[04-13]Colt CZx - [COLT CZx 1,1]Piszczący pasek ?
Anonymous - 14-01-2007, 18:28 Temat postu: [COLT CZx 1,1]Piszczący pasek ? witam
od jakiegoś czasu przy rozruchu autka dobiega dzwięk piszczenia / wizgotu ; prawdopodobnie jest to pasek klinowy i tu moje pytanie jaki pasek mam kupić ? Czego szukać do miśka ?
pozdrawiam
Anonymous - 14-01-2007, 19:05
Ja mam podobny problem , po odpaleniu autka przez kilka chwil dziwnie popiszczy, następnie przestaje?
Paski są prawie nowe, firmy Gates, nie wiem o co biega , naciąg tez ok, ciekawe co to moze być?
saphire - 14-01-2007, 19:14
To może najpierw zacznij od sprawdzenia naciągu tego paska...
Anonymous - 14-01-2007, 22:03 Temat postu: odpowiedz auto jest pewnie jeszcze na gwarancji więc polecam najbliszszy serwis mm
Anonymous - 14-01-2007, 22:16 Temat postu: Re: piszczący pasek ?
pati colt napisał/a: | witam
od jakiegoś czasu przy rozruchu autka dobiega dzwięk piszczenia / wizgotu ; prawdopodobnie jest to pasek klinowy i tu moje pytanie jaki pasek mam kupić ? Czego szukać do miśka ?
|
W sklepie sprzedawca powie Ci jaki bedzie pasowal do Twojego modelu , zapyta tylko wlasnie o model pojazdu i wszystko bedzie wiedzial.
Wymiana to 15min roboty i piszczenie znika , trzeba tylko odpowiednio naciag ustawic i po tygodniu sprawdzic jeszcze raz naciag bo pasek wtedy ulozy sie odpowiednio dopiero.
Anonymous - 14-01-2007, 23:34
często jak zmieniałem pasek na nowy to przy duzej wilgoci chwilę piszczy po odpaleniu, naciag ok itd ... zazwyczaj winne były same paski Gates lub Rev
po założeniu Mitsuboshi nigdy nie miałem tego problemu
Anonymous - 15-01-2007, 23:57
Właśnie może to wina paska, ale słyszałem , że firma Mitsuobushi czy jakoś tak jest do bani?
Krzyzak - 16-01-2007, 08:05
Bastek napisał/a: | Właśnie może to wina paska, ale słyszałem , że firma Mitsuobushi czy jakoś tak jest do bani? |
zle slyszales
Anonymous - 16-01-2007, 23:17
Jeśli źle słyszałem to zostałem wprowadzony w błąd przez pewnego zacnego z resztą członka tego forum!
[ Dodano: 16-01-2007, 23:19 ]
Poza tym coraz więcej agresji widac na tym forum, moż elepiej się nie odzwyać!
Robson86 - 16-01-2007, 23:33
Bastek napisał/a: | Poza tym coraz więcej agresji widac na tym forum, moż elepiej się nie odzwyać |
eeee tam agresjiii
Gdyby kazdy mial to samo zdanie to takie forum jak te byloby po prostu nudne
Wracajac do tematu firma Mitsuboshi robi bardzo dobrej jakosci paski
Pozdroo
Anonymous - 16-01-2007, 23:46
Nie chciałem nikogo urazić oczywiście, ale po co wytykać komuś ewentualną wadę słuchu:)
[ Dodano: 16-01-2007, 23:47 ]
Może coś więcej w takim układzie o tej marce?
josie - 17-01-2007, 00:28
Bastek napisał/a: | Może coś więcej w takim układzie o tej marce? |
Rozpęta się wtedy 3 Wojna Paskowa
Opinii jest tyle ilu ludzi na forum. Większość poleca i zakłada Mitsuboshi, bo paski tej firmy Mitsubishi zakładało fabrycznie w autach.
Wojmi zarzuca, że Mitsuboshi to chińszczyzna i poleca Gates'a (notabene handluje tymi paskami ale nie do aut).
-komuś pękł Gates
-komuś pękł Conti czy Contitech
-Romelowi pękł Mitsuboshi (o ile dobrze pamiętam) bo go zdjął i jeszcze raz założył a podobno tak nie wolno
Rozwiązanie:
Kup pasek Sun - tak jak ja
wojmi1 - 17-01-2007, 01:53
Pasek wielorowkowy bez wzgledu na marke piszczy jak jest za slabo naciagniety -- jak jest za mocno bedzie chuczal alternator /a dokladniej lozysko/ .
Instukcja: zalozyc tak by bylo mozliwe lekkie ugiecie paska pod naciskiem palca, jezeli piszczy delikatnie dociagnac po ustaniu piszczenia wszystko powinno byc ok wazne jest by robic to co 1 obrot i dac mu troche popiszczec tak nie czesciej regulowac jak raz na 1-2 dni.
Co do wymienionej marki josie, stanol na wysokosci zadania i wszystko wyjasnil- wot polityczny umysl WOJNY PASKOWEJ NIET
/wojna dotyczyla paskow rozrzadu/
[ Dodano: 17-01-2007, 02:06 ]
Bastek napisał/a: | Może coś więcej w takim układzie o tej marce? |
niewiadomo kto je importuje oficjalny przedstawiciel na Polske sie od paskow rozrzadu odcina - twierdzi ze nie on ze niewie itd.
Jest to chinszczyzna ale przyzwoita --- przy pasku alternatora wielorowkowym mozna to wlozyc jak sie urwie male ryzyko zniszczenia auta /sam uzywam PIX i jest OK/
No kwestja gustu
Bastek napisał/a: | Poza tym coraz więcej agresji widac na tym forum, moż elepiej się nie odzwyać! |
To normalne i trzeba sie odzywac jak najwiecej i jak najbardziej na temat
Krzyzak napisał/a: | zle slyszales | Dobrze slyszales a wybor nalezy do Ciebie
Hugo - 17-01-2007, 08:19
Ja kupiłem auto z Niemiec, które w grudniu miało tam przegląd w serwisie i wszystkie paski zostały wymienione na Mitsuboshi.
Krzyzak - 17-01-2007, 09:25
josie napisał/a: | -Romelowi pękł Mitsuboshi (o ile dobrze pamiętam) bo go zdjął i jeszcze raz założył a podobno tak nie wolno |
Romel to zdejmowal i zakladal go 4 razy nie pilnujac kierunku - a to jest najwazniejsze, nie samo sciaganie. Mitsuboshi po przebiegu 60 tkm jest jak nowy, pasek ContiTech jako balans sypie sie w rekach - po skreceniu o 90 st. zeby same zaczynaja odchodzic. Sprawdzone przez Sambremana.
|
|
|