Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Twarde Zawieszenie Jak zmiękczyć POMOCY!
mateuszekk1 - 01-07-2013, 16:44 Temat postu: [Cari 1.6] Twarde Zawieszenie Jak zmiękczyć POMOCY! Witam mam do was prośbę kto mi powie jak można w carismie zmiękczyć zawieszenie jakie amorki i sprężyny chce aby auto było bardziej komfortowe bo w tej chwili jest obniżone i strasznie twarde czuje każdą nierówność na drodze chce by było miękkie komfortowe proszę was o pomoc. PS nie piszcie mi że muszę wymienić auto na inne proszę was o porady.
Moja carisma jest po lifcie 2000r Jeździ na felgach 14 185/65
http://wrzucacz.pl/file/9261372689707/11.JPG
wichura1 - 05-07-2013, 14:01
Kup używane oryginalne sprężyny i wymień. U mnie pomogło, jedzie się komfortowo. Poprzednio czułem jakbym gokartem jeździł. Aby wiedzieć jakie mają być sprężyny wpisz w okienku VIN, VIN swojej Carismy. Wejdź w zawieszenie i sprawdź jakiego koloru oznaczenia są na sprężynach, aby miały odpowiednią twardość.
mateuszekk1 - 07-07-2013, 22:44
No dobrze używane powiedz mi czy trzeba zwrócić jakąś szczególną uwagę na stan sprężyn przy ich kupnie żebym nie miał później jakiś niespodzianek wystarczy tylko sprężyny czy też amorki nowe kupić.
wichura1 - 08-07-2013, 09:57
Tak wyglądają seryjne sprężyny Mitsubishi z 98 roku:
A tak tuningowe B&G suspension z 99 roku:
Amortyzatory sprawdź przy wymianie, jak są uszkodzone praktycznie nie stawiają oporu. Jak są sprawne, stawiają spory opór
|
|
|