To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] Chlodnica klimatyzacji

blind.one - 03-07-2013, 14:32
Temat postu: [MSS DID] Chlodnica klimatyzacji
Witam,

czy chlodnica klimy rozni sie w zaleznosci od rodzaju silnika? Znalazlem kilka, ktorych opis swiadczy, ze sa tylko do benzynowych, ale opis niektorych mowi, ze pasuja do wszystkich silnikow. Musze ja wlasnie wymienic i nie chce kupowac uzywanej a wtopic z zamowieniem niepasujacej tez mi sie nie usmiecha.

Pozdrawiam

Bizi78 - 03-07-2013, 16:03

Patrząc na stronkę IC różnią się rozmiarem.
Nr. OEM też są inne do diesla i pozostałych benzyniaków.
Kupując w sklepie zastrzegasz (najlepiej na piśmie), że chcesz do DID-a jak nie będzie pasować to robisz zwrot i tyle :D .

blind.one - 03-07-2013, 16:09

Wlasnie nie chce bawic sie w zwroty bo to mimo wszystko duzo czasu zajmuje ja ciagle jezdze w saunie. No i mam wrazenie, ze ta do DID bedzie ze dwa razy drozsza...
Bizi78 - 03-07-2013, 16:17

Możesz o cenę spytać forumowego dostawcę części:
Japaneze
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
GG: 1027199
Pabianice

Na necie znalazłem np.
http://www.autoczesci.aut...r-mr460451.html

robertdg - 03-07-2013, 17:40

Według katalogu Nissens od 07.2001 była montowana chłodnica (skraplacz) o wymiarach rdzenia 660 x 348 x 16 mm o numerze OEM MR146691

blind.one - 04-07-2013, 08:56

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. BTW wiem, ze to nie w temacie mojego posta, ale czy wasze SS tez rdzewieja? Ja mam rdze na drzwiach (caly dol i ramka przy szybie kierowcy), masce, nadkolach itp?
pablo eldiablo - 04-07-2013, 14:05

blind.one napisał/a:
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. BTW wiem, ze to nie w temacie mojego posta, ale czy wasze SS tez rdzewieja? Ja mam rdze na drzwiach (caly dol i ramka przy szybie kierowcy), masce, nadkolach itp?

Typowe miejsca, gdzie MSS rdzewieją to przedni rant maski, tylna klapa pomiędzy szybą a blendą nad rejestracją i tylne nadkola. Co do drzwi - raczej nie powinny, jeśli nie były naprawiane...

RaVciO - 05-07-2013, 14:21

blind.one napisał/a:

Mój miał tylko trochę rdzy powierzchniowej na kantach progów - tam gdzie farba zeszła od kamieni i piachu, ale założyłem chlapacze, rdzę usunąłem papierem i zamalowałem.

Ma drzwiach, klapie, masce, nadkolach itd. na razie ani śladu.