i wywala czeka z uboga mieszanka na gazie, w ciągu 2 dni 3 razy póki co na Pb cisza, będziemy musieli wyregulować instalke :/ póki co zostaje benzyna

RalfPi - 30-07-2013, 10:58

Hej, i jak śmiga hyundai?
Już wszystko dobrze z instalacją?
Pozdrowienia!

PS Ja robiłem u Sławka Piątka na Szczawiowej i od 3 lat raz wyświetliło się check engine..przy -26 stopniach Celsjusza :D
Pozdrowienia!

mephisto - 30-07-2013, 11:41

coś nadal jest nie tak , sam nie wiem, sam się nie mogę za to zabrać go gwarancja jest a sterownik wszystko zapisuje, tak to bym skasował mapy zebrał na nowo, ustawił mnożnik, żeby się ładnie nałożyło i czasy żeby były podobne do siebie i by jakoś hulało, ale póki co muszę jezdzic do Radka, jutro będzie modzić bo isa coś namieszała i miałem czasy kosmiczne i mapy rozjechane, poza tym mapa LPG rozwaliła mi mapę Pb, i przy porannych odpaleniach lub po długim postoju mam spadki cisnienia przy ruszaniu póki się nie rozgrzeje dobrze jak by reduktor nie dawał rady, jest kme silver ponoć powinien dać rade.
RalfPi - 31-07-2013, 19:53

No to nie sympatycznie :(
Nie znam Radka - oby to była jakaś drobnostka..
Jeżeli byś miał problemy, to pamiętaj o tym Facecie co pisałem - jak byłem na regulacji, to gość robił w gazie Subaru 2.5T i sam ma Porsche w gazie :shock: 8) 360 kucy :)
I naprawdę polecam gościa.

Aha - tak jak napisałem, oby to była jakaś drobnostka - daj znać w wolnym czasie, jak się temat rozwija!
Pozdrowienia!

mephisto - 31-07-2013, 20:07

po wizycie u Radka i ponownym strojeniu i paru poprawkach jak na razie sprawuje się bez zarzutu, ale rano zobaczymy jak będzie chłodniej może będzie trzeba po temperaturze polecieć, a co do regulatora to jest w sam raz, nawet może nie być to spowodowane instalacja a fochami auta, ISA wyłączona wiec nic sama zmieniać nie będzie, na razie pojeżdżę i się zobaczy, butla starczy na 300km, Radek dobry chłopak tez się zna na rzeczy ale każde auto inne wiec od razu nie da się nic zrobić i idealnie wyregulować. pożyjemy zobaczymy.
RalfPi - 02-08-2013, 09:51

To świetnie, że już jest poprawa - ja w sumie instalowałem gaz przy przebiegu.. 3000 km :D
A teraz mam jakieś 58kkm (coś takiego). Pozdrowienia i szerokości!

macia - 23-06-2015, 21:41

Odgrzewam: coś się zmieniło w temacie polecanych warsztatów montujących gazownię? O staga chodzi. Sprawa pilna, więc jak macie polecanych magików, to proszę się podzielić wiedzą, bo dwie dacie dokker 8V czekają smutne na nowe paliwo 8)
MarcinZ - 23-06-2015, 22:17

macia, snopki k/lublina Adam Rogowski z forum lpg .