To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - koła wałka SOHC 2.5v6 luz ?

D1VenO - 05-07-2013, 14:00
Temat postu: koła wałka SOHC 2.5v6 luz ?
Słuchajta panowie, dziś rano kurier przytargał mi głowice z odnawiania. między innymi zdjęte były koła zębate z wałków. I wszystko było by ok gdyby nie to że jedno koło było niedokręcone, ku mojemu zdziwieniu śruba mocująca i sam element na wałku hmm nie jest w Ośce. tzn zakładam na wałek jest tam taki wypust ale samo koło może prawo lewo się kręcić a co za tym idzie po przykręceniu śruby nie mam pewności czy koło jest w osi ;/

O so tu chozi ?

Bartek - 05-07-2013, 15:51

Nie wiem ossochozi, przecież koło ma wyfrezowane gniazdo na wałek i jedno co przychodzi mi do głowy, to możliwe, że jest przykręcone obrócone o 180 st. Daj fotki koła z obu stron ;)
D1VenO - 08-07-2013, 13:19

miałeś racje, wałek ma luz bo nie było aparatu na głowicy i wpadł im głęboko i odwrócili koło bo poprawnie nie chciało im pasować :D
Bartek - 08-07-2013, 14:27

D1VenO, łoboze...... Jak to tacy fachofffcy, ciekawe co jeszcze zrobili po swojemu, bo poprawnie nie chciało pasować :? :? :?
D1VenO - 09-07-2013, 10:58

na szczęście nic więcej, jak firma się rozrasta to zatrudnia ludzi a tu wiadomo loteria. Dali młodemu do skręcenia koła to sobie poradził jak umiał lol

ehhhh życie.